Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Basino uzvara paralēlajā slalomā atnes mājiniekiem pirmo medaļu, Līnsbergerei arī zelts

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Basino uzvara paralēlajā slalomā atnes mājiniekiem pirmo medaļu, Līnsbergerei arī zelts
Priecīgās zelta medaļas ieguvējas: K.Līnsbergere (no kreisās) un M.Basino (no labās). Foto: AP

Par pirmajām pasaules čempionēm paralēlajā slalomā kļuva itāliete Marta Basino un austriete Katarina Līnsbergere, kuras šodien Kortīnā d”Ampeco notiekošajā pasaules čempionātā kalnu slēpošanā finālā abos braucienos cīnījās tik līdzīgi, ka uzrādīja vienādu laiku, zelta medaļu piešķirot abām sportistēm. Sākumā par uzvarētāju tika atzīta Basino, bet vēlāk arī Līnsbergerei piešķīra pirmo vietu, abām izcīnot zelta medaļu.

Šodien pasaules čempionātā pirmo reizi kalnu slēpotāji sacentās paralēlajā slalomā, ko varētu precīzāk dēvēt par paralēlo milzu slalomu. 52 dalībnieces bija sadalītas divās grupās pa 26 katrā, vienas grupas pārstāvēm braucot pa sarkano trasi, bet otrās grupas dalībniecēm veicot zilo trasi. Katras grupas astoņas labākās kvalificējās astotdaļfināla sešpadsmitniekam, kur izslēgšanas braucienos noskaidroja labākās.

Jau kvalifikācija bija vērojami lieli pārsteigumi. Šīs sezonas vienīgā paralēlā posma uzvarētāja Petra Vlhova no Slovākijas nefinišēja, bet supergiganta zelta medaļas ieguvēja Lara Guta-Behrami (Šveice), kura sezonas vienīgajā posmā bija trijniekā, bet šodien sarkanajā trasē uzrādīja 11.laiku, līdz astotdaļfinālam pietrūkstot ceturtdaļsekundei. Tikmēr atzīstami nocīnījās mūsu Dženiferas Ģērmanes vienaudze, 17 gadus vecā vāciete Emma Aihere, kura 26 dalībnieču vidū sarkanajā trasē uzrādīja 10.laiku, ierindojoties tieši priekšā titulētajai Gutai-Behrami. Zilajā trasē kvalifikācijā var atzīmēt šosezon milzu slalomā Kušavelā 2.vietu izcīnījušās un paralēlajā slalomā 4.vietas ieguvušās zviedrietes Sāras Hektoras izkrišanas, uzrādot vien 17.laiku. Vakardienas uzvarētāja Alpu kombinācijā Mikaela Šifrina, kura savos divos startos šajā čempionātā ieguvusi divas medaļas, beigās pārdomāja un nepiedalījās saspringtā grafika dēļ, jo ceturtdien un sestdien viņai vēl jāstartē un jācīnās par medaļām milzu slalomā un slalomā.

Ja iepriekšējos sešos startos mājiniekiem allaž kaut kas pietrūka vai arī piemeklēja kļūmes, tad šodien veiksme bija itāļu pusē, jo Martas Basino ceļš uz finālu un pirmo vietu nebūt nebija ar rozēm kaisīts. Šosezon milzu slalomā dominējošā itāliete, kuras vakardien Alpu kombinācijā iegūtā sestā vieta bija līdz šim labākais panākums un vienlaikus arī vienīgā reize pasaules čempionātos desmitniekā, tikai knapi, knapi pārvarēja kvalifikāciju, jo zilajā trasē viņa uzrādīja 8.laiku un par nieka 0,01 sekundi apsteidza savu tautieti Laru Dellameju. Ja astotdaļfinālu Basino viegli pārvarēja, tad nākamās trīs kārtas viņa uzvara nācās par mata tiesu. Ceturtdaļfinālā viņa spēja otrajā trasē atspēlēties pret Federiku Brinjoni, savu tautieti apsteidzot par 0,12 sekundēm.

Pusfinālā itāliete atkal atspēlēja deficītu no pirmā brauciena un uzrādīja vienādu laiku abu braucienu summā ar francūzieti Tessu Vorleju, un tas pats atkārtojās arī finālā pret Līnsbergeri. Basino varēja svinēt uzvaru un pirmās medaļas iegūšanu, kamēr pirmā individuālā medaļa un arī pirmā uzvara tika Līnsbergerei. Tikmēr tik tuvu finālam bijusī Vorleja mazajā finālā cīņā par bronzas medaļu spēja atspēlēt deficītu pret amerikānieti Paulu Molcanu un savu medaļu skaitu pasaules čempionātos palielināt līdz pieci (divas bronzas un trīs zelti – aut.piez.). Par vakardienas neveiksmi Alpu kombinācijā nespēja reabilitēties šveicieti Vneidja Holdenera, kura izstājās ceturtdaļfinālā.

Iespējams, pēc šī čempionāta tiks pamainīti noteikumi, jo priekšrocība bija tiem, kas daudz zaudēja pirmajā braucienā, jo vairāk par 0,5 sekunžu deficītu viņiem nepieskaitīja. Uz tā rēķina ieguva arī Basino, kura pusfinālā Vorlejai pirmajā trasē bija zaudējusi vairāk par pussekundi.

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā, paralēlais slaloms sievietēm, Kortīna d’Ampeco (Itālija), 52 dalībnieces

V.SportisteValsts
1.Katarina LīnsbergereAustrija
1.Marta BasinoItālija
3.Tessa VorlejaFrancija
4.Paula MolcanaASV
5.Tīna RobnikaSlovēnija
6.Federika BrinjoneItālija
7.Vendija HoldeneraŠveice
8.Marina Gasienica-DanielaPolija

     [+] [-]

, 2021-02-16 19:01, pirms 3 gadiem
tabula jāizlabo!...ak, abām zelts? ...vispār jau tā zilā trase bija sagatavota draņķīgi