Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Krūzbergs otro vietu pēdējā aplī iegūst ar neatļautu manevru un netiek finālā

Agris Suveizda

Krūzbergs otro vietu pēdējā aplī iegūst ar neatļautu manevru un netiek finālā
Roberts Krūzbergs (pa vidu). Foto: AP/Scanpix

Polijas pilsētā Gdaņskā Eiropas čempionātu šottrekā noslēdzis Roberts Krūzbergs, kurš ieguva 17. vietu 1500 metru distancē, bet 1000 metru pusfinālā tika diskvalificēts.

Piektdien uzvarējis 1000 metru priekšskrējienā, šodien Krūzbergs piedalījās ceturtdaļfinālā. Latvietis sāka nogaidoši, taču, kolīdz sāka kāpināt tempu, pēc kontakta ar vācieti Kristofu Šūbertu, kurš vēlāk par šo manevru tika diskvalificēts, atpalika no vadošās grupas. Tomēr viņam smaidīja veiksme un tiesneši – pēdējā aplī Krūzbergs bija tikai ceturtais, bet ceturtdaļfināla izskaņā krita trešajā vietā esošais vācietis Adrians Litke, savukārt līderis Konstantins Ivļijevs no Krievijas par agrāku pārkāpumu tika diskvalificēts. Tādējādi Krūzbergs pacēlās uz otro vietu un iekļuva pusfinālā. Ko ieguva ceturtdaļfinālā, to Krūzbergs zaudēja pusfinālā. Pēdējā aplī latvietis pa iekšmalu no vadošās grupas pēdējās vietas pakāpās uz otro un finiša spurtā to arī nosargāja, tomēr tiesneši apdzīšanas manevru uzskatīja par neatļautu un piesprieda diskvalifikāciju.

Vakar Krūzbergs piedalījās arī 1500 metru pusfinālā, sākot aktīvi un vairākus apļus esot skrējiena vadībā, tomēr piecus apļus līdz beigām viņš, cenšoties nosargāt līderpozīciju, līkumā zaudēja līdzsvaru un piedzīvoja kritienu. Finišā viņš septiņu šorttrekistu konkurencē sava pusfinālā palika pēdējais, līderim zaudējot 15 sekundes. Zeltu un sudrabu pēcāk izcīnīja krievi Semjons Eļistratovs un Deniss Airapetjans, bet Krūzbergs distances kopvērtējumā starp 38 rezultātu ieguvušajiem sportistiem ierindojās 17. vietā. Sacensību pirmajā dienā viņš uzvarēja savā ceturtdaļfināla skrējienā. Savukārt 500 metros Krūzbergs tika diskvalificēts.

Eiropas čempionātā piedalījās arī Reinis Bērziņš, kuram diskvalifikācija gan 1500, gan 500 metros, bet 1000 metros viņš nepārvarēja priekšskrējienus. Annai Jansonei 25. vieta gan 1500, gan 500 metros.

     [+] [-]

, 2021-01-24 16:02, pirms 3 gadiem
Roberto,come back!