Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions salauž roku sadursmē ar Latvijas šorttrekistu Bērziņu

Ints Megnis
Ints Megnis

Olimpiskais čempions salauž roku sadursmē ar Latvijas šorttrekistu Bērziņu
Reinis Bērziņš un Šaoans Liu piedzīvo kritienu. Foto: alfahir.hu

Latvijas jaunais šorttrekists Reinis Bērziņš piektdien Drēzdenē Pasaules kausa posmā iekļuva vienā kritienā ar Phjončhanas olimpisko spēļu čempionu 5000 metru stafetē Šaoanu Liu no Ungārijas, kurš incidentā salauza roku.

Posms sākās ar 1000 metru pirmajām sacensībām, kur Bērziņš iekļuva kritienā. Šajā skrējienā pie ieskaitīta rezultāta tika vien divi sportisti, bet pēc tiesnešu lēmuma latvietis tika iecelts nākamajā kārtā, jo viņi uzskatīja, ka konkurents Bērziņam patraucējis cīnīties par labu vietu. Kā vēsta Ungārijas puse, uzreiz pēc incidenta Šaoans Liu, kurš janvārī ieguva divas zelta medaļas Eiropas čempionātā, nogādāts slimnīcā. Tur konstatēts, ka viņam trijās vietās lauzta kreisā roka. Liu notikušajā centies meklēt pozitīvo, atzīstot, ka labāk, lai ir traumēta roka nekā kāja.

Tāpat šajā distancē startēja arī Endijs Vīgants, kurš priekšsacīkstēs palika pēdējais. Tikmēr Bērziņš vēlāk piedalījās priekšsacīkšu otrajā kārtā, kur arī finišēja pēdējais skrējienā un netika ceturtdaļfinālā.

Turpinājumā 1500 metros Kārlis Krūzbergs bija ceturtais savā skrējienā, kamēr Roberts Krūzbergs tika diskvalificēts, bet 500 metros Bērziņš un Vīgants savos priekšsacīkšu skrējienos bija pēdējie.

Salīdzinoši veiksmīgas Latvijai izvērtās arī 1000 metru otrās sacensības, kur Roberts Krūzbergs savā skrējienā finišēja trešais, bet, pateicoties uzrādītajam laikam, tika tālāk. Savukārt Kārlis Krūzbergs bija ceturtais savā skrējienā. Otrajā priekšsacīkšu kārtā Roberts Krūzbergs savā skrējienā palika pēdējais un arī vairs par augstākajām vietām necīnīsies.

Piektdienas vakarā Latvijas kvartets sacentās arī stafetē, kur savā skrējienā ierindojās trešajā vietā un palika aiz strīpas, jo vajadzēja būt starp divām labākajām komandām. Mūsējie no Nīderlandes un Kazahstānas atpalika 12 sekundes. Šajā posmā Latvija izcīnīja 11. vietu un šis rezultāts garantēja izlasei vietu nākamā gada Eiropas čempionāta stafetes sacensībās, kur sacenšas 12 labākās kontinenta komandas.

Pagājušajā nedēļā Roberts Krūzbergs un Bērziņš Kanādā startēja pasaules junioru čempionātā, bet pirms trim nedēļām Eiropas čempionātā no latviešiem labākais bija vecākais no brāļiem Krūzbergiem Kārlis, kurš absolūtajā ieskaitē guva 19. vietu. Tikmēr Bērziņš un Roberts Krūzbergs bija attiecīgi 27. un 30. pozīcijā starp 44 skrienošajiem slidotājiem.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-01 20:29, pirms 5 gadiem
Bērziņš salauž, bet vainīgs otrs

  -1 [+] [-]

, 2019-02-01 20:32, pirms 5 gadiem
Salauza roku. Kam? Olimpiskajam čempionām. Lieliski. Nākamais jautājums? Lauzta trijās vietās. Drēzdenē, un kur vēl?

     [+] [-]

, 2019-02-02 00:36, pirms 5 gadiem
Vienīgais uz ko latvieši spējīgi!

     [+] [-]

, 2019-02-02 00:37, pirms 5 gadiem
Šaoanu Liu no Ungārijas (C)
Labs