Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Sezonas labākā slalomiste Vlhova "uzdāvina" uzvaru Šifrinai, Popoviča atkārto labāko panākumu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sezonas labākā slalomiste Vlhova "uzdāvina" uzvaru Šifrinai, Popoviča atkārto labāko panākumu
Mikaēla Šifrina. Foto: Giovanni Auletta/AP.

Otrajā dienā Levi (Somija) notiekošajā Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā sievietēm slalomā, kļūdoties otrā brauciena vidū, pārliecinošā vadībā esošā vakardienas uzvarētāja Petra Vlhova no Slovākijas nefinišēja un tādējādi “uzdāvināja” uzvaru vairāk nekā sekundi aiz viņas esošajai amerikānietei Mikaēlai Šifrinai.

Vakardienas uzvarētāja Petra Vlhova šodienas sacensības sāka ar vēl pārliecinošāku vadību nekā sestdien. Otrā brauciena vidū slovākiete savu pārsvaru pār Mikaēlu Šifrinu bija palielinājusi vairāk nekā par sekundi (1,06 sek.), taču jubilejas trīsdesmito uzvaru PK posmos un septīto Levi olimpiskajai čempionei neizdevās izcīnīt, pieļaujot kļūdu un neizbraucot pareizi vārtus. Šāda slovākietes neveiksme palīdzēja pirmo vietu iegūt Šifrinai, kura jau bija samierinājusies ar otro vietu, taču pēc septītās uzvaras Levi amerikāniete parādīja cēlu rīcību, pasakot, ka Vlhova bija vairāk pelnījusi uzvaru. Šifrinai šī ir 89. uzvara PK posmos.

Pagājušo sezonu ar otro vietu pabeigusī Leona Popoviča otro reizi karjerā iekļuva trijniekā, atkārtojot martā Andorā sasniegto. Lai šodien sanāca ierindoties par pozīciju zemāk nekā vakar, vāciete Lēna Dīra ar trešo vietu kļuva par vienīgo, kurai abas dienas izdevās tikt trijniekā. Tikmēr olimpiskā čempione un četrkārtēja PK posmu uzvarētāja milzu slalomā Sāra Hektore no Zviedrijas otro reizi karjerā slalomā ieņēma 4. vietu, atkārtojot savu labāko veikumu šajā disciplīnā. Piekto vietu ieņēma norvēģiete Mina Fursta Holtmane, bet otro dienu pēc kārtas sešinieku noslēdza kanādiete Ali Nulmeijere.

Lai arī ne pašus labākos, tomēr labus rezultātus uzrādīja junioru vecuma kalnu slēpotājas. Otro dienu pēc kārtas un septīto reizi karjerā desmitniekā iekļuva 19 gadus vecā horvātiete Zrinka Ļjutiča. Savu labāko rezultātu ar 13. vietu sasniedza francūziete Kiara Poņjū, pirmo reizi iekļūstot divdesmitniekā. 23. vietu ieņēma vēl 19 gadus vecā vāciete Emma Aihere, kura rītdien svinēs 20. jubileju. 25.rezultātu uzrādīja vien ar 65.numuru startējusī 16 gadus vecā Lara Kolturi no Albānijas, esot vienai no dažām, kuras skaidri parādīja, ka, ja ir meistarība, tad tālie starta numuri netraucē tikt uz otro braucienu, tiesa, ja trase ir daudz maz cieta. 27. vietu ieņēma 18 gadus vecā zviedriete Kornēlijia Ēlunde.

Ja ne rupja kļūda pirmās trases vidū, tad ļoti iespējams otro rezultātu pēc pirmā brauciena varēja uzrādīt amerikāniete E.Dž.Hērta, kura trijos no četriem trases sektoriem bija uzrādījusi otro vai trešo laiku.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, 84 dalībnieces, Levi (Somija)

V.SportisteValstsRezultāts
1.M. ŠifrinaASV1:51.68
2.L.PopovičaHorvātija+0.18
3.L.DīraVācija+0.30
4.S.HektoreZviedrija+0.66
5.M.F.HoltmaneNorvēģija+1.23
6.A.NulmeijereKanāda+1.24

     [+] [-]

, 2023-11-12 21:25, pirms pusgada
Kur pazudusi Ģērmane?