Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Jaunais šorttrekists Bērziņš Ventspilī uzvar Eiropas kausa finālsacensību 1500m distancē

Andris Liepa
Andris Liepa

Jaunais šorttrekists Bērziņš Ventspilī uzvar Eiropas kausa finālsacensību 1500m distancē
Distancē Roberts Krūzbergs
Foto: Aivars Ķesteris ventasbalss.lv

Latvijas jaunais šorttrekists Reinis Bērziņš piektdien izcīnīja uzvaru Ventspilī notiekošo Eiropas kausa finālsacensību 1500 metru distancē savā vecuma grupā.

Bērziņš bija labākais junioru B grupā, kurā sacentās kopā 16 sportisti. Finālā viņš ļoti sīvā cīņā apsteidza turku Furkanu Akaru.

Šajā grupā startēja arī Roberts Krūzbergs, tomēr viņš priekšsacīkstēs tika diskvalificēts, bet pēc tam C finālā neizgāja uz starta, jo kritienā ar slidu viņam tika sagriezta kāja.

Vēl no latviešiem 1500 metros junioru meiteņu C grupā ar 13.vietu samierinājās Anna Jansone, kura bija labākā C finālā, kamēr pieaugušo ieskaitē Tomass Bakēvics uzvarēja B finālā, ieņemot septīto vietu kopvērtējumā, bet Endiju Vīgantu diskvalificēja B finālā.

Savukārt jaunākajās grupās piektdien noskaidroja uzvarētājus 1000 metros, Alīnai Usatovai gūstot sesto vietu junioru D grupā.

Sestdien sacensības norisināsies no plkst. 9:00 līdz 19:00, bet svētdien no plkst. 9:00 līdz 14:00, kad notiks apbalvošanas ceremonija. Ieeja uz sacensībām ir bez maksas, turklāt tās tiešraidē iespējams vērot portālā Sportacentrs.com.

Sacensībām sākotnēji bija pieteikti 160 sportisti no 23 valstīm.