Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Miks Zvejnieks EK posmos Francijā izcīna 31. un 35. vietu

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Miks Zvejnieks EK posmos Francijā izcīna 31. un 35. vietu
Miks Zvejnieks. Foto: no sportista Instagram profila

Francijas Alpu slēpošanas kūrortā Val Senī aizvadītajās divās dienās norisinājās šīs sezonas trešais un ceturtais Eiropas kausa posms slalomā. Latvijas kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks arī piedalījās šajās sacensībās, tomēr labāko trīsdesmitniekā ielauzties nespēja.

Sezonas pirmie divi EK posmi slalomā norisinājās 17. un 18. decembrī Val di Fasā, Itālijā. Arī tajos Zvejnieks bija piedalījies, izcīnīdams 39. pozīciju otrajā dienā, bet pirmajā piedzīvojot izstāšanos. Šoreiz 25 gadus vecajam "World Racing Academy" komandas pārstāvim izdevās šo rezultātu uzlabot.

Vakardienas sacensībās Zvejnieks, startējot ar 62. numuru, ieņēma vien 47. vietu pēc pirmā brauciena (53.39), zaudēdams līderim Noelam fon Grīnigenam no Šveices par 3.01 sekundi. Taču otrais mēģinājums latvietim padevās krietni labāks (51.52, no līdera atpaliekot 1.64 sekundes), kā rezultātā viņš divu braucienu summā pakāpās par 12 pozīcijām augstāk un ieņēma 35. vietu (+3.80). Par šo sniegumu Zvejnieks nopelnīja 43,73 FIS punktus, kas līdz šim ir viņa sezonas trešais labākais rādītājs. Par uzvarētāju kļuva britu izlases otrais numurs Lorijs Teilors, kurš aiz sevis atstāja šveicieti Dionīsu Kipelu (+0.34) un vācieti Fabianu Himmelsbahu (+0.35).

Tikmēr šīs dienas slaloms Mikam pozīcijas izteiksmē izvērtās vēl nedaudz labāks. Atkal veicot pārliecinoši labāku otro braucienu (pirmajā viņš no līdera Billija Meidžora atpalika par 3.26 sekundēm, bet otrajā no labākā rezultāta īpašnieka Jošuas Šturma - tikai par 1.16 sekundēm), viņš divu braucienu summā palika uzreiz aiz Top30, uzvarētājam zaudējot gan nedaudz vairāk kā dienu iepriekš (+4.30). Arī FIS punktu ziņā pirmā diena bija veiksmīgāka, jo otrajā tika nopelnīti 48,20 FIS punkti. Par uzvarētāju atkal kļuva Lielbritānijas pārstāvis, tomēr šoreiz tas bija Billijs Meidžors, savukārt Lorijs Teilors, finišēdams otrajā vietā (+0.68), parūpējās par Lielbritānijas dubultuzvaru.

Mika Zvejnieka līdzšinējais karjeras rekords Eiropas kausa posmos bijusi 29. vieta, kas tika sasniegta pērnā gada janvārī citā Francijas ciematā Vožanī. Savā karjerā viņš piedalījies kopumā 23 Eiropas kausa posmos. Savukārt, ja skatās šīs sezonas startus, tad pagaidām labākais sniegums tika parādīts FIS līmeņa sacensībās Šladmingā, Austrijā, tieši pirms Ziemassvētkiem, kad tika izcīnīta 10. vieta (38,56 FIS punkti).

Līderis pēc četriem aizvadītiem posmiem EK slaloma ieskaitē ir tieši Lorijs Teilors (190 punkti), kam seko francūzis Teo Letitrs (181) un brits Billijs Meidžors (136). Zvejnieks pagaidām punktus nav ieguvis. Nākamais EK posms slalomā vīriešiem ieplānots tikai februāra sākumā Meiringenē Haslibergā, Šveicē.