Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Vlhova ļoti pārliecinoši uzvar slalomā Levi, Līnsbergere atgriežas trijniekā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vlhova ļoti pārliecinoši uzvar slalomā Levi, Līnsbergere atgriežas trijniekā
Petra Vlhova. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati.

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Levi (Somija), sievietēm slalomā ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja slovākiete Petra Vlhova, bet pēc pusotra gada pārtraukuma trijniekā atgriezās 2021. gada pasaules čempione Katarīna Līnsbergere no Austrijas.

Kaut arī ar nelielu pārsvaru, Petra Vlhova bija vadībā pēc pirmā brauciena, bet ar fantastisku otro braucienu olimpiskā čempione no Slovākijas neatstāja nekādas cerības konkurentēm, svinot ļoti pārliecinošu uzvaru. Līdz ar to Vlhova uzvarēja gan pagājušās sezonas noslēdzošajā posmā, gan šīs sezonas pirmajā posmā slalomā. Pagājušajā gadā slovākiete Levi bija trešā, bet dominēja pirms diviem gadiem. Savukārt pagājušajā gadā Levī dominējuši Mikaela Šifrina ieņēma 4. vietu. Tādējādi vienreizēju pagājušo sezonu aizvadījusī amerikāniete palika ārpus trijnieka otrās sacensības pēc kārtas, jo oktobra beigās milzu slalomā Zeldenā palika sestajā vietā.

Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja Lēna Dīra no Vācijas, kura pērn abas dienas Levi ierindojās tieši aiz trijnieka ceturtajā vietā, šoreiz izcīnīja otro vietu. Tikmēr 2021. gada pasaules čempione Līnsbergere, kura pēdējos reizi trijniekā bija 2022. gada martā, kad uzvarēja Zviedrijā, pēc samērā nesekmīgiem startiem pagājušajā sezonā, ieņemot vietas ne tikai otrajā, bet arī trešajā desmitā, izbaudīja atgriešanos uz pjedestāla.

2004. gadā dzimusī horvātiete Zrinka Ļjutiča pēc pirmā brauciena bija astotā, bet otrajā braucienā noslīdēja pozīciju zemāk. Visjaunākā dalībniece – vien sešpadsmit gadus vecā Lara Kolturi no Albānijas ieguva 22. vietu.

Vlhova ir vienīgā, kura abos šīs sezonas startos ir tikusi trijniekā, un ar 160 punktiem ir PK līdere.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, 85 dalībnieces, Levi (Somija)

V.SportisteValstsRezultāts
1.P.VlhovaSlovākija1:50.59
2.L.DīraVācija+1.41
3.K.LīnsbergereAustrija+1.55
4.M. ŠifrinaASV+1.70
5.S.HektoraZviedrija+2.60
6.A.NulmeijereKanāda+2.97