Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Guta-Behrami par 0,02 sekundēm apsteidz Šifrinu un izcīna otro zeltu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Guta-Behrami par 0,02 sekundēm apsteidz Šifrinu un izcīna otro zeltu
L.Guta-Behrami izcīna otro zeltu. Foto: Olympic channel.

Kortīnā d’Ampeco notiekošajā pasaules čempionātā kalnu slēpošanā milzu slalomā sievietēm ļoti aizraujošā cīņā šveiciete Lara Guta-Behrami beigās amerikānieti Mikaelu Šifrinu apsteidza par nieka 0,02 sekundēm, izcīnot otro uzvaru šajā čempionātā. Abas tagad Kortīnā ir nopelnījušas trīs medaļas.

Uzrādītie rezultāti pirmajā braucienā solīja intrigu cīņā par titulu un medaļām un aizraujošu otro braucienu, jo pēc pirmās trases pirmais trijnieks – Mikaēla Šifrina, Nina Obraiena, Lara Guta Behrami – satilpa 0,08 sekundēs, un tālu nebija arī ceturtā (+0,26 sek.) un piektā vieta (+0,34 sek.). Un līderes kalnu slēpošanas līdzjutējiem nelika vilties, lai arī pieļāva mazākas vai lielākas kļūdas otrajā trasē.

Guta-Behrami, kas bija uzvarējusi supergigantā un izcīnījusi trešo vietu nobraucienā, otrajā braucienā spēja apsteigt Šifrinu un svinēja otro uzvaru šajā čempionātā. 29 gadus vecā šveiciete nopelnīja karjeras astoto medaļu un aizvada savu labāko čempionātu, jo vairāk par divām medaļām vienā čempionātā nebija izcīnījusi. Lai gan 2018.gada Olimpiskā čempione un līdere pēc pirmā brauciena bija nedaudz sarūgtināta par neizcīnīto uzvaru, tomēr ar iegūto otro vietu Šifrina nodrošināja pilnu medaļu komplektu Kortīnā un apaļo desmito medaļu karjerā. Sudrabu amerikāniete milzu slalomā ieguva arī pirms četriem gadiem Sanktmoricā. Ar ātrāko laiku otrajā braucienā uz trešo vietu pakāpās Katrīna Līnsbergere, kura paralēlā slaloma zeltam pievienoja bronzu, pavisam maz pietrūkstot līdz otrajam zeltam, pie k. Austriete otrajā braucienā bija ātrākā, neskatoties uz pamatīgu kļūdu, kas neļāva tikt pie otrā zelta.

Divu pasaules kausa posmu uzvarētāja, 19 gadus jaunā jaunzēlandiete Alise Robinsone savā otrajā startā pasaules čempionātos sasniedza savu labāko rezultātu – 4.vietu, pagājušā čempionātā finišējot vien 17.vietā. Savu labāko rezultātu sasniedza arī sešinieku noslēgusī poliete Gasienica-Daniela, bet jau vairākas reizes sešiniekā iekļūst, bet pie medaļas vēl netiek austriete Ramona Zībenhofere, kura ar ļoti labu otro braucienu pakāpās no četrpadsmitās uz piekto vietu. Tuvu savai pirmajai godalgai bija vicelīdere pēc pirmā brauciena Obraiena, kura labi veica lielāko daļu otrā brauciena, bet pašās beigās kļūdījās, knapi noturoties kājās un atkrītot uz 10.vietu.

