Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vairāk nekā simts jauniešu sacentušies BK 5. posmā supergigantā Siguldā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vairāk nekā simts jauniešu sacentušies BK 5. posmā supergigantā Siguldā
Nikola Grīnberga. Foto: Emīls Lukšo/Ski.lv

Piektdien pēc FIS slaloma sacensībām Siguldā Latvijas Slēpošanas federācijas rīkoto un Siguldas novada pašvaldības atbalstīto Baltijas kausa piekto posmu uzsāka ļoti kuplā skaitā pārstāvētās trīs jauniešu vecuma grupas un Master kalnu slēpotāji, sacenšoties supergigantā.

Tāpat kā pirms nedēļas ceturto posmu arī piekto posmu prestižajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā jaunieši un Master sāka ar ātrumdisciplīnu – supergigantu, kur trasē bija septiņi vārti un ātrākie trasi veica no 15 līdz 16 sekundēm. Jauniešu grupās startēja vairāk nekā simts dalībnieku, bet Master grupā sacentās ap divdesmit kalnu slēpotājiem.

U16 grupā puišiem nebija tik blīvi rezultāti kā pirms nedēļas, un pagājušā reizē ātrākais šajā disciplīnā Ivans Šniders ieņēma trešo vietu. Šoreiz ātrākais bija Nils Neo Trapāns, bet Šnideru par 0,04 sekundēm apsteidza un otro vietu ieguva Gustavs Gritāns. Arī meitenēm, kur sacentās 15 dalībnieces, šoreiz izpalika līdzīga cīņa, jo vakar Heidija Ciagune uzvarēja pārliecinoši, par gandrīz četrām sekundes desmitdaļām apsteidzot Esteri Jansoni, kura pagājušajā reizē piekāpās tikai nieka 0,01 sekundi. Trešo vietu nācās dalīt divām kalnu slēpotājām, jo ar Elzu Zelču šoreiz uz pjedestāla zemākā pakāpiena kopā kāpa tādu pašu laiku uzrādījusī Annija Biezā.

U14 grupā 22 dalībnieku konkurencē līdzīgā cīņā, pagājušā supergiganta uzvarētāju Kristiānu Lazdiņu apsteidzot par 0,08 sekundēm, šoreiz ātrākais bija Kristiāns Indriksons. Vēl līdzīgākā cīņā par trešo vietu, Roniju Doršu apsteidzot par 0,04 sekundēm, godalgoto vietu nopelnīja Leo Zauers.

Meitenēm, kur tāpat kā U16 grupā bija 15 dalībnieces, norisinājās visaizraujošākās sacensības par uzvaru un godalgoto vietu sadali, jo pirmās trīs satilpa piecās sekundes simtdaļās. Iepriekšējā reizē trešo vietu ieguvusī Nikola Grīnberga šoreiz bija ātrākā, kurai nieka trīs sekundes simtdaļas piekāpās Alesija Terlanova, bet vēl divas sekundes simtdaļas ilgāk trasē pavadīja pirms nedēļas supergigantā uzvarējusī Emīlija Kliesta, kurai šajā reizē trešā vieta. Pagājušā posmā otro vietu ieguvusī un slalomos labākus rezultātus sasniedzošā Daniela Anna Livčāne bija tuvu trijniekam, bet samierinājās ar 4. vietu.

U12 grupā, kur sacentās pāri par 20 kalnu slēpotājiem, trijnieks bija citādāks, izņemot trešo vietu, ko atkal ieguva Larno Kļaviņš. Pirms nedēļas uzvarējušais Mārtiņš Baumanis sāka pārliecinošu braucienu pretī kārtējam panākumam, pēc divām trešdaļām distances esot vadībā ar 0,3 sekunžu pārsvaru, kas tik īsā trasē un supergigantā ir paliels pārsvars, taču kļūda trases lejasdaļā nobīdīja Mārtiņu uz priekšpēdējo 21. vietu. Beigās simtdaļu duelī par uzvaru Markus Irbe par 0,04 sekundēm apsteidza Leo Ģermani un izcīnīja pirmo uzvaru.

Meitenēm, kur tika fiksēts lielākais dalībnieču skaits – 25 kalnu slēpotājas, trijnieks bija identisks pagājušajai reizei, proti, atkal uzvarēja Maija Ciagune, bet Elizabete Anna Allena un Laura Amerika vēlreiz ieguva attiecīgi otro un trešo vietu.

Ja Master vīriešiem pirms nedēļas cīņā par uzvaru Toms Ielejs tuvāko konkurentu Paulu Stēgu apsteidza par 0,01 sekundi, tad šoreiz Toms uzvarēja ar 0,11 sekunžu pārsvaru. Otro vietu izcīnīja iepriekšējā reizē trijnieku noslēgušais Artūrs Kāršenieks, bet trešais ātrākais šoreiz bija Igors Medvedicins. Sievietēm nemainīgi pirmajā vietā Sanita Kubliņa, bet pamazām otrajā vietā sāk nostiprināties Jana Trapāne, iepriekšējai vicelīderei Ievai Lagzdiņai ieņemot trešo vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Slēpošanas federācija | infoski.lv