Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Superlīga nepadodas: jaunais plāns paredz 60 līdz 80 komandu dalību

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Superlīga nepadodas: jaunais plāns paredz 60 līdz 80 komandu dalību
Florentino Peress. Foto: imago-images.de/Scanpix

2021. gada pavasarī Eiropas futbola galaktiku sašūpoja vairāku grandu vienošanās dibināt Superlīgu, kas pastumtu malā vietējos čempionātus un apakšgala komandas. Pēc sašutuma plāns tika atmests. Taču tagad Superlīgas reklamētāji nākuši klajā ar jaunu ideju.

Jaunais plāns paredz 60 līdz 80 komandu piedalīšanos, katrai garantējot vismaz 14 spēles, kas norisinātos paralēli vietējiem čempionātiem. Plāna vadību un reklamēšanu uzņēmusies nepazīstamā kompānija "A22 Sports Management", kuras vadītājs ir vācietis Bernds Reikhārts. Par viņa stāšanos amatā tika pavēstīts "Barcelona" mājaslapā.

"Barcelona" ir viens no klubiem, kas nav atmetis ideju realizēt Superlīgas plānu. Blakus liekama arī Madrides "Real" un Turīnas "Juventus".

Oriģinālā ideja publiku sasniedza 2021. gada pavasarī. Toreiz tika plānots, ka Superlīgu veidos 20 komandas – 12 dibinātājas, kurām būtu nodrošināta vieta, trīs klubi, kuri tiktu nosaukti vēlāk, un pieci klubi, kuri varētu kvalificēties, pateicoties sekmēm vietējās līgās.

Superlīgas ideja raisīja sašutumu. Īpaši smagi to izjuta Anglijas klubi. "Arsenal", "Chelsea", "Liverpool", "Manchester City", "Manchester United" un "Tottenham" par izstāšanos no projekta paziņoja 48 stundu laikā pēc plāna nākšanas atklātībā.

Pret Superlīgas radīšanu nostājās arī FIFA un UEFA, draudot klubiem ar sankcijām.

"Neļaujiet viņiem atkal jūs piemānīt. Viņi stāsta pasakas jau vairākus gadus, un šis ir kārtējais lielo klubu mēģinājums nolaupīt Eiropas futbolu. Superlīga ir vilks, kas pārģērbies par vecmāmiņu un grib piemuļķot Eiropas futbolu, taču mēs redzam zobus," pēc "A22 Sports Management" paziņojuma asi reaģēja Spānijas "LaLiga" prezidents Havjers Tevass.

"Superlīga sastāvēs no četrām divīzijām? Protams, ka pirmā būs paredzēta tikai lielajiem klubiem. Organizāciju vadīs paši klubi? Protams, ka tikai lielie klubi," sacīja Tevass.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.espn.com/soccer/uefa-ch...

     [+] [-]

, 2023-02-09 19:44, pirms gada
80 komandas... 2 apļu turnīrs...
būtu forši...

  +2 [+] [-]

, 2023-02-09 20:19, pirms gada
Tas nozīmētu Čempionu līgas pazušanu un pārējo kausu nīkuļošanu.Protams izlases atlases turnīros uz EČ un PK spēlētu ar 2-3 sastāviem apmēram kā tas notiek basketbolā.Protams mazās izlases kā mūsu iegūtu ,jo mums spēlētu labākie.

     [+] [-]

, 2023-02-10 00:02, pirms gada
Lai sargātu sastāvu, tie superklubi savās līgās spēlēs ar rezerves saatāviem un vairs nebūs superklubi.
P.s
Aston Villa anglijā dominēja 5 gadus. Iedomāsimies, ja Aston villa būtu izveidojuši super līgu.
Tas pats ar šiem klubiem. Viņi ir superklubi TAGAD. Bet rīt būs jau citi superklubi. Un ko, katrus desmit gadus veidot jaunu superlīgu?

     [+] [-]

, 2023-02-10 01:40, pirms gada
pavisam istais experc rakstīja: Lai sargātu sastāvu, tie superklubi savās līgās spēlēs ar rezerves saatāviem un vairs nebūs superklubi.
P.s
Aston Villa anglijā dominēja 5 gadus. Iedomāsimies, ja Aston villa būtu izveidojuši super līgu.
Tas pats ar šiem klubiem. Viņi ir superklubi TAGAD. Bet rīt būs jau citi superklubi. Un ko, katrus desmit gadus veidot jaunu superlīgu?
Juventus jau tagad vairs nav nekāds baigais Eiropas grands. Itālijas top 7 komanda, ne vairāk. To pašu var teikt par Liverpool un Chelsea. ManU jau sen nav un kad atkal būs. Spēki top5 līgās nepārtraukti mainās, bet nu lielie naudas maisi ja ne citādi, tad paši sevi iecels to nemainīgo modes noteicēju lomā. Cik atceros, 2021. gadā tāds Napoli pat nebija ieplānots kā līgas dalībnieks. Šobrīd karstākā komanda Eiropā.

     [+] [-]

, 2023-02-10 02:50, pirms gada
Tāpat kā basketbolā iepriekš, ar latvāņiem Latvijas laukos šobrīd, ja ne nocērt pirmo asnu, tad grūti apturēt, ... ja šīs idejas autorus laicīgi nenoraks... nebūs labi. UEFA jārīkojas ātri un nežēlīgi!

     [+] [-]

, 2023-02-10 07:54, pirms gada
Protams.
Juventus, Челси, Liverpool nespēlēs pat Konferenču līgā. Tāda superlīga viņas var tikai izglābt

     [+] [-]

, 2023-02-10 08:33, pirms gada
Nekas vairāk,kā cīņa par naudu,bet gala rezultāts būtu tāds pats kā basketbolā.