Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:121, Did:0, useCase: 3

Bijušais Francijas izlases pussargs Riberī gatavojas kļūt par galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bijušais Francijas izlases pussargs Riberī gatavojas kļūt par galveno treneri
Franks Riberī. Foto: AFP/Scanpix

LETA--DPA. Bijušais Francijas futbola izlases un ilggadējais Vācijas komandas Minhenes "Bayern" spēlētājs Franks Riberī drīzumā plāno kļūt par kāda kluba galveno treneri, trešdien laikrakstam "Bild" norādīja bijušais pussargs.

39 gadus vecais Riberī pašlaik ir Itālijas A sērijas vienības "Salernitana" viens no treneriem. Tieši šajā komandā francūzis noslēdza savu spēlētāja karjeru pagājušā gada oktobrī.

"Vēlos pateikties "Salernitana" par uzticēšanos man kā galvenā trenera asistentam," laikraksts citē Riberī. "Tas dod man iespēju gatavoties darbam galvenā trenera amatā. Kļūšana par treneri sniedz man to, kas tik ļoti pietrūka - spiedienu, gatavošanos mačiem, treniņus, fanus un atmosfēru, kas padara mani laimīgu."

"Bayern" rindās Riberī kļuva par deviņkārtēju Vācijas čempionu, kā arī triumfēja UEFA Čempionu līgā. Tāpat viņa kontā ir uzvara Turcijas kausa izcīņā ar Stambulas "Galatasaray" un triumfs UEFA Intertoto kausā ar franču vienību Marseļas "Olympique".

Ar Francijas izlasi 2006. gadā Riberī aizcīnījās līdz Pasaules kausa izcīņas finālam, kurā gan francūži uzvarētāju noskaidrošanas sitienu sērijā piekāpās Itālijas valstsvienībai.

Francijas izlasē Riberī laika posmā no 2006.līdz 2014. gadam aizvadīja 81 spēli un guva 16 vārtus.