Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmane Eiropas kausa sezonu uzsāk ar izstāšanos jau pirmajos metros

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Ģērmane Eiropas kausa sezonu uzsāk ar izstāšanos jau pirmajos metros
Dženifera Ģērmane. Foto: Mārtiņš Mālmeisters, LOK

Ļoti neveiksmīgi pēc divām uzvarām FIS līmeņa sacensībās Austrijā savu otro sezonu Eiropas kausa izcīņā sestdien, 12. decembrī, uzsākusi 17 gadus vecā Latvijas kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane. Itālijas Alpu kūrortā Klausbergā-Ārntālē viņa neveiksmīgi aizvadīja slaloma sacensības, izstājoties jau pēc pirmajiem pagriezieniem.

Pēc tam, kad iepriekš plānotie sieviešu Eiropas kausa posmi dažādu iemeslu dēļ tika pārcelti vai atcelti (divi milzu slalomi Hipahā, Austrijā, tika pārcelti uz 16.-17. decembri, bet sacīkstes Sanktmoricā, Šveicē, un Livinjo, Itālijā, tika atceltas pavisam), šorīt Itālijā beidzot iesākās šīs sezonas pirmais Eiropas kausa posms kalnu slēpošanā sievietēm.

Tajā piedalījās arī Latvijas sportiste Dženifera Ģērmane, kura šosezon ir izcīnījusi jau divas uzvaras FIS līmeņa sacīkstēs. Slaloma sacensībās Ģērmanei starp 97 dalībniecēm bija atvēlēts 63. starta numurs. Diemžēl viņas šī rīta sacensības beidzās jau ļoti ātri, jo viņa pazaudēja līdzsvaru jau pēc pirmajiem pagriezieniem un faktiski pirmajos metros no brauciena izstājās.

Uzvaru šajās sacensībās izcīnīja mājiniece Lara Della Mea, kura šosezon piedalījusies jau četrās Pasaules kausa sacīkstēs. Pēc pirmā brauciena viņa bija trešajā vietā, bet otrajā mēģinājumā kļuva par vienīgo sportisti, kas uzrādījusi Top5 rezultātu atsevišķi gan pirmajā, gan otrajā braucienā. Kopsummā viņas rezultāts bija 1:26.94 minūtes, bet tuvākā sekotāja vāciete Džesika Hilcingere no viņas atpalika par 0.37 sekundēm. Kopumā šajā posmā piedalījās daudzas pazīstamas kalnu slēpotājas, kas regulāri startē arī Pasaules kausa apritē.

Iepriekšējā sezonā Ģērmane piedalījās tikai vienā Eiropas kausa posmā, kad februāra beigās un marta sākumā startēja slalomā Bādvīszē, Vācijā. Toreiz viņa pirmajās sacīkstēs ieņēma 39. vietu starp 73 dalībniecēm (59,73 FIS punkti), bet otrajā dienā nefinišēja pirmajā braucienā.

Rīt paredzētas otrās slaloma sacensības, kuru pirmais brauciens sāksies pulksten 11:00 pēc Latvijas laika. Sacensību tiešraidi iespējams vērot fis-ski.com mājaslapā.