Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Līnsbergere ar pirmo uzvaru pabojā Šifrinas Dzimšanas dienu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Līnsbergere ar pirmo uzvaru pabojā Šifrinas Dzimšanas dienu
K.Līnsbergere uzvarai pasaules čempionātā pievieno arī pirmo uzvaru PK posmos. Foto:AP/Gabriele Facciotti/Michela Andreola

Priekšpēdējā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Orē (Zviedrija), sievietēm slalomā otrajā sacensību dienā savu pirmo uzvaru karjerā pasaules kausa posmos izcīnīja pasaules čempione Katarina Līnsbergere no Austrijas, neļaujot pie apaļās 70.uzvaras Dzimšanas dienā tikt līderei pēc pirmā brauciena Mikaēlai Šifrinai.

Pēc Petras Vlhovas kļūdas pirmajā braucienā uzvaru pretendentu loks sašaurinājās līdz divām, Šifrinai par divām sekundes desmitdaļām esot priekšā Līnsbergerei. Tas solīja interesantu dueli otrajā braucienā. Līnsbergere, kas vairākas reizes šajā sezonā bijusi otrajā vietā, arī vakar, beidzot tika pie pirmās uzvaras un pieteica pretenzijas uz uzvaru slaloma kopvērtējumā. Ja vakar apaļo 20.uzvaru izcīnīja Vlhova, tad šodien apaļo 70.uzvaru kopā ar Dzimšanas dienu varēja svinēt Šifrina, tomēr amerikāniete nespēja neko likt pretī austrietes pārākumam otrajā braucienā un bija spiesta samierināties ar otro vietu.

Ja Līnsbergere izcīnīja pirmo uzvaru, tad pie pirmās godalgotās vietas varēja tikt cita vāciski runājošā kalnu slēpotāja Lēna Dīra, taču vāciete pēc otrā brauciena noslīdēja no trešās uz ceturto vietu, kas ir viņas labākais rezultāts, taču pavisam mazs mierinājums. Tikmēr trešo šajā sezonā un pāri par četrdesmito karjerā godalgu nopelnīja šveiciete Vendija Holdenere, kura bija tā, kas izstūma Dīru no trijnieka. Tikmēr cita šveiciete Mišele Gisina pēc uzvaras pagājušā gada beigās Zemmeringā turpināja lejupslīdi katrā posmā un pirmo reizi šosezon slalomā palika ārpus desmitnieka (13.vieta). Savukārt pirmo reizi slalomā sešiniekā iekļuva amerikāniete Paula Molcana, kurai 5.vieta.

Pēc vakardienas apaļās 20.uzvaras šodien sacensības neveiksmīgi sāka Petra Vlhova, kura savu treneru liktajā trasē kļūdījās pie piektajiem vārtiem, taču brīnumainā kārtā noturējās un nobrauca līdz finišam, taču zaudēja gandrīz trīs sekundes. Ņemot vērā vakardienas starpības, ar to vajadzēja pietikt tikšanai uz otro braucienu, taču, kad bija startējušas pirmās 30 un slovākiete atradās 26.vietā, cerības nebija lielas. Taču turpmāk tikai vienai izdevās Vlhovu apsteigt, tādējādi pasaules kausa līdere tomēr tika uz otro braucienu. Otro braucienu viņa veica ļoti labi, turklāt vēl palīdzēja svaigā trase, un Vlhovai izdevās varens kāpums – no 27. uz 8.vietu. Tādējādi slovākiete palielināja savu pārsvaru kopvērtējumā, lai arī ne par cerēto daudzumu.

Līdz ar to sievietēm paliek tikai pasaules kausa noslēgums ar četrām disciplīnām, un tas solās būt intriģējošs.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, 2.sacensību diena, Ore (Zviedrija) 51 dalībniece

V.SportisteValstsRezultāts
1.Katarina LīnsbergereAustrija1:47.93
2.Mikaēla ŠifrinaASV+0.72
3.Vendija HoldenereŠveice+1.65
4.Lēna DīraVācija+1.78
5.Paula MolcanaASV+2.00
6.Kristīne LisdāleNorvēģija+2.27

Pasaules kausa kopvērtējums slalomā sievietēm, 8/9 sacensībām

V.SportisteValstsPunkti
1.Petra VlhovaSlovākija612
2.Katrīna LīnsbergereAustrija590
3.Mikaēla ŠifrinaASV575
4.Mišele GisinaŠveice431
5.Vendija HoldenereŠveice415

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm, 29/33 sacensībām

V.SportisteValstsPunkti
1.Petra VlhovaSlovākija1352
2.Lara Guta-BehramiŠveice1256
3.Mišele GisinaŠveice1025
4.Mikaēla ŠifrinaASV915
5.Marta BasinoItālija840
6.Federika BrinjoneItālija817
7.Katarina LinsbergereAustrija763
8.Sofija GodžijaItālija740
9.Korīna SutereŠveice735
10.Vendija HoldenereŠveice535

     [+] [-]

, 2021-03-13 16:58, pirms 3 gadiem
Nu, re - mana vēlme izpildīta un Lindsbergere uzvarēja!
Terminators Vlhova uzrīkoja šovu, kas sola intrigu tālākajos startos!
Un Šifrinai nenoveicās 13.datumā, kas arī dzimšanas diena.....bet runājot objektīvi, tad austriete patreiz ir labāka!

     [+] [-]

, 2021-03-13 17:32, pirms 3 gadiem
Labs. Viss atliekas uz pēdējo posmu bez baigās matemātikas, kurš ūzvar, uzvar. Katarina dedzināja kā Šifrina ziedu laikos. Redzēs, kāda būs trase. Mīkstāka būs Eiropas meiteņu trumpis.