Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Martina Dukura trenētie briti Pasaules kausu skeletonā sāk ar zeltu, sudrabu un bronzu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Martina Dukura trenētie briti Pasaules kausu skeletonā sāk ar zeltu, sudrabu un bronzu
Markuss Vajats. Foto: Viesturs Lācis/IBSF

LETA. Markuss Vaiats no Lielbritānijas skeletona izlases, kurā strādā Latvijas titulētais braucējs Martins Dukurs, ceturtdien Vistleras trasē Kanādā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa pirmajā posmā. Pie medaļām vīriešu un sieviešu konkurencē tika vēl divi britu sportisti.

Vaiats bija otrais pēc pirmā brauciena, par divām sekundēm simtdaļām zaudējot savam komandas biedram Metam Vestonam. Tiesa, otrajā braucienā Vestons sasniedza vien sesto rezultātu finišā, kā dēļ atkāpās uz trešo pozīciju. Vaiatam nieka vienu sekundes simtdaļu zaudēja Dienvidkorejas skeletonists Sungi Džuns, kurš otrajā braucienā uzstādīju identisku finiša laiku kā brits. Vestons uzvarētājam zaudēja 0,66 sekundes un otrajā braucienā ar savu tautieti sasniedza jaunus rekordus startā - 4,46 sekundes. Trīs sekundes simtdaļas aiz pirmā trijnieka palika vācietis Aksels Jungs.

Ja vīriešiem pie zelta tika Vaiats un Vestons - pie bronzas, tad sieviešu konkurencē medaļu komplektu pabeidza Brougana Kroulija, kura pēc pirmā brauciena bija sestā 0,46 sekundes aiz amerikānietes Klārkas Holijas, taču beigās abas dalīja otro pozīciju. Holija pēc pirmā brauciena bija pārliecinoša līdere, par 0,26 simtdaļām apsteidzot vācieti Hannu Naizi, taču otrajā braucienā ieņēma tikai devīto vietu. Naize uzvarēja ar otro un trešo labāko braucienu, summā Holiju un Krouliju apsteidzot par 0,18 simtdaļām. Otrajā braucienā ātrākā bija vāciete Tīna Hermane, kura no desmitās vietas pacēlās uz sesto.

Martins Dukurs šogad nolēma likt punktu karjerai, bet viņa brālis Tomass Dukurs sezonas sākumā nestartēs Pasaules kausa apritē. Plānots, ka līdz jaunajam gadam ledus trašu sportisti Pasaules kausa posmus aizvadīs tikai Ziemeļamerikā. Sezonas sākums ir Vistlerā, Kanādā, no 22. līdz 27.novembrim, bet nedēļu vēlāk plānots posms Pārksitijā, ASV. Savukārt no 11. līdz 18.decembrim iecerēts posms citā ASV trasē Leikplesidā.

Pēc tam sportisti dosies uz Eiropu, kur pēc 2023.gada sagaidīšanas no 3. līdz 8.janvārim cīnīsies Vinterbergas trasē, Vācijā. Nākamie divi posmi plānoti Altenbergā, Vācijā, no 10. līdz 15.janvārim un no 17. līdz 22.janvārim. Pēc tam no 24.janvāra līdz 5.februārim plānots pasaules čempionāts Sanktmoricā, Šveicē, bet pirms došanās uz Siguldu bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12.februārim.

Sezonas noslēgums plānots no 12. līdz 19.februārim Siguldā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +4 [+] [-]

, 2022-11-25 05:34, pirms gada
Pilnīgs domraksts bez tabulām 🤮🤮💩

  +2 [+] [-]

, 2022-11-25 08:12, pirms gada
Labs sākums jaunajam trenerim!!!

     [+] [-]

, 2022-11-25 09:11, pirms gada
LASHARA_2022 rakstīja: Pilnīgs domraksts bez tabulām 🤮🤮💩
LETAs (rakstelis ir LETA relīze) artava sabiedrības debilizācijas procesā. Diemžēl arī liela daļa Sportacentra autoru piedalās.

