Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Piektā tikšanās šosezon: līdere "Tenax" uzņems čempioni "Celtnieks"

Jānis Pārums

Piektā tikšanās šosezon: līdere "Tenax" uzņems čempioni "Celtnieks"
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar plkst. 19:30 SynotTip handbola Virslīgā piekto reizi šajā sezonā tiksies pašreizējie čempionāta līderi Dobeles "Tenax" un iepriekšējās sezonas čempioni "Celtnieks Rīga". Vēl vienā spēlē "Jūrmalas Sports" uzņems MSĢ/LAT-Hertz (tiešraide Sportacentrs.com).

Šajā sezonā "Tenax" un "Celtnieks" tikušies trijos dažādos turnīros – Rīgas atklātajā čempionātā, Latvijas čempionātā un LHF prezidenta kausa izcīņā, visos četros dueļos uzvaras izcīnot dobelniekiem. Rīgas atklātā čempionāta finālā "Tenax" bija pārāki ar 35:32, Latvijas čempionātā 32:30 un 30:24, bet LHF prezidenta kausā – 39:31.

SynotTip handbola Virslīgas pirmo posmu dobelnieki noslēdza pārliecinošā pirmajā pozīcijā bez zaudējumiem, kamēr rīdzinieki ierindojās trešajā vietā, palaižot priekšā arī "Latgolu". Otro posmu gan abas komandas iesākušas ar panākumiem – "Tenax" pirms pusotras nedēļas pieveica "Ogre/Miandum", bet "Celtnieks" tika galā ar jau pieminēto "Latgolu".

Aizvadītajā nedēļas nogalē Dobeles un Rīgas komandas aizvadīja kārtējās Baltijas līgas spēles. "Tenax" handbolistiem izdevās priekšlaicīgi garantēt vietu ceturtdaļfinālā, bet "Celtnieks" ar ļoti svarīgu panākumu saglabāja izredzes uz tikšanu astoņu labāko komandu pulkā. Komandas gan šīs spēles neaizvadīja optimālos sastāvos, jo Dobelei nespēlēja tās uzbrukuma līderis Austris Tuminskis, bet "Celtniekam" roku savainoja saspēles vadītājs Kaspars Lisovskis.

Tuminskis muguras problēmu dēļ nav spēlējis divas ar pusi nedēļas un nespēlēs vēl vismaz šonedēļ, apstiprināja Dobeles komandas vadītājs Ivars Zariņš. Tāpat dobelniekiem šovakar nevarēs palīdzēt arī Ņikita Pančenko, Ingus Kristiāns Jonuška un Antons Šuleiko, kuriem šovakar spēle MSĢ/LAT-Hertz sastāvā. Toties ierindā atgriezīsies līnijas spēlētājs Kristaps Krivmanis, kurš pēdējo spēli aizvadīja oktobra vidū.

Rīdziniekiem Lisovska spēlēšana ir zem jautājuma zīmes, atklāja treneris Arnis Butans. Viņš treniņos nav piedalījies un grūti pateikt, vai dosies laukumā šovakar. Butans atzina, ka neskatoties uz to, ka sezonas svarīgākā fāze vēl tikai priekšā, panākums jebkurā gadījumā būtu patīkams, kā arī uzslavēja pretiniekus: "Noskaņojums kaujiniecisks. Lai arī izšķirošās spēles būs pavasarī, vienalga gribas pret principiālo pretinieku nospēlēt labi. Katra uzvara ir plusiņš psiholoģiskā ziņā. Dobele šobrīd izskatās uzņēmusi labus apgriezienus un arī bez Austra Tuminska spēlē pieklājīgi"

Tikmēr vēl vienā spēlē, kas notiks tai pašā laikā (19:30) "Jūrmalas Sports" savā laukumā uzņems MSĢ/LAT-Hertz.

Pirmajā posmā MSĢ/LAT-Hertz noslēdza piektajā vietā, Jūrmala – pozīciju zemāk. Otro posmu komandas iesākušas ar atšķirīgiem rezultātiem – jūrmalnieki piedzīvojuši divus zaudējumus, kamēr murjāņieši tikuši pie diviem panākumiem un ieņem stabilu pirmo pozīciju otrajā četriniekā.

Pirmajā posmā savstarpējās spēlēs labāk klājies MSĢ/LAT-Hertz – abu komandu pirmā spēle noslēdzās neizšķirti (32:32), murjāņiešiem panākot izlīdzinājumu panākot ar septiņu metru soda metienu jau pēc spēles beigu signāla, bet otrajā murjāņieši bija pārāki ar 32:21.

"Jūrmalas Sporta" un MSĢ/LAT-Hertz spēli tiešraidē demonstrēs kanāls Sportacentrs.com TV. Tāpat februārī ieplānota vēl viena TV tiešraide, proti, 21.februārī būs skatāms "Celtnieks Rīga" un Dobeles "Tenax" kārtējais duelis.

UZZIŅAI: Turnīra otrajā posmā komandas tiek sadalītas divos četriniekos, kur vienā spēlē četras spēcīgākās, otrā četras vājākās komandas pēc pirmo divu apļu rezultātiem. Pirmajā posmā izcīnītie punkti netiek ņemti līdzi, taču tiek piešķirti atkarībā no ieņemtās vietas - pirmā posma labākā komanda otro posmu uzsāk ar četriem punktiem, otrā pozīcija ar trim, trešās vietas īpašniece ar diviem, bet ceturtā – ar vienu punktu. Identiski punkti tiek sadalīti arī otrajā četriniekā. Sīkāk par zspēles kārtību var lasīt šeit ŠEIT.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv