Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

Graudiņas/Kravčenokas treneris: "Četros lielajos turnīros tikām 3 pusfinālos"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņas/Kravčenokas treneris: "Četros lielajos turnīros tikām 3 pusfinālos"
Gustavo Roča, Tīna Graudiņa, Anastasija Kravčenoka. Foto: olimpiadef64.lv

Eiropas eksčempiones pludmales volejbolā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnīja ceturto vietu Tokijas olimpisko spēlēs. Šogad viņu treneris ir brazīlietis Gustavo Roča, kurš strādā arī kā galvenā trenera asistents Graudiņas pārstāvētajā Dienvidkalifornijas Universitātes pludmales volejbola komandā. Pēc aizvadītā bronzas mača šis speciālists, sniedzot interviju LTV, norādīja uz nepieciešamību koncentrēties uz pozitīvo.

Pēdējos četros lielajos turnīros Graudiņa un Kravčenoka iekļuva trijos pusfinālos - kas tāds iepriekš nav bijis ne tuvumā! "Vēlos, lai visa Latvijas tauta lepojas ar šīm lieliskajām sportistēm. Tas, ko viņas sasniegušas, ir kas nedzirdēts - mēs devāmies uz četriem lielajiem turnīriem un tikām trijos pusfinālos. Viņu sasniegtais ir kaut kas neticams. Viņas strādā ar visu sirdi un dvēseli, jums ir ļoti jālepojas ar šīm lieliskajām sportistēm. Viņas paveikušas lielisku darbu ne tikai savā labā, bet arī visai Latvijai," saka treneris.

ASV ilgi strādājošais brazīlietis darbojas amerikāņu stilā. "Man patīk koncentrēties uz pozitīvo, esmu tāds treneris. Vienmēr atgādinu par labo. Sliktās lietas viņas zina pašas, tāpēc man nav ar to jāsarūgtina. Cenšos būt pēc iespējas pozitīvāks, tāds ir mans stils."

Olimpiskajās spēlēs mūsu pludmales volejbolistes izcēlās ar pozitīvismu. Tikai pusfinālā un bronzas mačā varēja manīt, ka viņām parādās uztraukums un sāk strīdēties savā starpā. Iepriekšējās spēlēs viņas bija ļoti mierīgas. Turnīra pirmajā mačā zaudēja amerikānietēm, taču bija labā noskaņojumā. Vai tas ir trenera nopelns? "Piekrītu, vēl vakar to pārrunājām. Atkārtoju, ka koncentrējamies uz pozitīvu, pārējo mēs zinām. Nākamreiz viņas būs vēl labāk sagatavotas un tiks galā labāk, es apsolu."

Kāds ir jūsu spilgtākais brīdis šajās olimpiskajās spēlēs? "Te ir piedzīvoti tik daudzi labi brīži. Viņas padarīja visu Latviju lepnu, neviens negaidīja, ka tiksim tik tālu. Mans mīļākais brīdis bija, kad pēc uzvarām viņas lēkāja, priecājās, apskāvās un plati smaidīja. Jokoju, ka man patīk, kā viņu mati tad plīvo augšup un lejup. Man patīk redzēt viņas dzīvespriecīgas," atklāj Gustavo Roča.

Vai viņām ir jāmērķē arī uz startu 2024. gada olimpiskajās spēlēs? "Tagad pateikšu to, ko saku viņām. Tu nevari kontrolēt nākotni un mainīt pagātni, tāpēc paliec tagadnē! Šobrīd nevaru atbildēt uz šo jautājumu. Iespējams daudz ko runāt un būvēt sienas, taču atkārtošu - četros turnīros trīs pusfināli!"

Jau janvārī Gustavo Roča kļuva par Graudiņas un Kravčenokas treneri, taču tikai tagad viņš sniedz pirmo interviju Latvijas medijam. "Vēlos atvainoties, ka iepriekš neesmu runājis, taču patiešām biju koncentrējies, lai dotu viņām labāko pienesumu. Atvainojos un uz priekšu, Latvija!"


Anastasija Kravčenoka, Tīna Graudiņa un Gustavo Roča jau 7. augustā plkst. 17.20 ielidos Rīgā. 11. augustā Vīnē sāksies Eiropas čempionāts.

Izmantotie resursi:
Latvijas Televīzijas raidījuma "Sporta Studija" youtube.com kanāls

Noderīgas saites:

Tokijas OS ziņas
Latvijas olimpiskā komanda
Starti, rezultāti, tiešraides
Medaļu kopvērtējums

Skaties visus olimpisko spēļu notikumus tiešraidēs, abonējot discovery+ pie Go3!

Slēpts komentārs: Raitcha

  +2 [+] [-]

, 2021-08-06 21:25, pirms 3 gadiem
Tik pozitīvs un labs treneris!

  -1 [+] [-]

, 2021-08-06 23:47, pirms 3 gadiem
Javeido duets graudina ar Marta Kamēlija Levinska un bus bleki

  -1 [+] [-]

, 2021-08-07 09:02, pirms 3 gadiem
Spēlēs var redzēt, ka arī taktiski gudrs treneris.

     [+] [-]

, 2021-08-15 20:30, pirms 3 gadiem
TOORSS rakstīja: Javeido duets graudina ar Marta Kamēlija Levinska un bus bleki
Tomēr klasika,,,diez vai varēs apvienot..ja būs top līmenī pelnīs vairaķ...