Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kilde pievienojas Švarcam un Penturo - norvēģim arī sezona ir beigusies

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kilde pievienojas Švarcam un Penturo - norvēģim arī sezona ir beigusies
Aleksandrs Omuts Kild. Foto: Alain Grosclaude.

Vienam no Pasaules kausa kopvērtējuma Top3 vietu pretendentiem Aleksandram Omutam Kildem pēc kritiena Vengenā un traumas gūšanas sezona ir beigusies, tādējādi pievienojoties austrietim Marko Švarcam un francūzim Aleksim Penturo.

Decembra beigās Marko Švarcs, kurš ar Marko Odermatu regulāri mainījās ar līderpozīcijām Pasaule kausa kopvērtējumā, krita Bormio nobraucienā un iedzīvojās traumā (saišu plīsums), kas piespieda trijās disciplīnās pasaules čempionātos medaļas izcīnījušo Švarcu priekšlaicīgi beigt sezonu.

Pagājušajā nedēļā Vengenas supergigantā krita un iedzīvojās krustenisko saišu plīsumā, tādējādi 2021. gada Pasaules kausa ieguvējam un pasaules čempionam kombinācijā sezona arī bija beigusies. Turpat Vengenā pēc šaušelīgā kritiena īsi pirms finiša nobraucienā un traumas gūšanas sezona ir beigusies 2020. gada Pasaules kausa ieguvējam Kildem, kuram ir veikta operācija Šveices slimnīcā.

Norvēģijas izlases ārsts Marks Strauss norāda, ka viņi, no vienas puses, ir apbēdināti, bet, no otras, ir priecīgi un pateicīgi, ka nav tik traki, kā varēja sākumā šķist. “Pēc sākotnēji redzētā šķita, ka ir lauzta kāja un nopietni bojāti asinsvadi. Tāpēc cenšamies skatīties pozitīvi uz to, ņemto vērā, ka varēja būt daudz trakāk,” saka Strauss, piebilstot, ka Kildem ir izmežģīts plecs un kājas muskuļa plīsums.

Kilde ar 440 punktiem atrodas 4. vietā tikai 20 un 24 punktus aiz otro un trešo vietu ieņemošiem Švarca un Siprienam Sarrazēna un noteikti pretendētu uz kādu no godalgotajām vietām kopvērtējumā, bet uzvarēt nevarētu, jo Odermats ir nepārspējams šajā sezonā.

Izmantotie resursi:
Nyheter fra Norges mest leste nettavis – VG