Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Abu Marko spraigais duelis par kopvērtējuma titulu kalnu slēpošanā izpaliks

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Abu Marko spraigais duelis par kopvērtējuma titulu kalnu slēpošanā izpaliks
Marko Švarcu nogādā finiša zonā ar helikopteri. Foto: AP.

Šveicieša Marko Odermata un austrieša Marko Švarca spraigais duelis, kas bija vērojams sezonas pirmajā pusē, par kopvērtējuma titulu kalnu slēpošanā vīriešiem diemžēl izpaliks, jo pēc vakardienas kritiena nobraucienā Švarcam sezona ir beigusies.

Neskatoties uz Marko Odermata uzaru 9. decembrī milzu slalomā Valdizērā, kas bija sezonas otrais starts, ar vēl vienu otro vietu un līdz ar to kopumā 160 punktiem Pasaules kausa kopvērtējumā vadībā izvirzījās Marko Švarcs, kurš aiz tautieša Manuela Fellera ieņēma otro vietu sezonas pirmajā startā – slalomā Gurglā (Austrija).

Turpinājumā pēc ātrumdisciplīnām decembra vidū Valgardenā (Itālijā) par jauno sezonas līderi bija kļuvis Odermats. Taču divas reizes iekļūšana desmitniekā Valgrdenā ļāva Švarcam atrasties pavisam tuvu Odermatam. Abos Alta Badias milzu slalomos nedēļu pirms Ziemassvētkiem ļāva šveicietim palielināt pārsvaru, taču ne ievērojami – mazāk par simts punktiem.

Līdz ar to Švarcs, Madonnas di Kampiljo slalomā 22. decembrī no sestās vietas pēc pirmā brauciena pakāpjoties uz pirmo, svinēja uzvaru un nopelnīja 100 punktus, apsteidzot kopvērtējumā Odermatu, kurš slalomā nestartē, un Ziemassvētku brīvdienas pavadot kopvērtējuma līdera godā.

Olimpiskajam un pasaules čempionam Odermatam bija labas iespējas atkal pārņemt vadību pirms dažām dienām Bormio, kur sākās PK posms ar ātrumdisciplīnām. Ar otro vietu šveicietis parūpējās par kārtējo līdera maiņu un atkal pārņēma vadību. Taču šim aizraujošajam duelim ceturtdien pienāca gals, jo Švars, kurš bija labi sācis, krita nobraucienā un iedzīvojās traumā (saišu plīsums), kas piespieda trijās disciplīnās pasaules čempionātos medaļas izcīnījušo Švarcu priekšlaicīgi beigt sezonu.

Lai arī Odermats nepiedalās slalomā, ar viņa lielisko sniegumu pārējās trijās disciplīnās pilnībā šobrīd pietiek, lai neviens nespētu apdraudēt šveicieša kārtējo uzvaru kopvērtējumā. Ātruma disciplīnās progresējušais un labus rezultātus slalomā uzrādošais Švarcs bija sīvs sāncensis. Norvēģis Aleksandrs Omuts Kilde, kas konkurēja par
titulu ar Odermatu, šo sezonu iesācis viduvēji.

Izmanotie resursi:

reuters.com

     [+] [-]

, 2023-12-29 18:29, pirms pusgada
...ehhh....

     [+] [-]

, 2023-12-29 23:59, pirms pusgada
“Lai arī Odermats nepiedalās slalomā, ar viņa lielisko sniegumu pārējās trijās disciplīnās pilnībā šobrīd pietiek, lai neviens nespētu apdraudēt šveicieša kārtējo uzvaru kopvērtējumā.”

Diezgan pārdrošs secinājums.. sezona tikai sākusies.. Neviens, ieskaitot Odermatu, nav pasargāts no traumām.. Ar Švarcu būtu interesantāk! Lai viņam ātra atveseļošanās

     [+] [-]

, 2023-12-30 05:49, pirms pusgada
Žēl...