Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Eiropas kausa finālā šorttrekā Ventspilī un Sportacentrs.com tiešraidēs piedalīsies 160 sportisti

Andris Liepa
Andris Liepa

Eiropas kausa finālā šorttrekā Ventspilī un Sportacentrs.com tiešraidēs piedalīsies 160 sportisti
Kārlis Krūzbergs
Foto: Al Tielemans / lillehammer2016.com

Šajā nedēļas nogalē Ventspilī gaidāmajā junioru Eiropas kausa šorttrekā finālā piedalīsies 160 sportisti no 23 valstīm. Sacensības tiešraidē būs iespējams vērot kanālā Sportacentrs.com.

Šajā nedēļās nogalē, no 23. līdz 25. martam Olimpiskā centra "Ventspils" Ledus halle norisināsies Eiropas kausa fināla sacensības šorttrekā junioriem. Pirmdien Rīgas lidostā tika sagaidīta pirmā sacensību komanda no Ungārijas 21 cilvēka sastāvā. Trešdien Ventspilī ieradīsies Lielbritānijas, Turcijas, Horvātijas, Bulgārijas un Francijas komandas.

Šorttreka Eiropas kausa fināls būs liela mēroga sacensības, kurās piedalīsies 160 sportisti no 23 valstīm: Austrijas, Beļģijas, Bulgārijas, Horvātijas, Čehijas, Francijas, Vācijas, Lielbritānijas, Ungārijas, Itālijas, Nīderlandes, Kazahstānas, Latvijas, Lietuvas, Luksemburgas, Polijas, Rumānijas, Krievijas, Serbijas, Ukrainas, Turcijas.

Sacensības ar savu klātbūtni pagodinās arī trīs Starptautiskās Slidošanas asociācijas amatpersonas, divi valdes locekļi un attīstības departamenta vadītājs. Eiropas kausa finālu tiesās liels skaits starptautisko tiesnešu, kopā 12 personas no desmit valstīm. Daži no tiesnešiem darbojās arī Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs.

Sacensību programma sāksies piektdien, 23. martā plkst. 9:00, bet plkst. 14:00 plānota sacensību atklāšanas parāde. Sacensības norisināsies arī sestdien no plkst. 9:00 līdz 19:00 un svētdien no plkst. 9:00 līdz plkst. 14:00, kad notiks apbalvošanas ceremonija. Ieeja uz sacensībām ir bez maksas.

No Latvijas vadošajiem sportistiem nestartēs vienīgi olimpieši Roberto Puķītis un Roberts Jānis Zvejnieks, tomēr piedalīsies jaunie izlases sportisti Roberts Krūzbergs, Kārlis Krūzbergs un Reinis Bērziņš, kā arī Tomass Bakēvics un Endijs Vīgants.

Informāciju sagatavoja:
SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils""
Sporta un mārketinga daļa