Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Robertam Krūzbergam neizdodas pārvarēt pusfinālu PJČ 1500 metru distancē

Ints Megnis
Ints Megnis

Robertam Krūzbergam neizdodas pārvarēt pusfinālu PJČ 1500 metru distancē
Distancē Roberts Krūzbergs. Foto: Aivars Ķesteris ventasbalss.lv

Latvijas jaunajam šorttreka sportistam Robertam Krūzbergam sestdien Monreālā neizdevās pārvarēt pusfinālu pasaules junioru čempionāta 1500 metru distancē. Latvietis nesasniedza ne A finālu, ne arī B finālu un dalība šajā distancē viņam ir noslēgusies, tomēr sportists vēl turpina sacensības 500 un 1500 metros.

Piektdien 1500 metros ventspilnieks uzvarēja gan priekšsacīkšu kārtas, gan arī ceturtdaļfināla skrējienā un iekļuva starp 21 ātrāko sportistu. Savukārt sestdien pusfinālā Krūzbergs bija piektais starp septiņiem sportistiem un tālāk netika.

Otrs Latvijas pārstāvis Reinis Bērziņš sestdien startēja 1500 metru gandarījuma sacensībās, kur savā skrējienā guva trešo vietu. Šīs distances noslēguma vērtējumā Krūzbergs tika klasificēts 15. vietā, bet Bērziņš bija 44. pozīcijā starp gandrīz 80 sportistiem.

Piektdien Krūzbergs pārvarēja arī pirmo priekšsacīkšu kārtu 500 un 1000 metros, turklāt garākajām no šīm distancēm to paveica arī Reinis Bērziņš. Sestdien tiek noskaidroti čempioni arī 500 metros, Krūzbergam otrajā priekšsacīkšu kārtā izcīnot trešo vietu savā skrējienā un nekvalificējoties ceturtdaļfinālam. Bērziņš šeit priekšsacīkstēs tika diskvalificēts, līdz ar to gandarījuma kārtā vairs nevarēja piedalīties.

Svētdien gaidāmas izšķirošās kārtas 1000 metros, kur startēs abi latvieši.

Tikmēr dāmām sestdien jau divas gandarījuma sacensības aizvadījusi Anna Jansone. Vispirms 1500 metros viņa ieņēma piekto vietu starp sešām sportistēm, bet 500 metros uzvarēja savā gandarījuma skrējiena kārtā. Arī 1000 metros viņa piektdien nepārvarēja priekšsacīkstes un svētdien piedalīsies gandarījuma sacensībās.

Pirms divām nedēļām notikušajā Eiropas čempionātā no latviešiem labākais bija vecākais no brāļiem Krūzbergiem Kārlis, kurš absolūtajā ieskaitē guva 19. vietu. Tikmēr Bērziņš un Roberts Krūzbergs bija attiecīgi 27. un 30. pozīcijā starp 44 skrienošajiem slidotājiem.