Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Divi radikāli dažādi puslaiki: "Riga" spēlē neizšķirti ar "Gil Vicente"

Emils Ozerinskis

Divi radikāli dažādi puslaiki: "Riga" spēlē neizšķirti ar "Gil Vicente"
Glodi Ngondā. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu ar neizšķirtu pret portugāļu komandu "Gil Vicente" iesāka "Riga" futbolisti, kuri 7100 līdzjutēju priekšā spēlēja 1:1. Vārtus rīdziniekiem guva Duglass Aureliu.

• Pēc Andreja Rubina piemiņai veltītas klusuma minūtes "Riga" devās cīņā ar Portugāles pagājušās sezonas piekto labāko komandu "Gil Vicente".

• Sandro Perkovičs savu labāko spēlētāju 11 ir apzinājis un sākumsastāvu savai komandai nemaina arī salīdzinoši ar spēlēm pret Slovākijas "Ružomberok". Pamatsastāvā devās divi Latvijas spēlētāji - vārtsargs Nils Puriņš un komandas kapteiņa aproci nēsājošais Raivis Jurkovskis.

• Pirmajās 15 minūtēs visnotaļ labākas iespējas veidoja "Riga" futbolisti, kuri reizes trīs ielauzās Portugāles komandas soda laukumā. Rīdzinieki atklāti meklēja Mikaelam Soisalo iespējas labajā flangā pret ne gluži doršāko "Gil Vicente" aizsargu Henriku Gomišu. Zibenīgais soms izraustīja pretspēlētāju un veica piespēli soda laukuma vidū, kur bumba nonāca pie portugāļa Duglasa Aureliu, kurš trieca bumbu vārtos, iepriecinot "Skonto" stadionā 7100 sanākušos līdzjutējus - 1:0.

• Portugāļu klubs pirmā puslaika turpinājumā spēlēja vairāk ar bumbu, tomēr līdz soda laukumam īpaši bieži viesiem tikt nesanāca. Vienīgo patiesi bīstamo situāciju pie saviem vārtiem novērsa Peru centra aizsargs Gustavo Dulanto, neļaujot uz vārtu tālo stabu raidītajai bumbai nonākt pie Kanja Fudžimoto iecerētā adresāta.

• Spēles 50. minūtē "Riga" futbolisti aizgulējās un ļāva Lukasa Kunjas izdarītajai piespēlei nonākt uzbrukuma smailē līdz Franam Navarro, kurš no gaisa centās bumbu raidīt starp vārtu stabiem, tomēr spēles galvenais priekšmets palidoja pavisam nedaudz garām iecerētajam mērķim, ļaujot rīdziniekiem saglabāt minimālo pārsvaru.

• Pirmo reizi vārtu četrstūrī "Gil Vicente" raidīja bumbu spēles 63. minūtē. No 16 metru līnijas spēcīgu sitienu veica Huans Baseli, netverami Nilam Puriņam raidot bumbu vārtu augšējā labajā stūrī. Portugāles komandai, panākot rezultātu 1:1, izdevās savu pozicionālo pārsvaru pārvērst arī pirmajā rezultatīvajā darbībā.

• Līdzjutēju sirdīm 12 minūtes līdz pamatlaika izskaņai nodrebēt lika Puriņa pašpārliecinātais apspēlēšanas manevrs. "Riga" vārtsargam veiksmīgā kārtā izdevās panākt atsitienu no vārtiem, lai gan pretinieks nebija tālu no bumbas pārtveršanas.

• Pēc ļoti ilgas aizsargāšanās "Riga" beidzot izveidoja uzbrukumu pamatlaika noslēdzošajās desmit minūtēs, bumbai pēc centrējuma nonākot pie uz maiņu nākušā Jurija Kendiša. Baltkrievu pussarga izdarītais sitiens ar galvu nebija precīzs, bumbai pārlidojot pāri mērķim.

• Pēdējā minūtē "Riga" katastrofali iekrita pie sava stūra sitiena. Trīs "Gil Vicente" spēlētāji aizskrēja pretuzbrukumā pret vienu pašu Juriju Vakulo. Ukraiņu pussarga izklupiens nespēja aizkavēt pretinieku uzbrukumu, bet izgājienā viens pret vienu "Riga" no zaudējuma glāba Puriņš.

