Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Zālbahas nobrauciena atcelšana liedz Odermatam iespēju vēlreiz atkārtot Maiera sasniegumu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zālbahas nobrauciena atcelšana liedz Odermatam iespēju vēlreiz atkārtot Maiera sasniegumu
Lieliskais Marko Odermats. Foto: Eurosport.

Vakar Zālbahā (Austrija) tika atcelts vīriešiem paredzētais nobrauciens, kas pasaules labākajam kalnu slēpotājam Marko Odermatam liedza iespēju atkārtot austriešu leģendas Hermana Maiera un paša pērnās sezonas sasniegumu, proti, sezonā sasniegt 2000 punktu robežu.

Iepriekš ziņojām, ka Zālbahā slikto laikapstākļu dēļ svētdien tika atcelts vīriešiem paredzētais nobrauciens, tādējādi vīriešiem Pasaules kausa kalnu slēpošanā sezonai neierasti sākoties ar milzu slaloma atcelšanu un beidzoties ar nobrauciena atcelšanu. Šāds pavērsiens neiepriecināja Liela Kristāla globusa īpašnieku Odermatu.

Lai arī šveicietis savā īpašumā ar milzu slaloma un supergiganta Mazajiem kristāla globusiem savā īpašumā pirmo reizi nopelnīja arī nobrauciena trofeju, tomēr pēdējā starta atcelšana liedza viņam sasniegt vai pārsniegt 2000 punktu robežu, ko vīriešu konkurencē bez Odermata ir paveicis tikai Hermans Maiers. Izcilais austrietis pirms 24 gadiem sasniedza tieši 2000 punktu robežu, to paveicot zīmīgajā 2000. gadā. Vēlāk daudzas sezonas kopvērtējumā dominējušais austrietis Marsels Hiršers nevarēja īsti pietuvoties 2000 punktu robežai.

Pirms vakardienas paredzētā starta Odermatam bija 1947 punkti, kas nozīmēja, ka olimpiskajam un pasaules čempionam pietiktos nobraucienā ar trešo vietu, lai pārsniegtu 2000 punktu robežu otro sezonu pēc kārtas. Protams, nevar simtprocentīgi apgalvot, ka sezonā sešas reizes no astoņiem startiem nobraucienā trijniekā tikušais Odermats to paveiktu arī šoreiz, bet labas iespējas bija, neskatoties uz ne visai sekmīgo sezonas noslēgumu tāpat kā viņai tautietei un arī kopvērtējuma uzvarētājai Larai Gutai-Behrami.

Līdz ar to lieliskais šveicietis ar šiem pašiem 1947 punktiem svinēja pārliecinošu uzvaru kopvērtējumā, ko jau faktiski bija nodrošinājis sezonas vidū. Gandrīz 900 punktus no Odermata atpaliek tautietis un kolosālu sezonas noslēgumu aizvadošais Loiks Meijārs, kurš ir otrs, kam izdevies pārsniegt 1000 punktu robežu.

Odermatam bija iespējas 2000 punktus sasniegt pirms nedēļas, kad bija līderis milzu slalomā pēc pirmās brauciena, bet otrajā nefinišēja, tādējādi pirmo reizi šajā sezonā ļaujot šajā disciplīnā uzvarēt kādam citam.

Izmantotie resursi:
FIS | International Ski and Snowboard Federation

     [+] [-]

, 2024-03-25 16:52, pirms mēneša
...nu, bet protams!...tiesnešiem vajadzēja atļaut viņam lietū +10 grādos šļūkt pa izšķīdušu ledus šļuru un PK saņemt slimnīcas gultā ...un nākošo sezonu nestartēt!

     [+] [-]

, 2024-03-26 09:59, pirms mēneša
uzmet aci cik pagājušogadu savāca Marko, kad laboja Maijera punktu rekordu