Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Paziņoti MLB labākie aizsargi, Molina tiek pie devītā "Zelta cimda"

Juris Miņins
Juris Miņins

Paziņoti MLB labākie aizsargi, Molina tiek pie devītā "Zelta cimda"
Jadirs Molina (no kreisās)
Foto: USA Today/Scanpix

Vakardien tika paziņotas divas Augstāko beisbola līgu (MLB) labākās aizsardzības komandas, Nacionālās un Amerikas līgas. Devīto reizi šajās simboliskajās izlasēs ir iekļauts Jadirs Molina.

Ikgadējās "Golden Glove", jeb "Zelta cimda" balvas tiek pasniegtas sezonas noslēgumā tiem spēlētājiem, kas MLB čempionāta laikā ir nodemonstrējuši pašu labāko sniegumu aizsardzībā ("fielding" – aut.). Savukārt "Silver slugger", jeb "Sudraba nūjas", apbalvojums tiek pasniegts labākajiem savu pozīciju spēlētājiem uzbrukumā.

Tāpat jāpiebilst, ka, tā kā MLB čempionātu veido divas atsevišķas līgas, arī "Zelta cimdi" tiek pasniegti katras līgas spēlētājiem atsevišķi.

No 2018. gada veiksminiekiem ir jāatzīmē Puertoriko pārstāvošais ķērājs, Sentluisas "Cardinals" pārstāvis Jadirs Molina, kurš jau devīto reizi ir saņēmis šo atzinību. Pēc diviem gadiem, kad Nacionālajā līgā par labākajiem tika nosaukti citi ķērāji, 36 gadus vecais veterāns ir atpakaļ tronī. Jāpiebilst, ka tikai diviem citiem ķērājiem, Ivanam Rodrigezam un Džonam Benčam ir izdevies izcīnīt vairāk "Zelta cimdus" (desmit).

No šīssezonas čempionvienības, Bostonas "Red Sox", simboliskajā izlasē ir iekļauti trīs spēlētāji, Amerikas līgas otrajā bāzē Aiens Kinslers, bet aizsardzības ārējā līnijā Džekijs Bredlijs un Mūkijs Betss.

Nacionālajā līgā trīs pārstāvji ir Atlantas "Braves" komandai – Enders Inkarte un Niks Markakis ārējā aizsardzības līnijā, kā arī Fredijs Frīmens pirmajā bāzē. Tiesa, Frīmenam labākā pirmās bāzes aizsarga tituls ir jādala ar Entoniju Rizo no Čikāgas "Cubs".

MLB 2018. gada sezonas "Golden Glove" izlases

Amerikas līgaNacionālā līga
CSalvadors PerezsJadirs Molina
1BMets OlsonsF.Frīmens/E.Rizo
2BAiens KinslersDīdžejs Lemejo
3BMets ČepmensNolans Arenado
SSAndreltons SimonssNiks Ameds
LFAlekss GordonsKorijs Dikersons
CFDžekijs BredlijsEnders Inkarte
RFMūkijs BetssNiks Markakis
PDalass KīkelsZaks Grainkī

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/