Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Nobraucienu atceļ, mazie kristāla globusi tiek Foicam un Godžijai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nobraucienu atceļ, mazie kristāla globusi tiek Foicam un Godžijai
Bīts Foics ceturto sezonu pēc kārtas iegūst mazo globusu nobraucienā.

Šodien Lencerhaidē (Šveice) paredzētais nobrauciens pasaules kausa noslēguma posmā slikto laika apstākļu dēļ diemžēl ir atcelts, taču šīs disciplīnas sezonas kopvērtējuma titulus pamatoti nopelnīja šveicietis Bīts Foics un itāliete Sofija Godžija.

Spēcīga snigšana un vējš nerimās, līdz ar to šodien paredzētos nobraucienus vīriešiem un sievietēm nācās atcelt. Sarežģījumi radās jau nedēļas sākumā, kā rezultātā tika atcelti treniņbraucieni pirmdien un otrdien. Tā kā līdz nedēļas beigām katru dienu ir saplānotas sacensības, tad pārcelt nobraucienu uz kādu citu dienu nebija iespējams. Līdz ar to nobrauciena ieskaitē situācija palika nemainīga, un pie mazajiem kristāla globusiem tika līdzšinējie līderi.

Bīts Foics jau ceturto sezonu pēc kārtas ieguva šo titulu, no septiņiem startiem piecas reizes iekļūstot trijniekā, divās no tām izcīnot pirmo vietu. Tagad šveicieša kontā ir tikpat daudz uzvaru kopvērtējumā nobraucienā, cik viņa tautietim Didjē Kušam. Par vienu kāpienu augstāk nekā pērn ticis austrietis Matiass Maijers, kurš ar stabilu otro vietu otro reizi karjerā ticis trijniekā. Tikmēr pēc gada pārtraukuma Top3 atgriezies Dominiks Paris, kuram tā jau ir ceturtā reize trešajā vietā nobraucienā. Labāko rezultātu ar otro vietu itālis sasniedza 2018./2019.gada sezonā.

Sievietēm otro reizi karjerā nobraucienā globusu nopelnīja Sofija Godžija, kura šajā sezonā uzvarēja četras reizes un pēc traumas janvāra beigās nebija līdz šim startējusi. Pirms trim gadiem viņai uzvara nāca daudz spraigākā cīņā, kad tikai par trim punktiem izdevās apsteigt Lindsiju Vonu. Līdz ar to uzvara otro sezonu pēc kārtas nesanāca Korīnai Suterei. Tā kā Godžija traumu sadziedējusi un bija pieteikusies šīsdienas startam, tad maz ticams, ka Sutere ar uzvaru spētu sadeldēt 70 punktu deficītu. Pēc trīs sezonu pārtraukuma otro reizi karjerā trijniekā iekļuva Lara Guta-Behrami, vēlreiz ieņemot trešo vietu.

Ja šīs dienas nobrauciena atcelšana disciplīnas uzvarētāju noteikšanā neko būtiski nemainīja, tad par sliktu tas noteikti nāk pasaules kausa vicelīderiem – Odermatam un Guta-Behrami, jo viņi ir spēcīgāki ātrumdisciplīnās. It īpaši tas iedragā Gutas-Behrami iespējas, kuras izredzes uzvarēt kopvērtējumā ir kļuvušas pavisam minimālas. Šveicietei faktiski var palīdzēt tikai slovākietes Petras Vlhovas kļūme milzu slalomā vai slalomā.

Pasaules kausa kopvērtējums nobraucienā vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Bīts FoicsŠveice486
2.Matiass MaijersAustrija418
3.Dominiks ParisItālija338
4.Johans KlarēFrancija272
5.Vincents KrihmairsAustrija267

Pasaules kausa kopvērtējums nobraucienā sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Sofija GodžijaItālija480
2.Korīna SutereŠveice410
3.Lara Guta-BehramiŠveice383
4.Brīzija DžonsoneASV330
5.Kira VaidleVācija265

     [+] [-]

, 2021-03-17 14:35, pirms 3 gadiem
Žēl protams, pēdējais, izšķirošais posms būtu visinteresantākais! Beats Feuz malacis, viņš ir monstrs Downhilā.

     [+] [-]

, 2021-03-17 15:56, pirms 3 gadiem
tiešām nevarēja samainīt ar milzu slalomu dienas?...ok, esmu profāns kalnu slēpošanas sacensību organizēšanā, bet man šķiet varbūt varēja šodien organizēt to...nu un tad piektdien nobraucienu...kaut kā tā...

     [+] [-]

, 2021-03-17 17:02, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: tiešām nevarēja samainīt ar milzu slalomu dienas?...ok, esmu profāns kalnu slēpošanas sacensību organizēšanā, bet man šķiet varbūt varēja šodien organizēt to...nu un tad piektdien nobraucienu...kaut kā tā...
Es arī uzskatu, ka varēja mēģināt samainīt.

     [+] [-]

, 2021-03-17 17:29, pirms 3 gadiem
Super, ka tikai Petrai nāk par labu <3

  -3 [+] [-]

, 2021-03-17 18:31, pirms 3 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Super, ka tikai Petrai nāk par labu <3
a ko tev tā Petra?...tāds terminators - nemaz pēc simpātiska sievišķa neizskatās...

     [+] [-]

, 2021-03-17 23:25, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: a ko tev tā Petra?...tāds terminators - nemaz pēc simpātiska sievišķa neizskatās...
Petra ir ok, es arī par. Larai pietiek ar sliktu osmaņu futbolistu

     [+] [-]

, 2021-03-18 09:07, pirms 3 gadiem
nicks rakstīja: Petra ir ok, es arī par. Larai pietiek ar sliktu osmaņu futbolistu
ka tik tai Petrai nevajag kādu futbolisti ar pupiem...
Daudz sekoju tieši sieviešu sportam, kur novērots, ka panākumus gūst tie, kurus par sievietēm saukt nevajadzētu...kaut vai tenisā Navratilova..