Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Virslīgā uzvaras "Ogrei/Miandum" un "MSĢ/LAT-Hertz"

Andrejs Siliņš

Virslīgā uzvaras "Ogrei/Miandum" un "MSĢ/LAT-Hertz"
Arvis Laganovskis
Foto: Ritvars Raits

Sestdien Latvijas handbola čempionāta "SynotTip" Virslīgā pie uzvarām tika "Ogre/Miandum" un "MSĢ/LAT-Hertz", kas uzveica attiecīgi "Latgolu" un "Vaiņodi".

Neskatoties, ka turnīra tabulā pirmo posmu augstāku vietu (Latgols – otrie, Ogre – ceturtie) ieņēma ludzānieši, Ogres handbolisti "Latgolu", ieskaitot LHF prezidenta kausa izcīņu, bija uzvarējuši divās no trijās šīs sezonas spēlēm – pēc zaudējuma sezonas ievadā (26:38) sekoja divi panākumi – 27:24 Latvijas čempionātā un 27:20 LHF prezidenta kausā. Šovakar "Latgols" rindās pēc ilgāka pārtraukuma atgriezās tās līderis Jānis Pavlovičs, toties trūka Gunta Piļpuka un Armanda Usāna, kuri šodien aizvadīja spēli MSĢ/LAT-Hertz rindās. Ogrei pietrūka savainoto Arta Kurmēna un Sanda Lepera, kā Uvis Strazdiņš un vārtsargs Jānis Noviks (aizvadīja spēli MSĢ/LAT-Hertz sastāvā), tādējādi pirmoreiz šosezon ogrēniešu pietikumā bija arī spēlējošais treneris Andris Molotanovs.

Pēc līdzīgam pirmajām minūtēm, kas aizritēja ar nelielu mājinieku pārsvaru (1:0, 2:1, 3:2), puslaika turpinājumā "Ogre/Miandum" guva sešus vārtus pēc kārtas, neļaujot oponentiem ne reizi un no 3:3 panāca 9:3 savā labā. 5-6 vārtu pārsvars saglabājās visa puslaika gaitā, bet puslaika izskaņā sasniedza arī septiņus vārtus – 20:13.

Pārliecinošu sniegumu laukuma saimnieki demonstrēja arī pēc pārtraukuma, bet 41.minūtē Arvis Laganovskis pirmoreiz Ogrei panāca desmit vārtu pārsvaru – 28:18. Vēlāk atrāviens pieauga arī līdz +11, bet spēle tika noslēgta ar 35:25. Pateicoties panākumam "Ogre/Miandum" apsteidza pretiniekus arī turnīra tabulā, pakāpjoties uz trešo pozīciju.

Ar deviņiem vārtiem uzvarētāju labā izcēlās Arvis Laganovskis, bet Atim Laganovskim par vieniem vārtiem mazāk. Septiņus pievienoja Dzintars Dravnieks. "Latgola" labā 11 reizes pretinieku vārtsargu pārspēja Normunds Seņkāns.

"Ogre/Miandum" ar vienu uzvaru divos mačos ieņem trešo vietu tabulā, bet "Latgols" abās līdzšinējās spēlēs piedzīvojis zaudējumus un atrodas pēdējā ceturtajā pozīcijā.

Turnīrā par piekto līdz astoto vietu "MSĢ/LAT-Hertz" Murjāņos uzņēma "Vaoņodi". Šeit cīņa par iniciatīvu ritēja ilgāk, un 18. spēles minūtē vadībā vēl bija viesi (12:11). Uvis Strazdiņš brīdi vēlāk panāca izlīdzinājumu, bet Ingus Kristiāns Jonuška 20. minūtē pārņēma vadību murjāniešiem (13:12). Pēc tam gan "Vaiņode" vairs nespēja izlīdzināt, un "MSĢ/LAT-Hertz" svinēja uzvaru ar 32:26.

Desmit vārtus uzvarētāju labā guva Guntis Piļpuks, bet zaudētājiem ar deviņiem izcēlās Ainārs Pāvils. Tabulā "MSĢ/LAT-Hertz" ar diviem panākumiem divos mačos ir galvgalī, bet "Vaiņodei" bilance 1-1 un otrā vieta.

SynotTip handbola Virslīga. 2.posms

Ogre/Miandum – Latgols 35:25 (20:13)
Ogre/Miandum: Arv. Laganovskis 9, Art. Laganovskis 8/1, Dravnieks 7, Mancurovs 4, Bauze 3, Svārups 2, Pozņaks 1.
Latgols: Seņkāns 11, Pavlovičs 4, Strazds 3, Borodkins 2, Pegasovs 2, Kušners 2, Matvejenko 1.

MSĢ/LAT-Hertz – Vaiņode 32:26 (18:14)
MSĢ/LAT-Hertz: Piļpuks 10, Krieviņš 4, Usāns 4/1, Strazdiņš 4/2, Pančenko 3, Jonuška 3, Rutka 2, Ābelīte 1, Šuleiko 1.
Vaiņode: A. Pāvils 9, Strēlis 5, Taujēns 4, O. Pāvils 3/1, R. Plūme 2, Vaitkus 2, K. Plūme 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv