Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Celtnieks" sarūpē "Ogrei/Miandum" trešo zaudējumu sezonā

"Celtnieks" sarūpē "Ogrei/Miandum" trešo zaudējumu sezonā
Foto: handball.lv

"SynotTip" handbola Virslīgā trešo uzvaru šovakar izcīnīja Latvijas čempioni Rīgas "Celtnieks", kas savā laukumā ar pārspēja "Ogre/Miandum", bet Latvijas čempionātā sievietēm Jēkabpils sporta skola izcīnīja jau ceturto uzvaru pēc kārtas.

Pirms šīvakara spēles "Celtnieks" un "Ogre/Miandum" bija izcīnījušas pa četriem punktiem un turnīra tabulā atradās blakus trešajā un ceturtajā vietā. Septembra sākumā abas vienības bija tikušās Rīgas čempionātā, kur rīdzinieki galotnē desmit sekunžu laikā atspēlēja divus vārtus un komandas cīnījās neizšķirti – 27:27.

Šovakar lielākā daļa pirmā puslaika aizritēja līdzīgā cīņā, nevienai no komandām neiekrājot vairāk par divu vārtu pārsvaru. Spēles rezultātu atklāja rīdzinieku kreisās malas spēlētājs Rihards Leja, bet vēlāk iniciatīvu pārņēma ogrēnieši, kuri pēc Arta Laganovska metiena panāca 5:3. Turpinājumā gan vadība mainījās vēl vairākkārt – ap puslaika vidu +2 ieguva "Celtnieks", taču "Ogre/Miandum" puslaika beigu daļā veica izrāvienu 6:1, panākot 16:13 spēles 27. minūtē. Pirmās 30 minūtes tika noslēgtas ar 16:14 "Ogre/Miandum" labā.

Otrā puslaika ievadā ogrēnieši guva vēl divus vārtus, palielinot savu atrāvienu jau līdz +4, taču tad ar pieciem bezatbildes vārtiem, atgūstot vadību – 19:18. Līdzīgi rezultāts pieauga līdz puslaika vidum, bet pēc tam pakāpeniski "Celtnieks" sāka palielināt pārsvaru. Vēl 49. minūtē "Celtniekam" bija tikai vienu vārtu pārsvars (25:24), taču atlikušajā laikā rīdzinieki bija krietni pārliecinošāki, gūstot desmit vārtus, kamēr ogrēnieši spēja izcelties tikai piecreiz. "Celtnieka" uzvara ar 35:29.

Artūrs Lazdiņš rīdzinieku trešo uzvaru kaldināja ar deviņiem vārtiem, bet Kaspars Lisovskis guva septiņus. Savukārt ogrēniešu rindās rezultatīvākais ar 11 vārtiem bija Arvis Laganovskis.

"SynotTip" handbola Virslīga

Celtnieks Rīga – Ogre/Miandum 35:29 (14:16)
Celtnieks: Lazdiņš 9, Lisovskis 7, Leja 6, Freibergs 5/1, Eglītis 4, Petuhovs 2, Jablonskis 2.
Ogre/Miandum: Arv. Laganovskis 11, Dravnieks 5, Art. Laganovskis 4, Pozņaks 4/2, Lepers 2, Bauze 2, Noviks 1.

Izmantotie resursi:
handball.lv