Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: ''Pirms spēles puišiem teicu, ka man kā trenerim šī ir viegla spēle''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Bagatskis: ''Pirms spēles puišiem teicu, ka man kā trenerim šī ir viegla spēle''
Ainars Bagatskis. Foto: FIBA

FIBA Pasaules kausa kvalifikācijas pirmā posma noslēdzošajā mačā Ainara Bagatska vadītā Ukrainas izlase ''Arēnā Rīga'' piedzīvoja zaudējumu spraigā spēlē pret Spāniju ar 76:77. Pēc mača latviešu speciālists atzina, ka viņam kā trenerim šī ir bijusi viegla spēle, jo nav nācies padotajos rast papildu motivāciju.

''Pirms spēles puišiem teicu, ka man kā trenerim šī ir viegla spēle, jo man nav nepieciešams atrast papildus vārdus motivācijai, kā, piemēram, ''spēlējam agresīvi, esiet stipri'', jo tas, ko iepriekšējās dienās redzēju treniņos – kā spēlētāji komunicē savstarpēji, kā viņi trenējas agresīvā, bet pozitīvā gaisotnē. Pirms spēles teicu, ka svarīgi ir kontrolēt emocijas nevis vienu minūti, bet visu spēli. Spāņi ir ļoti pieredzējuši un zina, kā to izmantot savā labā. Nevaru teikt, ka viņi spēlē labākas kvalitātes basketbolu, bet viņi ir pacietīgāki. To parādīja spēles beigas. Mums vajadzēja izmantot iespējas, kuras izveidojām uzbrukumā, un spēlēt stabilāk un gudrāk aizsardzībā. Tas ļāva spāņiem iegūt viena punkta pārsvaru un uzvarēt. Jebkurā gadījumā esmu lepns ar savu komandu. Ir laiks nelielai atpūtai un pēc tam redzēsim, ko darīsim un kur būsim turpinājumā,'' pēc spēles pret Spāniju teica Ukrainas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

''Pirmkārt, vēlos pateikties visiem, kuri ieradās arēnā un mūs atbalstīja. Zaudējām ar viena punkta starpību. Pēc tādiem mačiem vienmēr ir grūti atrast vārdus. Spēlējām labāk nekā februārī Spānijā. Apturiet karu! Slava Ukrainai!'' preses konferencē sacīja Ukrainas izlases aizsargs Jusufs Sanons.

''Lieliska uzvara! Viena no labākajām, ko esam izcīnījuši kopš sākās šādi kvalifikācijas logi. Grūts panākums pret sīkstu komandu. Viss mūsu komandas un delegācijas atbalsts Ukrainas cilvēkiem! Esmu lepns ar spēlētāju sniegumu. Brīžiem izskatījāmies ļoti vāji, bet nepadevāmies. Esam priecīgi par uzvaru,'' izteicās Spānijas izlases stūrmanis Serdžio Skariolo.