Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

"Tenax" iemet 39 vārtus un pieveic Ludzas handbolistus

Krišs Upenieks

"Tenax" iemet 39 vārtus un pieveic Ludzas handbolistus
Dobeles ''Tenax''
Foto: LHF

Šajā nedēļas nogalē Latvijas čempionātā vīriešiem un sievietēm kopumā tika aizvadītas astoņas spēles. Vīriem kārtējo panākumu izcīnīja Dobeles "Tenax''.

Šodien līdervienība "Tenax" tikās ar otrajā pozīcijā esošo Ludzas "Latgolu". Pirmā apļa spēlē dobelnieki savā laukumā uzvarēja ar 36:33, un bija vienīgā komanda Latvijas čempionātā, kas bija izcīnījusi tikai uzvaras.

Šīs dienas spēli gan veiksmīgāk iesāka ludzānieši, kuri pēc Normunda Seņkāna un Jāņa Pavloviča gūtajiem vārtiem izvirzījās vadībā ar 2:0. Tiesa, salīdzinoši ātri iniciatīva pārgāja dobelnieku pusē un sestajā minūtē Nils Miķelsons pirmoreiz ieguva vadību "Tenax" komandai – 4:3. Turpinājumā dobelnieki spēja iegūt +3, bet puslaika otrajā daļā strauji palielināja atrāvienu, četrarpus minūtes līdz puslaika beigām Emīlam Kurzemniekam panākot jau +9 (20:11). Pirmais puslaiks tika noslēgta ar 22:15.

Otrajā puslaikā "Latgolam" izdevās saasināt spēli un, pirmo desmit minūšu laikā veicot izrāvienu 7:3, pietuvoties vien triju vārtu attālumā (27:24). "Tenax" pieprasītais minūtes pārtraukums ļāva viesiem apturēt mājinieku ofensīvu un atkal atrauties, bet 54.minūtē pirmoreiz panākt arī desmit vārtu pārsvaru – 38:28. Visā spēlē dobelnieki bija pārāki ar 39:34, izcīnot 13. uzvaru 13 spēlēs. Uzvarētāju labā 11 vārtus guva Austris Tuminskis, zaudētājiem 12 vārti Jāņa Pavloviča rēķinā.

Citā spēlē dienu iepriekš "Latgols" savā laukumā tika pie panākuma, pārspējot Vaiņodes komandu ar 37:26. Jau spēles sākumā savainojumu guva Vaiņodes līderis un līdz šai nedēļas nogalei arī Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Oskars Pāvils, tādējādi radot būtisku robu sastāvā. Ludzas komandas rindās astoņus vārtus guva Armands Usāns un Edvīns Matvejenko, Vaiņodei tikpat vārtu Aināram Pāvilam.

Vēl vienu zaudējumu Vaiņodei svētdien sagādāja līdzšinējā turnīra pastarīte ASK/LSPA, kas lielā mērā saimniekoja laukumā jau no pirmajām minūtēm. Rezultatīvā cīņā armijnieki pirmo puslaiku noslēdza ar 24:16, bet otrajā puslaikā vēl nedaudz palielināja savu pārsvaru, izcīnot uzvaru ar 43:34. Jānis Zvejnieks uzvarētājiem guva 14 vārtus, bet Vaiņodei pa astoņiem vārtiem Denisam Pumpuram un Aināram Pāvilam.

Sestdien "Ogre/Miandum" un "Celtnieks Rīga" duelī uzvarētājs tā arī netika noskaidrots. Pirmā puslaika sākumā komandas vairākkārt apmainījās ar vadību, bet vēlāk rīdzinieki ieguva triju vārtu pārsvaru (11:8). To noturēt gan neizdevās un puslaika izskaņā "Ogre/Miandum" pārņēma vadību, pirmās 30 minūtes noslēdzot minimālā vadībā – 14:13.

Otrajā puslaikā ogrēniešiem vairāk par +2 iegūt neizdevās, un, lai arī lielākoties viņi bija vadībā, bieži spēlē bija arī neizšķirts. Pie rezultāta 24:22 mājinieki ielaida četrus vārtus pēc kārtas, ļaujot vadību atkal atgūt rīdziniekiem (26:24), taču šis vēl nebija izšķirošais pavērsiens spēlē. Ogrei izdevās rezultātu līdzsvarot un pēdējās minūtes sākumā izvirzīties arī vadību, taču pusminūti līdz beigām Aivars Čikuts panāca neizšķirtu rīdziniekiem – 32:32. Ogrēniešiem vēl bija iespēja pēdējā uzbrukumā izraut uzvaru, tomēr rezultāts nemainījās.

Izcīnītais punkts ļāvis rīdziniekiem nodrošināt trešo vietu pēc diviem apļiem, kamēr ogrēnieši - ceturto pozīciju. Tādējādi zināmi visi LHF prezidenta kausa dalībnieki un pusfināla pāri (Tenax (1) - Celtnieks (3), Latgols (2) - Ogre/Miandum (4)). Kausa pusfināls notiks decembra otrajā pilnajā nedēļā, bet fināls - 16. decembrī O. Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas sporta kompleksā.

Ceturto panākumu šosezon izcīnīja MSĢ/LAT-Hertz, kas izbraukumā apspēlēja "Jūrmalas Sportu". Jūrmalas komanda uz brīdi vadībā bija tikai spēles sākumā, bet pēc tam diezgan pārliecinoši notikumus laukumā kontrolēja murjāņieši, kas jau puslaika vidū ieguva +7 un ar šādu pārsvaru noslēdza arī puslaiku (19:12). Otrajā puslaikā MSĢ/LAT-Hertz pārsvars sasniedza un pārsniedza desmit vārtu robežu, bet visā spēlē viesi bija pārāki ar 32:21.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2017-12-03 22:13, pirms 6 gadiem
Skatāma spēle, bet nu deļ pirmās un otrās vietas vārtu padaudz ielaists.
Latgols aizsardzība vispār nekāda, šodien Kušners, Borisenko noderētu aizsardzībā.

     [+] [-]

, 2017-12-03 22:25, pirms 6 gadiem
Liela nozīme intrigas beigām bija tas fakts, ka spēles sākumā guva traumu viens no Latgols līderiem Senkans. Bet īstenībā spelei nebija nekādas nozimes turnira tabulā, un tomēr.....!Paldies par spēli!