Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Diemžēl atceļ arī supergigantu; FIS ir jāmaina noteikumi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šodien pasaules kausa noslēdzošajā posmā Lencerhaidē (Šveice) diemžēl atcēla arī supergiganta sacensības vīriešiem un sievietēm, tādējādi nenotiekot nevienai ātrumdisciplīnai, jo vakar tika atceltas arī nobrauciena sacensības. Rītdien programmā ir komandu sacensības, kas noteikti ir daudz mazsvarīgas nekā individuālās disciplīnas, līdz ar to FIS (Starptautiskā Slēpošanas federācija) vajadzētu mainīt noteikumus, kas ļautu pārcelt individuālās disciplīnas uz citu dienu.

Līdzīgi kā pasaules čempionāts Kortīnā d”Ampeco arī pasaules kausa noslēguma posms Lencerhaidē sācies ar sarežģījumiem. Ja pasaules čempionātā beigās varēja notikt visas disciplīnas, tad sezonas noslēguma posmā jau ir atceltas puse no disciplīnām – vakar nobrauciens un šodien supergigants. Ja šo disciplīnu kopvērtējuma uzvarētāju noteikšanā tas līdzīgi kā nobraucienā neko būtiski nemaina, tad cīņā par absolūtā kopvērtējuma titulu tas atstāj ļoti nelabvēlīgu ietekmi uz ātrumdisciplīnu speciālistiem, radot ļoti nevienlīdzīgus apstākļus.

Vairākas komandas izteikušas neapmierinātību ar esošo situāciju, FIS virzienā vēršot pretenzijas un ierosinājumus grozīt esošos noteikumus. Piektdien ir komandu sacensības, bet tās varētu atcelt un to vietā rīkot supergigantu, taču pašreizējie noteikumi to neļauj.

     [+] [-]

, 2021-03-18 13:41, pirms 3 gadiem
noslēgums ir noslēgums un vajadzētu tad visas sacīkstes sarīkot...nākošo pirmdien, otrdien jau slēpes tak nav noliktavā?

     [+] [-]

, 2021-03-18 13:45, pirms 3 gadiem
Sniega tur pietiks līdz maija beigām. Varēja turpināt pirmdien, otrdien...

Šis pa labu ne tikai Petrai, bet arī Aleksim. Viņa sakarā, ja paveiksies, tad būs kviti ar pērno sezonu, jo pēdējos 2 gs un slalomus atcēla

     [+] [-]

, 2021-03-18 14:10, pirms 3 gadiem
interesanti, ka sacensībām jānotiek Šveicē un dēļ atceltajām visvairāk cieš tieši šveicieši Odermats un Gut-Behrami

  +1 [+] [-]

, 2021-03-18 14:28, pirms 3 gadiem
Jau kurais raksts, bet, šķiet, vēl nevienā nav minēts iemesls, kāpēc sacensības atceļ.

     [+] [-]

, 2021-03-18 15:14, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Jau kurais raksts, bet, šķiet, vēl nevienā nav minēts iemesls, kāpēc sacensības atceļ.
Alpos ir ziema, snieg vienā laidā, sals, Lenzerhaidē varētu būt ap -10-15.
Biju tur kādreiz augustā, auksts

     [+] [-]

, 2021-03-18 16:47, pirms 3 gadiem
Ja reiz sezona beidzas, tad arī nākamajā nedēļā sacensības aizvadīt var. Galu galā šosezon sacensības pasaules kausā jau ir pārceltas uz pirmdienu.