  -1 [+] [-]

, 2022-11-25 09:13, pirms gada
Briti nav pirmo reizi virtuvē. Martins jau sēdās pie pagatavotām vakariņām. Viņam nācās to skaisti uzservēt. To arī ir jāmāk.

     [+] [-]

, 2022-11-25 09:19, pirms gada
Te nu laikam jāpiekrīt tiem, kas apšauba renes sporta veidu popularitāti globālā mērogā. Pat es nezināju, ka šodien sākas PK skeletonā. Vienkārši nebiju interesējies, jo mūsējie taču nestartē.

Un arī dalībnieku ļoti maz - vīriem tikai 15, bet dāmam 16. Neviļus pasprūk - vārīšanās savā sulā, nišas sporta veids. Kaut nu mūsējie ātrāk atgrieztos PK apritē!

P.S. Korejietis Džuns ir tas pats Juņs (Rīmeņa versijā).

  +1 [+] [-]

, 2022-11-25 10:37, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Te nu laikam jāpiekrīt tiem, kas apšauba renes sporta veidu popularitāti globālā mērogā. Pat es nezināju, ka šodien sākas PK skeletonā. Vienkārši nebiju interesējies, jo mūsējie taču nestartē.

Un arī dalībnieku ļoti maz - vīriem tikai 15, bet dāmam 16. Neviļus pasprūk - vārīšanās savā sulā, nišas sporta veids. Kaut nu mūsējie ātrāk atgrieztos PK apritē!

P.S. Korejietis Džuns ir tas pats Juņs (Rīmeņa versijā).
Vīriem 15 ir pamaz, tur jāpiekrīt. Dāmām gan skaits ir kā parasti, ņemot vērā ka 3 krievietes nav. 19-20 sportistes PK posmos ir standarts.
Mūsējie PK posmos būs labi tikai nākošo gadu, un vienīgais variants laikam ir Tērauda. Valts vai jaunie no akadēmijas - neviens viņus nevedīs, lai gan pēc kvotām - vīriem jātiek 70niekā, sievietēm - 55niekā, varētu arī sanākt kādam vieta.

     [+] [-]

, 2022-11-25 10:44, pirms gada
ArVienuAciRenē rakstīja: Vīriem 15 ir pamaz, tur jāpiekrīt. Dāmām gan skaits ir kā parasti, ņemot vērā ka 3 krievietes nav. 19-20 sportistes PK posmos ir standarts.
Mūsējie PK posmos būs labi tikai nākošo gadu, un vienīgais variants laikam ir Tērauda. Valts vai jaunie no akadēmijas - neviens viņus nevedīs, lai gan pēc kvotām - vīriem jātiek 70niekā, sievietēm - 55niekā, varētu arī sanākt kādam vieta.
Tērauda taču paziņoja, ka nestartēs. Kaut kas ir mainījies? Vai arī ar nākamo gadu Tu domā nākamo sezonu?

https://sportacentrs.com/ziemas_spo...

  +2 [+] [-]

, 2022-11-25 10:47, pirms gada
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Tērauda taču paziņoja, ka nestartēs. Kaut kas ir mainījies? Vai arī ar nākamo gadu Tu domā nākamo sezonu?

https://sportacentrs.com/ziemas_sports/skeletons/28102022-skeletoniste_endija_terauda_pazino_par_ne
Piedošanu, domāju - nākamo sezonu

     [+] [-]

, 2022-11-25 10:52, pirms gada
ArVienuAciRenē rakstīja: Piedošanu, domāju - nākamo sezonu
OK. Tas laikam ir iespējams, jo paziņojumā viņa neteica par karjeras noslēgšanu.

     [+] [-]

, 2022-11-25 10:58, pirms gada
Ja jau par dāmām sākām runāt. Sekojam līdzi Zuntei, viņai rīt un parīt pirmie starti ICC kausā Igaunijas krāsās, Vinterbergā.

     [+] [-]

, 2022-11-25 11:05, pirms gada
Toms Mālmeisters sacerējumu sarakstījis nevis sporta notikumu.
Kur tabulas skribelētāj?