Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vai Vlhova sarūpēs pirmo kopvērtējuma titulu Slovākijai?

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vai Vlhova sarūpēs pirmo kopvērtējuma titulu Slovākijai?
Petra Vlhova. Foto:AP photo/Marco Travati

Pasaules kausa kalnu slēpošanā kopvērtējuma līderei Petrai Vlhovai ir labas iespējas nodrošināt gan sev, gan Slovākijai pirmo kopvērtējuma titulu, taču apņēmības pilna pie sava otrā panākuma tikt ir šveiciete Lara Guta-Behrami, kura no slovākietes atpaliek 96 punktus. Līdz ar to ir gaidāma aizraujoša cīņa par uzvaru kopvērtējumā starp slovākieti un šveicieti. Pēdējo reizi, kad notika šāda līdzvērtīga cīņa, bija pirms sešiem gadiem.

Nedēļas vidū Šveicē ir paredzēts sākums (tā kā vakar un šodien oficiālie treniņbraucieni nobraucienā tik atcelti, tad varētu sekot arī izmaiņas programmā – aut.piez.) šīs sezonas noslēdzošajam posmam kalnu slēpošanā, sportistēm sacenšoties četrās individuālajās disciplīnās. Pagājušā gadā ierobežojumu dēļ pāris pasaules kausa posmi marta mēnesī nenotika, ieskaitot noslēdzošo Kortīnā d’Ampeco, tādējādi uzvaru svinot itālietei Federikai Brinjoni. Pirms viņas trīs sezonas dominēja amerikāniete Mikaēla Šifrina, bet 2015./2016.gada sezonā stabilu pirmo vietu ieguva Guta-Behrami. Savukārt 2014./2015.gada sezonas izskaņā austriete Anna Feita (bijusī Fenningere) ļoti līdzvērtīgā cīņā tikai par 22 punktiem apsteidza slovēnieti Tīnu Mazi.

Šogad pirms noslēdzošajiem četriem startiem pasaules kausa kopvērtējumā vadībā ar 1352 punktiem atrodas Petra Vlhova, bet 1256 punkti ir Laras Gutas-Behrami kontā. Līdz ar to pēc piecu gadu pārtraukuma atkal ir intriga cīņā par kopvērtējuma titulu sievietēm. Zīmīgi, ka abas sezonas kopvērtējuma ieskaitē divas reizes ir bijušas trijniekā – Vlhova otrā (2018./2019.g.) un trešā (2019./2020.g.), bet Guta-Behrami pirmā (2015./2016.g.) un trešā (2013./2014.g.), tādējādi no godalgotajām vietām Vlhovai iztrūkstot pirmajai, bet Gutai-Behrami otrajai vietai. No vienas puses, ja beigās paliktu, kā ir šobrīd, tad abām būtu pilns komplekts, taču, no otras puses, lieliski pasaules čempionātu aizvadījusī šveiciete, nopelnot divus zeltus un vienu bronzu, vēlas supergiganta titulam pievienot arī absolūtā vērtējuma titulu.

Abu izredzes tiek vērtētas līdzvērtīgi, kaut gan slovakietei ir nelielas priekšrocības. Guta-Behrami var uzvarēt vai nopelnīt godalgotu vietu trijās disciplīnas – nobraucienā, supergigantā un milzu slalomā. Slalomā viņa nav startējusi trīs ar pusi gadus. Savukārt Vlhova var uzvarēt slalomā un milzu slalomā, bet supergigantā viņai veiksmes gadījumā ir iespējas tikt trijniekā, ko vienreiz šajā sezonā viņa ir apliecinājusi. Var nonākt līdz tam, ka kopš 2017.gada decembra mēs atkal redzēsim Gutu-Behrami slalomā, cenšamies tikt kaut pie dažiem punktiem, kas var izrādīties izšķiroši (iepriekšējos gados punktus deva tikai Top15 un ja nezaudē vairāk par 10% no uzvarētāja laika – aut.piez.).

Vlhova šajā sezonā gan nobraucienā, gan supergigantā ir ieguvusi ļoti labas vietas, taču tajā pašā laikā ātrumdisciplīnās uzrādījusi nestabilitāti, vienā startā tiekot sešiniekā, citā paliekot ārpus desmitnieka vai pat trīsdesmitnieka. Kā parādīja pagājušās nedēļas nogales starts Orē, tad slalomā viss kaut kas var notikt, pirmo reizi slovākietei šajā sezonā slalomā paliekot ārpus četrinieka, taču varēja arī būt daudz sliktāk nekā 8.vieta. Tā kā Vlhova ir priekšā gandrīz simts punktus, tad viņai ir priekšrocības, bet jebkurā gadījumā kalnu slēpošanas interesenti cer sagaidīt interesantu cīņu, un cerams, tāda tā arī būs.

Kura uzvarēs PK kopvērtējumā?

  • 33

  • 14


  +1 [+] [-]

, 2021-03-16 16:56, pirms 4 gadiem
Nervi, nervi...es visvairāk uztraucos par abām nobraucienā un SuperG....galvenais, lai abas bez traumām tiek līdz finišam, jo kļūdas būs un uzvarēt gribas!
Tad rīt kas notiks?

     [+] [-]

, 2021-03-16 19:44, pirms 4 gadiem
Es kausus sadalu šādi -
Kopvērtējums - Vlhova
Nobrauciens - Godžija
SuperG - Gut-Behrami
Milzu slaloms - Basina
Slaloms - Lindsbergere