Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales volejbolisti netiek pusfinālā EEVZA sezonas fināla posmā

Rolands Eliņš

Latvijas pludmales volejbolisti netiek pusfinālā EEVZA sezonas fināla posmā
Edgars Točs
Foto: FIVB

Sezonas pēdējā Austrumeiropas Zonālās asociācijas (EEVZA) posmā, kas notika pludmales volejbola centrā „Brazīlija”, Latvijas pludmales volejbolisti neiekļuva pusfinālā ne sieviešu, ne vīriešu konkurencē, kamēr uzvaras laurus plūca Krievijas sportisti.

Sieviešu konkurencē ceturtdaļfinālā iekļuva divi Latvijas pāri, taču abiem nācās palikt bez pusfināla. Marta Ozoliņa un Alise Lece ceturtdaļfinālā trijos setos piekāpās Ukrainas sportistēm Davidovai un Ščipkovai, un latvietēm nelīdzēja arī fantastiskā cīņā uzvarētais otrais sets ar rezultātu 32:30. Pēdējā setā zaudējums ar 11:15 un dalīta piektā līdz astotā vieta šajā turnīrā. Tāda pati vieta arī Tīnai Graudiņai un Paulai Nečiporukai, kuras trijos setos zaudēja Krievijas pārim Motriča un Makroguzova. Graudiņa un Nečiporuka otrajā setā savas pretinieces sagrāva ar deviņu punktu pārsvaru, taču izšķirošajā trešajā setā piekāpās ar 14:16.

Motriča un Makroguzova pēc tam iekļuva finālā, kur spēkojās savām tautietēm Abalakinu un Sircevu un svinēja uzvaru 21:19, 15:21, 15:10.

Arī vīriešu konkurencē pusfināls palika bez Latvijas pārstāvju līdzdalības. Rihards Finsters un Edgars Točs jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā nonāca spēlē pret Tomu Šmēdiņu un Tomu Benjavu un savus tautiešus izslēdza ar 21:19 un 21:17. Savukārt ceturtdaļfinālā nācās piekāpties Krievijas pārim Stojanovskim un Jarcutkinam ar 17:21 un 16:21, bet Sandris Andrejevs un Ģirts Glāzers savā ceturtdaļfinālā piekāpās Bikanovam un Hudjakovam (16:21, 11:21). Arī Andrejevs un Glāzers pirmajā kārtā bija tikušies ar Latvijas pāri, proti, Atvaru Vildi un Uģi Puķīti, kurus pieveica ar 22:20 un 26:24.

Finālā līdz ar to spēkojās Krievijas pāri Bikanovs/Hudjakovs un Ljamins/Barsuks, kuru cīņā noslēguma posma uzvarētāja laurus plūca Bikanovs un Hudjakovs, kuri uzvarēja ar 21:18 un 21:17.