Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vīgants rollerslēpošanas sezonu noslēdz ar pjedestālu un ceturto vietu kopvērtējumā

Ints Megnis
Ints Megnis

Vīgants rollerslēpošanas sezonu noslēdz ar pjedestālu un ceturto vietu kopvērtējumā
Raimo Vīgants (pa labi) pēc tikšanas trijniekā Pasaules kausa pēdējā posmā. Foto: Latvijas Rollerslēpošanas izlase

Latvijas jaunais sportists Raimo Vīgants svētdien Itālijā izcīnīja trešo vietu Pasaules kausa sezonas noslēdzošā posma rollerslēpošanā pēdējās sacensībās junioru konkurencē, bet noslēguma kopvērtējumā palika ceturtais.

Sestdien un svētdien sportistus sagaidīja distance ar masu startu brīvajā stilā, kam sekoja iedzīšana klasiskajā stilā. Junioriem desmit kilometru masu startā Vīgants līdzīgā cīņā guva trešo vietu, kamēr Niks Saulītis guva astoto vietu, bet Ilmārs Bisenieks bija 13. pozīcijā starp 16 sportistiem. Pēc tam 20 kilometru iedzīšanā bija sestais ātrākais, Saulītis astotais, kamēr Bisenieks samierinājās ar 12. vietu 14 atlētu vidū.

Piedaloties trijos no četriem sezonas posmiem Vīgants noslēguma kopvērtējumā bija ceturtais. Tikmēr Saulītis guva septīto, bet Bisenieks devīto vietu.

Tikmēr sieviešu konkurencē Auziņa desmit kilometros ar masu startu bija devītā, bet pēc tam desmit kilometru iedzīšanā pacēlās uz sesto pozīciju. Viņa kopvērtējumā izcīnīja desmito vietu starp gandrīz 50 ieskaiti guvušajām sportistēm.

Kā vēstīts, Latvijai īpaši veiksmīga bija piektdiena, kad Vīgants un Saulītis izcīnīja attiecīgi pirmo un trešo vietu sprinta sacensībās junioru grupā.

Pirms diviem mēnešiem Pasaules kausa sezonas otrais posms tika aizvadīts Madonā,