Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Priedulēna: "Olimpiskās spēles ir labs rāviens uz augšu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Priedulēna: "Olimpiskās spēles ir labs rāviens uz augšu"
Lelde Predulēna (pa kreisi) sniedz autogrāfu
Foto: Romuals Vambuts, sportacentrs.com

Latvijas labākā skeletoniste Lelde Priedulēna (20) aizvadītajā sezonā nepriecēja ar augstvērtīgiem rezultātiem, taču olimpiskajās spēlēs viņa nostartēja atzīstami un debijas reizē izcīnīja 14. vietu. Intervijā žurnālam FHM sportiste pauž gandarījumu par sasniegto, taču vēl daudz jāstrādā, lai sasniegtu labāku rezultātu. Laiks rādīts, vai viņa būs gatava startēt arī nākamajā olimpiādē.

"Sezonas laikā ar labiem panākumiem nevarēju lepoties, bet olimpiskās spēles un starts tur bija patīkams pārsteigums ne vien skatītājiem un treneriem, bet arī man pašai. Sezonā nevarēju izcelt nevienas sacensības, tāpēc olimpiskās spēles ir labs rāviens uz augšu," atzīst jaunā sportiste, kurai paveicies, ka apkārt ir augsta līmeņa padomdevēji.

Lai sasniegtu ko vairāk, viņa nevar paņemt Martina Dukura zelta kamanas, jo sievietes braucamais ir vieglāks. "Martins agrāk teica, ka viņam vajag labas kamanas un slieces, un tad viņš traukšoties kā vējš. Bet, ejot laikam, arī viņš ir sapratis, ka taikai ar kamanām un slidām daudz neiegūsi. Man arī ir labas kamanas un slidas, bet daudz kas ir atkarīgs arī no manis pašas. Līdz labajam rezultātam ir ļoti daudz komponentu," norāda siguldiete.

Atbildot uz jautājumu, vai ir apņēmība nodarboties ar skeletonu vēl vismaz četrus gadus, sportiste un analītiskās ekonomikas studente ir izvairīga. "Es laiku uz priekšu neplānoju. Vairāk domāju par šā brīža darbībām, bet nedomāju, kas būs pēc četriem vai astoņiem gadiem. Laiks rādīs! Lai gan sezona sākas tikai decembrī, drīz jau būs treniņi, un tā ir lieta, ko līdzjutēji neredz."

Priedulēna salīdzina fotosesiju žurnālā un skeletona treniņus. "Tagad fiziski patiešām bija grūtāk! Bet tā bija interesanta pieredze. Vieglāk ir paņemt stieni un izpildīt pietupienus [smejas]. Tik un tā man patika!"

Izmantotie resursi:
Žurnāls FHM

  +2 [+] [-]

, 2014-05-03 16:27, pirms 10 gadiem
Nu, skaistas tās mūsu sportistes !

     [+] [-]

, 2014-05-03 16:59, pirms 10 gadiem
cerams viņas Soču draugs hokejists,ar dopingu nesabaroja