Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Ģērmanei pārliecinoša uzvara FIS slalomā, apsteidzot vakardienas 23.vietas ieguvēju PK

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ģērmanei pārliecinoša uzvara FIS slalomā, apsteidzot vakardienas 23.vietas ieguvēju PK
Dženifera Ģērmane. Foto: Scanpix/AFP.

Latvijas vadošā kalnu slēpotāja Dženifera Ģērmane, kuru finansē Siguldas novada pašvaldība, šodien ļoti labi nostartējusi Itālijā notikušajās FIS sacensībās slalomā, ar jaunu FIS punktu rekordu izcīnot pārliecinošu uzvaru un aiz sevis atstājot vakar Pasaules kausa posmā Flahavā 23.vietu slalomā izcīnījušo amerikānieti.

Pēc vakardienas debijas Pasaules kausa posmā, kur pirmajā braucienā trases pirmajā pusē sanāca parādīt atzīstamu sniegumu, šodien Dženifera Ģērmane piedalījās FIS slaloma sacensībās Itālijā, kur sacentās 49 kalnu slēpotājas no 20 valstīm. Dažām reitings bija augstāks nekā Austrijā treniņus aizvadošajai siguldietei.

Ģērmane uzrādīja pārliecinoši ātrāko laiku pirmajā un tikai nedaudz ļāva būt ātrākā divām citām konkurentēm otrajā braucienā, tādējādi svinot uzvaru ar vairāk nekā sekundes (1,09 sek.) pārsvaru. Tā kā startēja spēcīgs sastāvs, tad uzvarētājai pienācās 20 FIS punkti, kas ir labākais rādītājs, ko var nopelnīt FIS sacensībās. Tie ir 19 gadus vecās Dženiferas labākie punkti karjerā. Iepriekšējo reizi Latvijas kalnu slēpošanas līdere bija uzvarējusi 2020.gada decembrī (te, protams, arī jāņem vērā, kāda līmeņa kalnu slēpotāji startē, jo FIS sacensības var būt ar tik milzīgu atšķirību, ka vienās iegūta 15.vieta ir vērtīga par citās iegūtām godalgotajām vietām. Šīs kotējās pie tām spēcīga sastāva sacensībām –aut.piez.).

Otro vietu izcīnīja 23 gadus vecā norvēģiete Andrīne Morstēla, kura 2022.gada novembra beigās Eiropas kausā slalomā ieguva 14.vietu. Siguldietei zaudējot precīzi divas sekundes, trijnieku noslēdza amerikāniete Lila Lapanja, kura vakar trešo reizi karjerā tika Top30 PK posmos. Lapanja vakar pirmajā braucienā uzrādīja 30.laiku un kā pēdējā kvalificējās otrajam braucienam, kuru neveica abi, bet, tā kā viņas tautiete Obraiena kļūdījās vēl pamatīgāk un citas sešas priekšā esošās izstājās otrajā braucienā, tad Lapanjai sanāca pakāpties uz 23.vietu.

Ceturtā palika Eiropas kausa posmos divas reizes sešiniekā tikusī unj vienu reizi godalgoto trešo vietu ieguvusī itāliete Viviāna Serēna. Piektā bija Eiropas kausa posmos vairākas reizes divdesmitnieku sasniegusī norvēģiete Mariela Kufosa, bet sešinieku noslēdza 20 gadus vecā olimpisko spēļu un pasaules čempionātu dalībniece Zita Tota no Ungārijas.

Rīt citā Itālijas kalnu kūrortā Pocā di Fassā notiks Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotās FIS sacensības slalomā.

     [+] [-]

, 2023-01-11 21:28, pirms gada
...šodien par vēlu, vakar vajadzēja Lapaņai iekabināt

     [+] [-]

, 2023-01-11 23:34, pirms gada
dakots rakstīja: ...šodien par vēlu, vakar vajadzēja Lapaņai iekabināt
Nesienies kur nevajag! Dženiferai viss kārtībā. Un PK posmos viņa visai drīz kabinās Lapanjai un vēl daudzām citām. Esmu par to drošs.