Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Radukanu no kvalifikācijas bez zaudētiem setiem ietraucas "US Open" ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Radukanu no kvalifikācijas bez zaudētiem setiem ietraucas "US Open" ceturtdaļfinālā
Emma Radukanu. Foto: AP/Scanpix

18 gadus vecā Lielbritānijas tenisiste Emma Radukanu (WTA 150.) "US Open" astotdaļfinālā 66 minūtēs ar 6:2, 6:1 sagrāva Ņujorkā vistālāk tikušo amerikānieti Šelbiju Rodžersu (WTA 43.), tikai savā otrajā "Grand Slam" turnīrā pirmoreiz iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Emma Radukanu zaudēja mača pirmajos divos geimos, turklāt viņai trešajā geimā vajadzēja atspēlēt divas breikbumbas, lai novērstu vēl lielāku deficītu. Britu tīne to paveica ar divām labām servēm un kopš tā brīža uzvarēja 11 geimos pēc kārtas. Vien ar finiša sasniegšanu radās grūtības – viņai pēdējā geimā vajadzēja četras mačbumbas, lai pieliktu punktu.

Pirms gada Ņujorkā ceturtdaļfinālu sasniegusī Šelbija Rodžersa, kura iepriekšējā kārtā iespaidīgi izglābās pret ranga līderi Ešliju Bārtiju, divas dienas pēc karjeras lielākās uzvaras nespēja nodemonstrēt labas kvalitātes tenisu, bieži pārcenšoties ar uzbrukumiem, kā rezultātā mačā ar tikai 15 geimiem sakrāja 29 nepiespiestās kļūdas.

Jaunā britu tenisa sensācija Radukanu tikai otro reizi piedalās "Grand Slam" turnīrā. Viņa šovasar pēc "wild card" iegūšanas Vimbldonā tika līdz astotdaļfinālam, bet Ņujorkā šo rezultātu pārspēja, turklāt "US Open" viņai bija jāsāk kvalifikācijā. Radukanu septiņos mačos nav zaudējusi nevienā setā. Viņa 14 setos kopā zaudējusi tikai 31 geimu. Piebilstams gan, ka visas sakautās pretinieces rangā ir ārpus Top 40.

Rodžersas zaudējums nozīmē to, ka tikai otro reizi "US Open" vēsturē ceturtdaļfināli notiks bez amerikāņu līdzdalības. Vienīgais iepriekšējais gadījums bija 1993. gadā. Dažādu problēmu dēļ šoreiz Ņujorkā nespēlēja valsts pirmās divas raketes Sofija Kenina (koronavīruss) un Serēna Viljamsa (savainojums).

Radukanu ir jaunākā "US Open" ceturtdaļfināliste kopš... vakardienas, kad astoņniekā iekļuva viņas vienaudze Leila Fernandesa. Starp citu, Kanādas tenisistei šodien ir 19. dzimšanas diena. Radukanu nākamā dzimšanas diena būs 13. novembrī. Vīriešu turnīra ceturtdaļfinālā spēlēs 18 gadus vecais spānis Karloss Alkarass.

Radukanu trešdien sacentīsies ar tenisisti, kura "US Open" ceturtdaļfinālā spēlēs jau trešo reizi. Belindai Benčičai (WTA 12.) "US Open" ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuros viņa tikusi tālāk par 4. kārtu – Benčiča astoņniekā iekļuva arī 2014. un 2019. gadā, pirms diviem gadiem šeit sasniedzot savu vienīgo "major" pusfinālu.

Olimpiskā čempione pirmdien ar 7:6(12), 6:4 revanšējās Igai Švjontekai (WTA 8.) par pamatīgo 2:6, 2:6 sagrāvi februāra beigās WTA 500 finālā Adelaidā. Benčiča dominēja revanša cīņā, kurā nespēja izservēt 1. setu, tajā uzvaru nodrošinot ar piekto setbumbu. Švjontekai bija četras.

Iga pirmo neizmantoja pie 6:5 uzņemšanā, bet vēl trīs viņai bija taibreikā, turklāt divas ar savu servi, un viņa abos gadījumos Benčiču iedzina stūrī ar jaudīgiem uzbrukumiem, taču kļūdījās izgājienā pie tīkla – pie 10:9 liels auts ar neprecīzu "volley", bet pie 12:11 viņa iekrita uz Benčičas apvedošo sitienu. Švjontekai no 12:12 divas "forehand" kļūdas pēc kārtas.

Benčičai 1. seta devītajā geimā demonstrēja, ka viņai diskomfortu rada mugura, tāpēc uzvara šajā setā svarīgā bija viņai. Švjonteka atspēlēties nespēja. Viņa 2. setā neizmantoja agru breika iespēju, trešajā geimā bumbiņu raidot autā ar labo sitienu. Poliete nākamajā geimā zaudēja servi, un Benčiča no breika pārsvara tika līdz uzvarai.

"US Open 2021", sieviešu vienspēles

4. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Aryna Sabalenka – (15) Elise Mertens6:4 6:1
(4) Karolina Pliskova – (14) Anastasia Pavlyuchenkova7:5 6:4
(5) Elina Svitolina – (12) Simona Halep6:3 6:3
(17) Maria Sakkari – (6) Bianca Andreescu6:7(2) 7:6(6) 6:3
(11) Belinda Bencic – (7) Iga Swiatek7:6(12) 6:4
(8) Barbora Krejcikova – (9) Garbine Muguruza6:3 7:6(4)
Leylah Fernandez – (16) Angelique Kerber4:6 7:6(5) 6:2
Emma Raducanu – Shelby Rogers6:2 6:1

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(2) Aryna Sabalenka – (8) Barbora Krejcikova
(4) Karolina Pliskova – (17) Maria Sakkari
(5) Elina Svitolina – Leylah Fernandez
(11) Belinda Bencic – Emma Raducanu

     [+] [-]

, 2021-09-07 06:30, pirms 3 gadiem
Labi ka Swiateka ārā.citādi traks var palikt ar tiem lāšoniem