Pēc pirmā brauciena bija skaidrs, ka Petra Vlhova ne tikai neaizstāvēs savu titulu, bet paliks bez medaļas, jo slovākiete pirmajam trijniekam zaudēja vairāk nekā sekundi un atradās 9.vietā. To pašu varēja attiecināt arī uz pārliecinošo sezonas līderi šajā disciplīnā Martu Basino, kura kļūdījās pēc pirmās kontrolatzīmes un finišā uzrādīja vien 15.aliku (+1,54 sek.). Arī iepriekšējo divu čempionātu uzvarētāja Alpu kombinācijā Vendija Holdenera cerības uz medaļu trešo čempionātu pēc kārtas varēja atstāt uz sestdienas slalomu, jo pēc pirmā brauciena šveiciete iekrāja 1,25 sekunžu deficītu, atrodoties otrajā desmitā divas vietas priekšā Basino. No šīm trim minētājām beigās desmitniekā ar 8.vietu iekļuva tikai Holdenere.

No 98 startējušajam dalībniecēm pirmo braucienu nepabeidza 28, diemžēl viņu vidū arī labākā Latvijas kalnu slēpotāja, 17 gadus vecā Dženifera Ģērmane, kura pēc pirmajā starpfinišā uzrādītā 50.laika turpinājumā ledainajā trasē piedzīvoja neveiksmi un izstājās. Pārējās trīs jauniņās Latvijas pārstāves, kuras rangā ir no 2200. līdz 3016.vietai, ledainajā trasē centās braukt ļoti piesardzīgi, lai tiktu līdz finišam, un priekš sevis grūtā trasē to arī izdarīja, lai arī braucienā zaudēja līderēm vairāk nekā 20 sekundes. No 70 1.braucienā finišu sasniegušajām Helēna Ērenpreisa bija 58., Karlīna Grāmatniece 59. un Emīlija Škapare 62.vietā, tādējādi Helēnai un Karlīnei tiekot uz otro braucienu, kuram kvalificējās sešdesmit. Otrajā trasē mūsējās vēlreiz brauca ļoti uzmanīgi un beigās no 50 finišu sasniegušajām dalībniecēm Ērenpreisa bija 48.vietā (+43 sekundes), bet Grāmatniece 50.vietā (+49 sekundes).

Jau iepriekš tika ziņots, ka milzu slalomā sievietēm 40% no 99 starta sarakstā atrodamajām kalnu slēpotājām pasaules rangā ir ārpus piecsimtnieka, bet 30% nemaz nav tūkstošniekā. Tikmēr dažas lielās kalnu slēpošanas valstis, piemēram, Vācija, Zviedrija, Horvātija startēja tikai ar vienu vai divām pārstāvēm, kamēr vairākas vājākas valstis ir uzlikušas 4 dalībnieces. Kvalifikācija nenotika, jo dēļ tā, ka vairākas labas slēpotājas nebija pietiekušās, kopējais dalībnieču skaists nepārsniedza 100.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, milzu slaloms sievietēm, Kortīna d’Ampeco (Itālija), 98 dalībnieces, finišēja 50 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Lara Guta-BehramiŠveice2:30.66
2.Mikaela ŠifrinaASV+0.02
3.Katrīna LīnsbergereAustrija+0.09
4.Alise RobinsoneJaunzēlande+0.73
5.Ramona ZībenhoferaAustrija+1.26
6.Marina Gasienica-DanielaPolija+1.53
7.Tessa VorlejaFrancija+1.64
8.Vendija HoldenereŠveice+1.68
9.Ragnhilda MovinkeleNorvēģija+1.70
10.Nina ObraienaASV+1.80
48.Helēna ĒrenpreisaLatvija+43.10
50Karlīna Hedviga GrāmatnieceLatvija+49.26
...Emīlija ŠkapareLatvijaDNQ
...Dženifera ĢērmaneLatvijaDNF1

  +1 [+] [-]

, 2021-02-18 17:22, pirms 3 gadiem
Sanāca super-interesanti!
Gaidām večus!

     [+] [-]

, 2021-02-18 20:09, pirms 3 gadiem
Basīno pēc nepareizās zelta medaļas, savā kroņa disciplīnā atdeva iespēju citām. O'Braienai vajadzēja būt Šifrinas vietā, pārējās ok, prieks par Laru.