• Kopumā ja par pirmo puslaiku "Riga" varēja justies patiesi labi, tad otrajās spēles 45 minūtēs laukumā milzu spiedienu veica Portugāles komanda, tādējādi par neizšķirta nosargāšanu Latvijas galvaspilsētas komandai pat ir jāpriecājas, jo nonākt zaudētājos bija iespējas vairākkārt.

• Atbildes spēle norisināsies 11. augustā Barsēlusā pulksten 22:00.

"Riga" - "Gil Vicente" 1:1 (1:0)
Vārti: Aureliu 18' - Baseli 63'
Brīdinājumi: Vakulko, Ramoss - Gomišs, Veiga
Riga: Puriņš - Ngondā, Berjkvists, Dulanto, Jurkovskis - Babecs, Vakulko - Aureliu (Baširs 90'+2), Ramoss (Kendišs 70'), Soisalo (Ogundži 90'+2) - Toress (Ranžels 64').
Gil Vicente: Endrū - Gomišs, Fernandišs, Kunja, Veiga - Tiba (Batista 60'), Fudžimoto, Karvalju - Arai (Medina 60'), Navarro (Alipourghara 81') , Boselji.
Galvenais tiesnesis: Jakobs Kehiets (Dānija)

Latvijas klubi Konferences līgas 3. kvalifikācijas kārtā

Duelis1. sp.2. sp.
Riga - Gil Vicente (Portugāle)1:111.08.
RFS - Hibernians (Malta)04.08.11.08.

Noderīgas saites

# Trīs gados no trešās līgas līdz Eiropas debijai – Rīga pret Portugāles sensāciju
# RFS un "Riga" atšķirīgais ceļš uz Eirokausu grupu turnīru: cik tālu izdosies tikt?
# Sporta špikeris: kur meklēt Eirokausu spēļu tiešraides?

Slēpts komentārs: T.G.H.

     [+] [-]

, 2022-08-03 22:04, pirms 2 gadiem
I mean ko mēs diži gribam, tā ir viena no portugāļu top komandām...

  +9 [+] [-]

, 2022-08-03 22:07, pirms 2 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: I mean ko mēs diži gribam, tā ir viena no portugāļu top komandām...
Nu gluži jau top viņa nav, bet Portugāļu līga ir 1000x pārāka par mūsējo un nospēlēt neizsķirti ir ļoti labs rezultāts

  +8 [+] [-]

, 2022-08-03 22:08, pirms 2 gadiem
Ja Rīgu sauc par Rigu..nau nekādi mūsējie..netīrs krievu piķis

     [+] [-]

, 2022-08-03 22:12, pirms 2 gadiem
Nu Rīga bija 4. Latvijā pagājušogad, Gil Vicente piektie portugāļos... Un šogad ar nav galīgi tā, ka Rīgā būtu LV galvas tiesu pārāki par visiem kā reiz Skonto, galīgi tā nav... Tā ka. Skaidrs, ka portugāļi nav super klubs, bet vienalga. Portugāles līga tomēr kotējas šodien varbūt augstāk kā Nīderlande pat, tieši aiz top5

  -4 [+] [-]

, 2022-08-03 22:16, pirms 2 gadiem
Neizšķirts droši vien ir lielāks panākums Rīgai.

  +2 [+] [-]

, 2022-08-03 22:16, pirms 2 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Nu Rīga bija 4. Latvijā pagājušogad, Gil Vicente piektie portugāļos... Un šogad ar nav galīgi tā, ka Rīgā būtu LV galvas tiesu pārāki par visiem kā reiz Skonto, galīgi tā nav... Tā ka. Skaidrs, ka portugāļi nav super klubs, bet vienalga. Portugāles līga tomēr kotējas šodien varbūt augstāk kā Nīderlande pat, tieši aiz top5
Es gan domāju, ka Portugāles komandas no 5.vietas līdz apakšai ir vājākas par Nīderlandes.

  +2 [+] [-]

, 2022-08-03 22:19, pirms 2 gadiem
Ja dod reitingsa punktus par nichu, tad vismaz kas pozitīvs

  -4 [+] [-]

, 2022-08-03 22:20, pirms 2 gadiem
nu ko , trešās zortes leģi nevelk , laikam rižāņi būs brīvi pēc atbildes spēles

  +2 [+] [-]

, 2022-08-03 22:24, pirms 2 gadiem
Maltas klubi nezaudēja nevienu speli Konferences līgas 2.kvalifikācijas kārtā. Šodien turpina nezaudēt arī 3.kvalifikācijas kārtā - Gžira United neizšķirts Austrijā pret Wolfsberger, kura pirms dažiem gadiem 2 sezonas pēc kartas spēlēja EL grupu turnīrā, vienreiz arī izkļūstot no grupas. Pārējiem Maltas klubiem Hibernians un Flamrun Spartans rīt spēles ar RFS un Levski.

