Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Jānis Ikaunieks: ''Gribējās rezultātu nokārtot nedaudz ātrāk''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jānis Ikaunieks: ''Gribējās rezultātu nokārtot nedaudz ātrāk''
Jānis Ikaunieks. Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases spēlētājs Jānis Ikaunieks sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) pēc uzvaras 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla spēlē pār Gibraltāru ar 3:1 atzina, ka varējuši iegūt pārsvaru jau spēles pirmajā daļā, kā arī pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem, taču pievīlusi momentu realizācija.

Trešdien pirmo uzvaru 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā svinēja Latvijas futbola izlase, kura savā laukumā, pateicoties diviem Vladislava Gutkovska un vieniem Andreja Cigaņika vārtiem, ar 3:1 apspēlēja Gibraltāru. Pēc četrām spēlēm ar četriem punktiem Latvija ieņem piekto vietu sešu komandu konkurencē, bet nākamo cīņu latvieši aizvadīs 4. septembrī, kad savā laukumā uzņems Norvēģiju.

''Galvenais, ka uzvarējām. Gribējās gan rezultātu nokārtot nedaudz ātrāk. Bija arī momenti, kuros to varējām izdarīt. Varbūt varējām nospēlēt vēl asāk priekšā, vēl vairāk iespēju izveidot, taču vinnējām, visi priecīgi,'' pēc spēles pirmos komentārus Latvijas Futbola federācijai (LFF) sniedza Jānis Ikaunieks.

Spēles pirmajās 30 minūtēs Latvijai bija daudz izdevību, taču tās netika realizētas. Ikaunieks uzskata, ka ar lielāku veiksmes palīdzību kādu no tām arī varētu realizēt: ''Černomordija sitiena epizodē, šķiet, mums sodu iedeva. Man liekas, ka Gutkovskim bija labs sitiens. Uldriķim tomēr bija sarežģīta epizode sitiena, sarežģīts leņķis. Man šķiet, ka man pašam būtu labs moments, kad man atmeta bumbu. Ja es būtu ātri pieņēmis bumbu uz kreiso kāju un būtu sitis ar otro pieskārienu, arī tas, domāju, bija ļoti labs moments. Bet man likās, ka pretspēlētājs ir tuvāk, centos nospēlēt vienā pieskārienā, kas bija sarežģītāk. Taču ar lielāku veiksmes palīdzību jebkura no tām iespējām varēja tikt izmantota.''

Latvieši pirmie guva vārtus, taču tad Gibraltārs atspēlējās. Ikaunieks atzīst, ka pretiniekiem pēc ielaistajiem vārtiem vairs nav bijis ko zaudēt, bet kopumā Gibraltārs ar neko nav pārsteidzis: ''Domāju, viņi saprata, ka jāiet uz pilnu banku, vairs nav, ko zaudēt. Viņi vairāk uzņēmās risku, gāja uz priekšu aktīvāk, mums vajadzēja to izmantot. Priekšā pavērās vairāk brīvas vietas. Vajadzēja vienkārši meistarīgāk ar dažām piespēlēm dubultot pārsvaru. Tas neizdevās, tāpēc mača galotne izvērtās nervozāka, nekā mums to gribētos.''

Pirmo reizi kvalifikācijas ciklā ar Latvijas dalību tiesnešiem strīdīgās epizodēs lēmumu pieņemt palīdzēja VAR sistēma. Ar to otrajā puslaikā tika nozīmēts 11 metru soda sitiens uz Latvijas vārtiem. ''Jā. Bija tā, ka Emsis krita, un viņš, man liekas, uzkrita pretiniekam uz kājas. Es tieši biju blakus un redzēju to epizodi. Kad tiesnesis aizgāja skatīties epizodes atkārtojumu, man likās, ka var iedot "pendeli", un tā arī notika,'' notikumus otrā puslaika vidū Latvijas soda laukumā skaidroja Ikaunieks.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13480/j-ikauni...

  +2 [+] [-]

, 2021-09-02 09:43, pirms 3 gadiem
Jānīti,runā skaisti..... ,tikai nevar saprast vai esi uzbrucējs ,vai tikai tāpēc laukumā,ka jābūt 11 spēlētājiem.....

     [+] [-]

, 2021-09-02 15:50, pirms 3 gadiem
Ikaunieks spēlēja normāli , bet ko laukumā darīja Zjuzins , Emsis ?

     [+] [-]

, 2021-09-02 17:29, pirms 3 gadiem
Mazliet amizanti skan - nokārtot. Gibraltārs ir jūsu līmeņa izlase, kā te var runāt par nokārtot vai sakārtot. Vajadzētu būt stāvā sajūsmā, ka izrāvāt laimīgu uzvaru. Oda pēc kārtējā bezzobainā ničuka. Amen.