Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Skeletonists Veinbergs kļūst par Eiropas U20 čempionu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Skeletonists Veinbergs kļūst par Eiropas U20 čempionu
Elvis Veinbergs uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: Viesturs Lācis

Vācijā, Altenbergas trasē, šodien norisinājās Eiropas kausa posms skeletonā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas junioru čempionāts. Latvijas skeletonists Elvis Veinbergs kļuva par čempionu U20 klasē, bet U23 kategorijā ieguva bronzas godalgu.

Veinbergs abos braucienos sāka ar personīgo rekordu startā (5,26 un 5,25 sekundes), braucienus veica ļoti labi un finišā piektā vieta pēc pirmā brauciena, bet ceturtais rezultāts otrajā braucienā, kas posma ieskaitē bija ceturtais rezultāts divu braucienu summā, bet Eiropas junioru čempionātā zelts U20 klasē un bronza U23 klasē.

Arī Krists Netlaus abos braucienos uzrādīja personīgo rekordu startā, bet braucienā ātrumu zaudēja un summā ieņēma 13.vietu Eiropas kausa posmā, kas bija astotais rezultāts U23 klasē junioru čempionātā.

Treneris Gints Dzērve pēc sacensībām īpaši vēlējās uzslavēt puišu startus: "Abiem tie izdevās lieliski, Elvis arī ļoti labi apradis ar jauno tehniku, tāpēc arī redzam rezultātu. Savukārt Kristam īsti nevaram saprast, kādu slidu izvēlēties, jo pagaidām nekas no testētā neslīd."

No rīta Altenbergā notika sacensības skeletonistēm, kur latviete Dārta Zunte bija devītā U23 klasē.

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/raksts/skel...

  +1 [+] [-]

, 2022-01-09 16:23, pirms 2 gadiem
Malacis!

     [+] [-]

, 2022-01-09 16:28, pirms 2 gadiem
Vai apzināti netiek pieminēts dalībnieku skaits?

     [+] [-]

, 2022-01-09 16:59, pirms 2 gadiem
Ja dāma pamanījās būt devītā, tad kungiem vajadzētu būt vēl pat drusku vairāk!

     [+] [-]

, 2022-01-09 17:41, pirms 2 gadiem
Puiši:
U20: 9 dalībnieki, rezultāti: https://www.ibsf.org/en/component/e...

U23: 13 dalībnieki, rezultāti: https://www.ibsf.org/en/component/e...

Meitenēm U20 bija 7 dalībnieces (bez latvietēm), U23 ieskaitē 13, rezultāti: https://www.ibsf.org/en/component/e... Interesanta nianse, ko pamanīju protokolā – zem Austrijas karoga startējusi Anna Saulite.

     [+] [-]

, 2022-01-09 18:04, pirms 2 gadiem
filipsog rakstīja: Interesanta nianse, ko pamanīju protokolā – zem Austrijas karoga startējusi Anna Saulite.
Latviete, kura jau vairāk nekā 10 gadus dzīvo Austrijā, jo viņas mammas draugs (nu jau laikam oficiāli vīrs) ir Austrijas kamaniņu izlases treneris Renē Frīdls.

     [+] [-]

, 2022-01-09 18:55, pirms 2 gadiem
Malacis! Izskatās, ka beidzot uzbūvējuši labas kamanas. Veinbergam bija potenciāls uz vēl labāku rezultātu (laika izteiksmē), taču tuvāk trases lejai viņam, kā izskatījās webkameru tiešraidē, nesanāca viena pāreja, kur sanāca "uzdurties".

Vispār jāatzīst, ka attiecībā uz Veinbergu gan Rīmenis, gan Zembergs, gan arī šejienes dīvana eksperti (ieskaitot mani) laikam ir bijuši pārāk kritiski. Paskatījos, ka viņš starp pasaules labākajiem junioriem U20 grupā bijis arī pērn - sudrabs pasaules čempionātā un bronza Eiropas čempionātā. Un šodien, kā jau atzīmēts rakstā, beidzot izdevās progress starta ieskrējienā. Bet ir jāskrien vēl ātrāk, ja grib konkurēt arī pieaugušo konkurencē.

Netlauam uz aci braucieni nebija tik slikti kā rezultāts. Čalim ieilgusi neveiksmju josla.

Jaunajiem šosezon atlikuši vēl vieni mači - pasaules junioru čempionāts 21. janvārī Īglsas trasē.