 +10 [+] [-]

, 2022-08-03 22:24, pirms 2 gadiem
Smacee nost rakstīja: Ja Rīgu sauc par Rigu..nau nekādi mūsējie..netīrs krievu piķis
Teica cilvēks, kas neprot uzrakstīt vārdu ''nav'' latviešu leksikā nav tāda vārda ''nau'' ir varbūt ''ņau'', bet tad visticamāk nerunātu par futbolu, bet gan par kaķiem!

  +1 [+] [-]

, 2022-08-03 22:35, pirms 2 gadiem
Otrajā puslaikā Rīga atdeva iniciatīvu portugāļiem, it kā nobijušies no pretiniekiem. Mūsējie varēja nospēlēt labāk un drošāk. Pārliecība pietrūkst.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-03 22:54, pirms 2 gadiem
Rezultats ir labs!

  +2 [+] [-]

, 2022-08-03 22:59, pirms 2 gadiem
Ja aktieris nesimulētu pie sava soda laukuma mirstošu gulbi ,varbūt nebutu ieladuši

     [+] [-]

, 2022-08-03 23:07, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Teica cilvēks, kas neprot uzrakstīt vārdu ''nav'' latviešu leksikā nav tāda vārda ''nau'' ir varbūt ''ņau'', bet tad visticamāk nerunātu par futbolu, bet gan par kaķiem!
Rainis lietoja vārdu nau. Patīk ja cilvēki ik pa laikam izkāpj no pareizības rāmjiem. Tad valoda kļūst interesantāka, brīžiem skanīgāka.
Skaisti skan nau, kaķīc, runa iet par utt.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-03 23:12, pirms 2 gadiem
Tikko no stadiona. Patīkamas emocijas. Bija jūtams ka Riga labai sagatavojusies spēlei. Kurš ir favorīts spēlē visiem skaidrs, bet 1.puslaikā izskatījās otrādi. 7100 skatītāji. Nezinu visus skaitļus , bet cik bieži Latvijas klubi savākuši 7000+ skatītājus uz spēli.
Vienīgais mīnuss mūzika pirms spēles, starpbrīdī. Redzēju kā dīdžejs pats priecājās par savu mūziku, bet šis duc duc vairāk piestāv tīņiem un 20+ gadiem.
Varbūt kāds var padalīties kā ir citās valstīs futbola spēlēs. Kāda mūzika skan (ja vispār skan).
Atbildes spēlē būs ļoti grūti, bet tā nav neiespējamā misija.

  +2 [+] [-]

, 2022-08-03 23:32, pirms 2 gadiem
ņemot vērā ka portugāļi tiko kā no ļežakiem pludmalē,bet Riga jau ap pussezonu,tad secinājums tāds...neslikti tie portugāļi...

  +1 [+] [-]

, 2022-08-03 23:39, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Tikko no stadiona. Patīkamas emocijas. Bija jūtams ka Riga labai sagatavojusies spēlei. Kurš ir favorīts spēlē visiem skaidrs, bet 1.puslaikā izskatījās otrādi. 7100 skatītāji. Nezinu visus skaitļus , bet cik bieži Latvijas klubi savākuši 7000+ skatītājus uz spēli.
Vienīgais mīnuss mūzika pirms spēles, starpbrīdī. Redzēju kā dīdžejs pats priecājās par savu mūziku, bet šis duc duc vairāk piestāv tīņiem un 20+ gadiem.
Varbūt kāds var padalīties kā ir citās valstīs futbola spēlēs. Kāda mūzika skan (ja vispār skan).
Atbildes spēlē būs ļoti grūti, bet tā nav neiespējamā misija.
Jāsaka gan, ka pārtraukuma dziesmas izvēle, kad visi tiko piecēlušies un drūzmējas bija uzjautrinoša: Move *itch (Ludacris)

  +1 [+] [-]

