Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bijušais izlases un Milānas uzbrucējs Kaliničs Horvātijas līderē spēlēs par vienu eiro mēnesī

Agris Suveizda

Bijušais izlases un Milānas uzbrucējs Kaliničs Horvātijas līderē spēlēs par vienu eiro mēnesī
Nikola Kaliničs. Foto: HNK Hajduk Split

Horvātijas futbola klubs Splitas "Hajduk" šodien pavēstījis par horvātu veterāna Nikolas Kaliniča atgriešanos komandā. Ar viņu līgums noslēgts līdz sezonas beigām, un uzbrucējs mēnesī saņems…vienu eiro.

"No finansiālās puses tas bija vieglākais lēmums, kāds man trīs gadu laikā bijis šajā klubā," sacīja lietuviešu sporta direktors Mindaugs Nikoličs. "Vienojāmies par viena eiro mēnešalgu. Viņš vēlas palīdzēt "Hajduk" izcīnīt titulu, tas ir vienīgais iemesls, kādēļ viņš atgriezās."

Kaliničs, kuram parīt apritēs 36 gadi, ir Splitas "Hajduk" audzēknis, šajā klubā spēlēja līdz 2009. gadam, kad par septiņiem miljoniem eiro tika pārdots Blekbērnas "Rovers", bet 2022. gada februārī atgriezās "Hajduk" un pārstāvēja to līdz iepriekšējai vasarai, kopš tā laika esot bez kluba.

Anglijas Premjerlīgā 44 spēlēs Kalničs guva septiņus vārtus un 2011. gadā par sešiem miljoniem eiro nokļuva "Dnipro". Ukrainas čempionātā četros gados un 86 spēlēs guva 35 vārtus un par 5,5 miljoniem eiro pārgāja uz Florences "Fiorentina", bet pēc divām sezonām, 68 spēlēs guvis 27 vārtus, par 22,5 miljoniem eiro devās uz "Milan". Pirmajā pusgadā Kaliničs 16 spēlēs guva četrus vārtus, bet 2018. gadā viņa karjerā sākās strauja lejupslīde.

Kaliničs zaudēja vietu Milānas pamatsastāvā, vasarā jau pēc pirmās spēles Pasaules kausa finālturnīrā, it kā savainojuma dēļ atsakoties iesildīties, tika atskaitīts no Horvātijas izlases, vēlāk atteicās no vicečempiona medaļas un valstsvienību vairs nepārstāvēja. Nākamajās sezonās Kaliničs tika izīrēts Madrides "Atletico" un "Roma", par 1,8 miljoniem tika pārdots "Verona" un vēlāk atgriezās Splitā, taču gandrīz visās sezonas kopš 2018. gada janvāra bijis rezervists – ieskaitot "Hajduk", kur pirmajā pusgadā 11 spēlēs guva četrus vārtus, bet iepriekšējā sezonā sāka tikai trīs no astoņpadsmit spēlēm un arī guva četrus vārtus. Horvātijas izlasē Kaliničs 42 spēlēs guva 15 vārtus.

Splitas "Hajduk" ar 41 punktu 19 spēlēs ir Horvātijas čempionāta līdere un sezonu atsāks 28. janvārī ar mājas spēli pret vicelīderi "Rijeka", kas atpaliek par sešiem punktiem, taču arī aizvadījusi par spēli mazāk. Septiņus punktus atpaliek Zagrebas klubs "Dinamo", kas aizvadījis par diviem mačiem mazāk. Vakar "Hajduk" paziņoja arī par 29 gadus vecā ungāru uzbrūkošā pussarga Lāslo Klainhaislera pievienošanos. Bijušais Brēmenes "Werder" spēlētājs Klainhaislers četrus gadus pārstāvēja Horvātijas klubu "Osijek", bet pirms gada pievienojās Atēnu "Panathinaikos", kur gan pamatsastāvā vietu neizkaroja.

Splitas "Hajduk" savu sesto un līdz šim pēdējo Horvātijas titulu ieguva 2005. gadā, bet nākamo 18 sezonu laikā 17 reizes triumfējis Zagrebas "Dinamo" un vienu reizi - "Rijeka". Māris Verpakovskis Splitas klubam bija izīrēts 2007./08. g. sezonā, kad "Hajduk" ieņēma piekto vietu.

Izmantotie resursi:
https://hajduk.hr/vijest/nikola-kal...
https://www.index.hr/sport/clanak/k...

     [+] [-]

, 2024-01-04 10:56, pirms 4 mēnešiem
No vienas puses skaisti, bet ir arī otra puse: Uz kurieni skatās spēlētāju arodbiedrība? Ja ir kāda reize, kad arodbiedrībai būtu jāsaka savs NĒ, tad šeit.

     [+] [-]

, 2024-01-04 12:04, pirms 4 mēnešiem
M rakstīja: No vienas puses skaisti, bet ir arī otra puse: Uz kurieni skatās spēlētāju arodbiedrība? Ja ir kāda reize, kad arodbiedrībai būtu jāsaka savs NĒ, tad šeit.
Jo? Par kādu algu gribu, par tādu spēlēju.
Ja man pateiktu nē arodbiedrība, es par spītu noslēgtu to līgumu ko viņi noteiktu, bet ar video demonstratīvi saņemto algu kā ziedojumu atgriestu klubam

     [+] [-]

, 2024-01-04 13:55, pirms 4 mēnešiem
Orģinālais rakstīja: Jo? Par kādu algu gribu, par tādu spēlēju.
Ja man pateiktu nē arodbiedrība, es par spītu noslēgtu to līgumu ko viņi noteiktu, bet ar video demonstratīvi saņemto algu kā ziedojumu atgriestu klubam
Nav tiesa. Tu nevari spēlēt, par kadu naudu gribi. Piemēŗam, Vācijā, ja nemaldos, 1. līgas futbolista minimālā mēnešalga ir 3250 eiro, un tā ir noteikta likumā. Pārkāpumi tiks sodīti ļoti nopietni. Bet pat valstīs, kur likumdošana nav sakārtota, atbildīgām institūcijām vajadzētu iejaukties. Ja klubam ļaus parakstīt līgumu par 1 eiro mēnesī, būs vismaz sekojošas problēmas:

1) Tā ir slēpta kluba sponsorēšana. Visiem sponsorēšanas līgumiem būtu jābūt atklātiem/caurskatāmiem, un šajā gadījumā tā nav. Pat valsts no tā zaudē, jo faktiski sanāk, ka klubs futbolistam maksātu, piemēram, miljonu algā, futbolists klubu sponsorētu 999999 eiro apmērā, un valsts no tā nedabūtu ne centa nodokļos.

2) Citi futbolisti no tā zaudē. Kā tu aiziesi pie sava kluba bosa kā normālais mirstīgais un lūgsi paaugstināt tavu algu, ja boss var norādīt ar pirkstu uz šo gadījumu.

     [+] [-]

, 2024-01-04 14:23, pirms 4 mēnešiem
Iespējams, darba alga ir 1 EUR, bet tā varētu būt mēneš-alga (cietā), jo nav noslēpums, ka nāk klāt vēl bonusi par vārtu guvumiem, uzvarām utt. Šaubos, ka kluba bonusu sistēma ir iekļauta tajā 1 EUR. Atsevišķi nāktu bonusi.