Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"MotoGP" pametīs viena no vadošajām komandām

Juris Grīns
Juris Grīns

"MotoGP" pametīs viena no vadošajām komandām
Foto: Team Suzuki Ecstar

Šonedēļ Spānijā notiekošo "MotoGP" testu laikā uzvirmojušas ziņas, ka pasaules čempionātu pēc šīs sezonas gatavojas pamest "Team Suzuki Ecstar" vienība, kas pašlaik ir kopvērtējuma līdere komandu ieskaitē.

Šobrīd "Suzuki" rūpnīca vēl nav sniegusi oficiālu paziņojumu, taču pasaules motosporta mediji vēsta, ka lēmums jau pieņemts. Šādi izlēmusi rūpnīcas vadība Japānā, un "Team Suzuki Ecstar" šajā jautājumā nav bijusi teikšana.

"MotoGP" promoters "Dorna", sakarā ar baumām, ir sazinājies ar "Suzuki" pārstāvjiem, tomēr savā paziņojumā neapstiprina komandas plānus aiziet. "Dorna" vien atgādina, ka "Suzuki" ir noslēgusi līgumu, kas paredz komandas startēšanu līdz 2026. gadam, bet turpat norāda, ka daudzas komandas jau izrādījušas interesei par startēšanu čempionātā, ja "Suzuki" patiešām aizies.

Vēl 2020. gadā "Team Suzuki Ecstar" triumfēja "MotoGP" čempionātā, uzvarot gan komandu, gan braucēju ieskaitē, kur par čempionu kļuva spānis Žoans Mirs. Šobrīd komanda atkal ir kopvērtējuma vadībā, bet visaugstāk no tās braucējiem atrodas Alekss Rinss, kurš ieņem ceturto vietu.

Jau 2011. gadā "Suzuki" sezonas izskaņā negaidīti paziņoja par aiziešanu no "MotoGP", bet 2015. gadā atgriezās. Toreiz iemesls bija vispasaules ekonomiskās krīzes sekas. Iespējams, šajā reizē par iemeslu kļuvušas sekas, kas radušās no "Covid-19" pandēmijas.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...