, 2022-08-03 23:41, pirms 2 gadiem
Arī no stadiona.
Salīdzinājumā ar 3 gadus senu pagātni apsargi dara savu darbu raitāk. Pozitīvi, ka arī nelien tik daudz bez rindas - esam kļuvuši kulturālāki.
Par spēli, pirmais puslaiks bija patīkami stabils un likās, ka turpinās iepriekšējās divas spēles. Kaut gan, ja padomā bīstamie uzbrukumi gāja taikai gandrīz vienīgi caur Soisalo, savukārt pretinieku 10. numurs jau tad vazāja savus pretspēlētājus. Pārtraukumā laikam treneris portugāliem ir runājis emocionālāk un tas tas atspoguļojies spēlētājos. Labi, ka portugāliem nevaicās. Nav runa par pozicionālo pārsvaru, bet par mūsējo nespēju pieturēt bumbu. Toresa maiņa prasījās ātrāk, fiziskais viņam nav. Otrā spēle būs grūta.

     [+] [-]

, 2022-08-04 00:02, pirms 2 gadiem
Ar tādu sniegumu cerēt tikt nākamajā kārtā maz ticams. Portugālē būs vēl grūtāk. Rīga futbolisti vienmēr sapņo tikt grupu turnīrā. Tad cīnieties. Bumbu kontrole futbolā galvenais elements.

  +2 [+] [-]

, 2022-08-04 00:08, pirms 2 gadiem
Aldis Br rakstīja: Rainis lietoja vārdu nau. Patīk ja cilvēki ik pa laikam izkāpj no pareizības rāmjiem. Tad valoda kļūst interesantāka, brīžiem skanīgāka.
Skaisti skan nau, kaķīc, runa iet par utt.
Es par to piekasījos, jo cilvēks bija neapmierināts, ka klubu sauc Riga FC un nevis Rīga FC! Nu tad man bija iespēja pasmirdēt par to ''nau''

  -1 [+] [-]

, 2022-08-04 00:56, pirms 2 gadiem
Ambrē rakstīja: Es par to piekasījos, jo cilvēks bija neapmierināts, ka klubu sauc Riga FC un nevis Rīga FC! Nu tad man bija iespēja pasmirdēt par to ''nau''
OK. Sapratu.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-04 02:57, pirms 2 gadiem
Pasaules salašņu komanda tā Ŗiga, par ko ir šis stāsts ...

  +1 [+] [-]

, 2022-08-04 06:56, pirms 2 gadiem
Divi dažādi puslaiki ...,,kas parādīja ,ka lai tiktu nākamajā kārta,bez veiksmes neiztikt!
Pozetīvais ir atmosfēra un līdzjūtēju daudzums stadionā !

  +4 [+] [-]

, 2022-08-04 07:49, pirms 2 gadiem
Ir diezgan liela pārliecība,ka otrajā puslaikā redzētais turpināsies arī Portugālē.Pirmās spēles trīsdesmit minūtes portugāļi ,manuprāt,tikai izlūkoja,kas tā Riga FC ir.

  +2 [+] [-]

, 2022-08-04 09:02, pirms 2 gadiem
Smacee nost rakstīja: Ja Rīgu sauc par Rigu..nau nekādi mūsējie..netīrs krievu piķis
Rīga ir puse krievi, tā kā tas vairāk to komandu reprezentē, kā pasaules
kaktu sastāvs.

     [+] [-]

, 2022-08-04 09:11, pirms 2 gadiem
Latviski ir radikāli "atšķirīgi" nevis dažādi.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-04 10:49, pirms 2 gadiem
Tikko no stadiona. Galīgi skaidrs , ka tālāk tiks portugāļi.Otrais puslaiks parādīja Rigu kā diegabikšu komandu.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-04 11:19, pirms 2 gadiem
HotābičsXIV rakstīja: Tikko no stadiona. Galīgi skaidrs , ka tālāk tiks portugāļi.Otrais puslaiks parādīja Rigu kā diegabikšu komandu.
Cerams arī otrs Rigas klubs šodien piepļūtīs apenes

     [+] [-]

, 2022-08-04 12:02, pirms 2 gadiem
j888 rakstīja: Ja aktieris nesimulētu pie sava soda laukuma mirstošu gulbi ,varbūt nebutu ieladuši
Tieši tā!

     [+] [-]

, 2022-08-04 12:31, pirms 2 gadiem
Paldies Edmundam Novickim, prieks klausīties lielisku futbola žurnālistu!