Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

EČ šorttrekā: pirmajā dienā divas uzvaras un trīs diskvalifikācijas

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

EČ šorttrekā: pirmajā dienā divas uzvaras un trīs diskvalifikācijas
Roberts Krūzbergs. Foto: isu.org

Polijas pilsētā Gdaņskā šorttrekisti aizvadījuši Eiropas čempionāta pirmo dienu, kas bija bagāta pārkāpumiem un diskvalifikācijā, bez kādām neiztika arī Latvijas pārstāvji, tomēr ir arī labas ziņas.

Latviju individuālajās distancēs pārstāv juniori Anna Jansone un Reinis Bērziņš, kā arī Roberts Krūzbergs, kurš šosezon jau startē pieaugušo statusā. Tieši Krūzbergam Eiropas čempionāta pirmā diena bija visveiksmīgākā.

Ventspilnieks savos skrējienos bija labākais 1000 un 1500 metru distancēs, iekļūstot, attiecīgi, ceturtdaļfinālā un pusfinālā. Diemžēl 500 metru sprints Krūzbergam beidzās jau priekšskrējienos, jo viņš tika atzīts par vainīgu Krievijas sportista Artēmija Slabodņika kritienā un diskvalificēts. Vēl trakāks sezonas pirmais lielais starts sanāca Bērziņam, kurš tika diskvalificēts pats divās distancēs. Pie rezultāta viņš tika vienīgi tūsktotī, spraigā finišā mērķi sasniedzot trešais, ar ko gan bija par maz, lai iekļūtu nākamajā kārtā, tāpēc Eiropas čempionāts viņam būs jānoslēdz ar vietu dalīšanu gandarījuma skrējienā.

Tiesa, Gdaņskā noteikumus pārkāpa un diskvalifikāciju saņēma ne tikai mazāk pieredzējušie, jo, piemēram, 1500 metros no distances tika noņemts olimpiskais un Eiropas čempions Šaoangs Ļu no Ungārijas. Tieši šajā skrējienā arī piedalījās un uzvarēja Krūzbergs.

Jansone, kura junioros slidos arī vēl nākamajā sezonā, veiksmīgi pildīja uzdevumu krāt pieredzi – iekļūt nākamajā kārtā nevienā no distancēm neizdevās, toties arī pārkāpumu nebija, kas garantē arī čempionāta turpinājumu un vēl trīs skrējienus. Vistuvāk pirmās kārtas pārvarēšanai viņa bija 500 metros, savā priekšskrējienā dramatiskā finišā tikai nedaudz atpaliekot no otrās vietas.

Sestdien no plkst. 11.30 notiks ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu slidojumi 500m un 1500m, kā arī priekšsacīkstes stafetēs. 24. janvārī no plkst. 11.45 notiks ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu slidojumi 1000m, kā arī fināli stafetēs.
Sacensību tiešraidi būs iespējams redzēt Starptautiskās slidošanas asociācijas YouTube kanālā.

Izmantoties resursi:
Home - International Skating Union