Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālija paliek mazākumā, taču spēj noturēt uzvaru pār Angliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija paliek mazākumā, taču spēj noturēt uzvaru pār Angliju
Foot: EPA/Scanpix

Neskatoties uz palikšanu mazākumā, Austrālijas regbija izlase spēja noturēt pārsvaru (30:28) mačā pret Angliju un tādējādi pārtrauca savu astoņus mačus ilgo zaudējumu sēriju pret "Sarkano rožu" komandu.

Vasara starptautiskajā regbijā parasti ir diezgan karsts laiks, jo tieši šajā gadalaikā norisinās testu mači ar labāko izlašu piedalīšanos. Tiesa, ja vēl jūnijā spēles aizvadīja otrā ešelona komandas, tad līdz ar jūlija iestāšanos cīņās ir iesaistījušās arī planētas spēcīgākās izlases.

Par nedēļas nogales interesantāko cīņu var saukt Anglijas un Austrālijas spēkošanos. Spēle padevās diezgan sīksta pat neskatoties uz to, ka vēl pirmajā puslaikā austrālietis Dārsijs Sveins saņēma sarkano kartīti, kas atstāja mājiniekus mazākumā līdz pat spēles beigām. Tomēr angļi jau otro maču pēc kārtas nespēja izmantot to, ka viņiem laukumā bija par vienu spēlētāju vairāk.

Abas komandas veica pa trim piezemējumiem katra, taču mazliet veiksmīgāka beigu beigās izrādījās austrāliešu vienība, kuri svinēja uzvaru ar 30:28. Jāatzīmē, ka tā bija pirmā "Valabiju" uzvara pār Angliju kopš 2015. gada Pasaules kausa grupu turnīra un tādējādi tika pārtraukta austrāliešu astoņu zaudējumu sērija, kas viņiem bija mačos pret Anglija.

Austrālijas un Anglijas spēles labākie momenti

Savukārt Edija Džonsa trenētajiem angļiem šis bija ne tikai otrai zaudējums pēc kārtas, kurā viņi nespēj izmantot skaitlisko pārsvaru, bet ceturtais zaudējums pēc kārtas vispār.

Bēdīgs vasaras tūres sākums izvērties arī Īrijas komandai, kas mērojas spēkiem ar Jaunzēlandi. Nedēļas vidū viņi piekāpās Maoru izlasei, bet vakardien ar 19:42 atzina arī "All Blacks" pārākumu.

Lai arī īri bija tie, kas veica pirmo piezemējumu, taču mača turpinājums nebija tik spīdošs un viņi mājiniekiem sešas reizes ļāva sasniegt ieskaites zonu. Arī vērtējot spēli kopumā nevar ignorēt faktu, ka jaunzēlandieši šajā cīņā noteica toni ilgos laika periodos un viņu pārsvars bija acīmredzams. Par to arī liecina tas, ka pirmo puslaiku komandas noslēdza pie rezultāta 28:5 un tikai otrajā puslaikā īri spēja apturēt savu atpalikšanu rezultātā.

Te arī jāatgādina, ka Jaunzēlande tādējādi spēja revanšēties par 2021. gada novembrī piedzīvoto zaudējumu Dublinā.

Jaunzēlandes un Īrijas spēles labākie momenti

Sīva spēkošanās noritēja arī starp Dienvidāfrikas Republikas un Velsas komandām. Esošajiem Pasaules kausa čempioniem vajadzēja pamatīgi nopūlēties, lai spētu lauzt mača gaitu, tā kā cīņas iesākums veiksmīgāks padevās velsiešiem, bet pēc tam viņi lieliski aizsargājās. Par spēles lūzuma brīdi var minēt mača pēdējās 15 minūtes, jo šajā laikā dzeltenās kartītes nopelnīja uzreiz trīs Velsas regbisti un viesiem mačs bija jānoslēdz 12 vīru sastāvā.

DĀR un Velsas spēles labākie momenti

Spēles beigu rezultāts – 32:29 par labu mājiniekiem, taču šī cīņa ielika labu pamatu divām nākamajām spēlēm, kurās tad arī noskaidrosies šīs vasaras sērijas uzvarētāji.

Savukārt dienas beigās Argentīna ar 26:18 tika galā ar Skotiju tādējādi pārtraucot vairāk kā 10 gadus ilgušo zaudējumu sēriju pret Britu salu izlasi. Iepriekšējo panākumu argentīnieši guva 2011. gadā, kad ar 13:12 pārspēja skotus Pasaules kausa mačā.

2022. gada vasaras starptautiskā regbija testu mači, 1.-2. jūlijs

MājiniekiViesiRezultāts
RumānijaItālija13:45
ASVFranču barbari26:21
JapānaFrancija23:42
JaunzēlandeĪrija42:19
AustrālijaAnglija30:28
DĀRVelsa32:29
KanādaBeļģija45:0
ArgentīnaSkotija26:18.