Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Gvardiola atzīst, ka Vokeram nav vietas sastāvā taktisko prasību dēļ

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gvardiola atzīst, ka Vokeram nav vietas sastāvā taktisko prasību dēļ
Kails Vokers. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas čempiones "Manchester City" galvenais treneris Peps Gvardiola norādījis, ka Kails Vokers tik bieži paliek ārpus sastāva, jo viņam nav pa spēkam izpildīt trenera prasības.

32 gadus vecais labās malas aizsargs Kails Vokers sācis tikai divus no pēdējiem septiņiem mačiem, un Peps Gvardiola savus lēmumus pamatojis ar padotā nespēju ieņemt lomu pussargu līnijā.

"Viņš to nevar paveikt. Lai spēlētu pa vidu, ir jāizdara izglītotas kustības. Viņam piemīt citas īpašības. Viņš vienmēr būs žigls. Pat 60 gados viņš būs ātrākais spēlētājs komandā," jokoja Gvardiola.

Spēlējot ar bumbu, Gvardiolam patīk trīs aizsargu līnija, kas nozīmē, ka vienam no malējiem aizsargiem jāieņem vieta laukuma centrā. Pagājušajā gadā to darīja kreisajā malā spēlējošie Oleksandrs Zinčenko un Žuau Kanselu, bet viņu vairs nav komandā.

Šosezon kreisajā malā spēlē Neitans Akē, kas nozīmē, ka spēlēšana laukuma centrā tiek prasīta no labās malas aizsarga. Gvardiola uzskata, ka tam labāk piemērots Džons Stounss, nevis Vokers.

"Lēmums, kāpēc viņš ir rezervē, ir taktisku apsvērumu vadīts. Nav tā, ka mēs būtu zaudējuši ticību Kailam," pauda Gvardiola.

"Lai tiktu atpakaļ sastāvā, prasu tikai divas lietas no visiem futbolistiem. Pirmkārt, nesūdzies, citādi būs problēmas. Otrkārt, centies kļūt labāks un labāks. Lai brīdī, kad būsi nepieciešams, būtu gatavs."

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...