Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekistam Vīgantam nonākšana pašizolācijā liedz piedalīties sezonas pēdējos divos PK posmos

Agris Suveizda

Šorttrekistam Vīgantam nonākšana pašizolācijā liedz piedalīties sezonas pēdējos divos PK posmos
Roberts Krūzbergs (no kreisās), Reinis Bērziņš, Endijs Vīgants, Kārlis Krūzbergs. Foto: Shorttrack Team Latvia

LETA. Latvijas šorttrekists Endijs Vīgants pozitīva Covid-19 testa dēļ pagājušajā nedēļā Debrecenā nonāca pašizolācijā, tādējādi nevar piedalīties Pasaules kausa (PK) sezonas pēdējos divos posmos.

Šonedēļ Dordrehtā, Nīderlandē, tiks aizvadīts sezonas pēdējais, ceturtais Pasaules kausa posms šorttrekā. Pasaules kausa etapos sportisti cīnās par punktiem 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Sezonas pirmajā posmā Pekinā Vīgants 1500 metru distances sacensību pirmajā kārtā uzkrita uz sāncenša slidām, kā rezultātā guva 12 centimetrus garu brūci. Pirmais posms Pekinā un otrais etaps Nagojā viņam gāja secen, bet jelgavnieks bija apņēmīgs startēt Debrecenā un Dordrehtā. Iepriekšējā posmā viņš bija sacensību pieteikumā, taču neizgāja uz starta. Kā sociālajos tīklos raksta sportists, viņam bijis pozitīvs Covid-19 tests un pagājušajā nedēļā viņš Debrecenā uz desmit dienām nonāca pašizolācijā.

"Dienu pirms sacensībām bija pozitīvs Covid-19 tests un joprojām ir jāsēž pašizolācijā vēl līdz sestdienai. Pārējā Latvijas komanda skaitījās vienkārši kā kontaktpersonas, nevis tuvas kontaktpersonas, jo istabiņā dzīvoju viens pats. Pārējie uztaisīja testus, kas bija negatīvi, tādējādi varēja piedalīties sacensībās," sarunā ar aģentūru LETA stāstīja Vīgants. Sportisti pēc pozitīva Covid-19 testa nonāk pašizolācijā, arī ja ir vakcinējušies. Ja nebūtu veikts Covid-19 tests, Vīgants, iespējams, nemaz nebūtu jutis inficēšanos, jo tikpat kā neesot bijis saslimšanas simptomu, vienīgi vienā dienā bijis neliels klepus.

Jelgavas Ledus sporta skolas trenerim Vīgantam Pasaules kausā bija jāpalīdz Latvijas komandai krāt punkti olimpiskajā kvalifikācijā, lai izpildītu minimālo uzdevumu - iegūtu divas kvotas. "Veiksmīgas apstākļu sakritības rezultātā, varētu dabūt arī trešo kvotu, bet, ņemot vērā to, ka nestartēju ne Āzijā, ne Eiropā, to nav iespējams paveikt. Puišiem tagad pašiem jācīnās, lai izcīnītu kvotas," teica Vīgants.

Janvārī Drēzdenē norisināsies Eiropas čempionāt šorttrekā, kas vairs nebūs ieskaites sacensības olimpisko spēļu kvalifikācijā. "Skatīsimies, kā tur būs ar kvotām - cik cilvēku tur varēs startēt. Ja būs iespēja, tad startēšu, tāpēc pagaidām izskatās, ka tās varētu būt manas sezonas vienīgās sacensības," teica Vīgants.

Latviju Pasaules kausa pēdējā posmā pārstāvēs Roberts Krūzbergs, Reinis Bērziņš un Anna Jansone. Sacensības norisināsies no ceturtdienas līdz svētdienai.

Izmantotie resursi:
LETA