Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Verstapens: "Spā trasē es būtu uzvarējis arī no pēdējās vietas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Verstapens: "Spā trasē es būtu uzvarējis arī no pēdējās vietas"
Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

"Red Bull" pilots Makss Verstapens nosaucis to posmu, kurā šosezon izdevās nodemonstrēt vispārliecinošāko veikumu un uzvarēt, viņaprāt, būtu izdevies arī no pēdējās vietas. Tās bija sacensības Beļģijā, Spā trasē.

Aizvadītajā F1 sezonā "Red Bull" uzvarēja 17 posmos no 22, bet Verstapens komandai atnesa 15 no gūtajām uzvarām. Pirmo reizi kopš 2013. gada tika izcīnīts čempiontituls gan pilotu ieskaitē, gan Konstruktoru kausā.

Pēc lieliskās sezonas Verstapenam tika vaicāts, kurā no šī gada posmiem viņš bijis visspēcīgākais?

"Es teiktu, ka Spā trasē," teica divkārtējais F1 čempions. "Mašīna bija ļoti laba, bet arī viss pārējais salikās kopā. Dažreiz ir tādas sacīkšu nedēļas nogales, gan jūti, ka viss ir nevainojami. Manuprāt, pat tad, ja es tajās sacensībās būtu startējis pēdējais, tāpat būtu uzvarējis. Tieši tik konkurētspējīgi mēs tur bijām."

Tāpat Verstapenam jautāja, kurā posmā šogad klājās vissmagāk? Viņš atzīst, ka tā bijusi nedēļas nogale Brazīlijā, kur sprintā tika gūta ceturtā vieta, bet sacīkstēs - tikai sestā. Tāpat viņš min posmu Austrālijā, kur tika piedzīvota izstāšanās.

"Vērtējot sniegumu kopumā, Brazīliju varētu likt vienā maisā ar Melburnu," viņš saka. "Tur mēs rādījām diezgan sliktu sniegumu. Brazīlijā ātrums bija briesmīgs. Bija daudz problēmu jau kvalifikācijā, uz sacensībām nevarējām nobalansēt mašīnu un rezultātā iznīcinājām riepas."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-12-06 14:26, pirms 2 gadiem
Jebkurā gadījumā paldies raudošajam Mersim par sačakarētu sezonu