Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

BK 5. posmā Siguldā ar uzvarām milzu slalomā Ciagune un Ielejs tiek pie otrā panākuma

Ivars Bācis
Ivars Bācis

BK 5. posmā Siguldā ar uzvarām milzu slalomā Ciagune un Ielejs tiek pie otrā panākuma
Heidija Ciagune. Foto: Emīls Lukšo/Ski.lv

Sestdien lietainos un siltos laikapstākļos, sarūpējot dalībniekiem un organizatoriem izaicinājumu, ar ko viņi sekmīgi tika galā, tika aizvadīts Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotā Baltijas kausa kalnu slēpošanā piektā posma trešā sacensību diena, kur trīs jauniešu grupu un Master kalnu slēpotāji sacentās otrajā disciplīnā - milzu slalomā. Heidija Ciagune jaunietēm U16 un Toms Ielejs Master grupā bija vienīgie, kuri uzvarēja otro dienu pēc kārtas.

U16 grupā pagājušajā posmā supergigantā uzvarējušais un vakar trešo vietu ieņēmušais Ivans Šniders šajā posmā pie uzvaras tika milzu slalomā, sīvā cīņā apsteidzot Arno Pušņinu. Pirmā godalgotā vieta tika citu valstu pārstāvim, par ko parūpējās trešo labāko laiku uzrādījušais Patriks Poļakovs no Igaunijas, kuram otrajā braucienā pietuvojās Valters Bērziņš. Vakardienas uzvarētājs un pagājušā posma uzvarētājs Nils Neo Trapāns nefinišēja pirmajā braucienā.

Meitenēm beigās samērā droša uzvara Heidijai Ciagunei, taču grupas līderei pirmajā braucienā samērā tuvu bija Justīne Baumane, kura beigās ar Elzu Zelču dalīja otro vietu. Līdz ar to Elzai jau otro startu pēc kārtas dalīta godalgotā vieta, jo vakar supergigantā viņai cīņā par trešo vietu bija vienāds laiks ar Anniju Biezo, kurai šodien 4. vieta, jo otrajā trasē nefinišēja pirmajā braucienā trešo laiku uzrādījusī Amanda Veigule. Līdz ar to meitenēm šajā disciplīnā trijnieku aizņēma jaunākās jeb 2009. gadā dzimušās kalnu slēpotājas, kas nebija pieredzēts nevienā citā grupā.

U14 grupā puišiem godalgoto vietu ieguvēju sarakstā bija lasāmi tie paši uzvārdi, kas dienu iepriekš supergigantā, taču ar divām piebildēm, pirmkārt, citādākā secībā un, otrkārt, no Lazdiņu ģimenes šoreiz uz pjedestāla kāpjot Renāram. Abos braucienos ātrākais bija Leo Zauers, kurš vakardienas trešo vietu nomainīja ar pirmo un supergiganta uzvarētāju Kristiānu Indriksonu šoreiz atstājot otro. Ārkārtīgi līdzīgajā brāļu duelī par noslēdzošo godalgu Renārs Lazdiņš beigās par trim simtdaļām apsteidza un no trijnieka izstūma Kristiānu, pašam izcīnot pirmo godalgu šajā posmā un neļaujot supergigantā otro vietu ieguvušajam brālim otro dienu pēc kārtas tikt trijniekā.

Arī meitenēm šajā grupā bija ļoti līdzīgi, proti, pamainījās secība trijniekā, salīdzot ar supergigantu, un arī divām kalnu slēpotājām otro dienu pēc kārtas izdevās nopelnīt godalgotu vietu. Vienīgi atšķirībā no puišiem meitenēm norisinājās ārkārtīgi spraiga cīņa par uzvaru, jo abas trases ar gandrīz vienādu laiku veica gan Emīlija Kliesta, gan Daniela Anna Livčāne, beigās tomēr Emīlijai esot divu braucienu summā par 0,04 sekundēm ātrākai. Abām sīvu konkurenci sastādīja vakardienas supergiganta uzvarētāja un pagājušakjā posmā milzu slalomā nepārspētā Nikola Grīnberga, kura ar Livčāni otrajā trasē uzrādīja vienādu laiku un beigās ieguva trešo vietu.

U12 grupā Kļaviņš pievienojās vairākiem tiem, kuri supergiganta trešo vietu nomainīja ar pirmo milzu slalomā, kas izdevās, pateicoties ātrākajam laikam otrajā trasē, uz otro pozīciju nobīdot līderi pēc pirmās trases Leo Ģermani, kuram līdz ar to otrā vieta otro dienu pēc kārtas. Pēc ceturtās vietas supergigantā ar godalgu iepriecināja savējos trešo rezultātu uzrādījušais Hugo Jurevskis. Otro startu pēc kārtas neveiksme piemeklēja pagājušā posmā trīs uzvaras izcīnījušo Mārtiņu Baumani, kurš šoreiz nefinišēja pirmajā braucienā.

Meitenēm trijniekā iekļuva tās pašas dalībnieces, kuras vakar, tikai sarindojās citādākā secībā. Abas braucienus visātrāk veica Laura Amerika, izcīnot likumsakarīgu uzvaru, bet spraigajā duelī par otro vietu supergiganta uzvarētāja Maija Ciagune šoreiz milzu slalomā nepalika trešā, jo pēc otrā brauciena apsteidza pirms nedēļas šajā disciplīnā uzvarējušo Elizabeti Annu Allenu.

Master vīriešiem bija tikpat līdzvērtīga cīņa par uzvaru kā jaunietēm U14 grupā, jo pirmos divus abu braucienu summā šķīra 0,06 sekundes. Ar šādu pārsvaru Toms Ielejs apsteidza pirmās trases ātrāko dalībnieku Artūru Kāršenieku un nopelnīja otro uzvaru. Ja pirmās divas vietas bija identiskas supergigantam, tad trešā pamainījās, jo šoreiz ar trešo laiku atzīmējās Pauls Stēga, esot netālu no pirmajiem diviem.

Sievietēm no daudzkārtējās uzvarētājas goda nācās šķirties un ar otro vietu samierināties Sanitai Kubliņai, jo divu trašu summā pirmo uzvaru Master grupā izcīnīja Jana Trapāne. Ātrāko laiku otrajā braucienā uzrādījusī Ieva Lagzdiņa ieguva trešo vietu.

Rīt Baltijas kausa piektais posms Siguldā noslēgsies ar paralēlo slalomu jauniešiem un Master.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv