Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Opmanis apsteidz Kristapu Zvejnieku un kļūst par pirmo Latvijas čempionu nobraucienā

Ints Megnis
Ints Megnis

Opmanis apsteidz Kristapu Zvejnieku un kļūst par pirmo Latvijas čempionu nobraucienā
Latvijas čempionāta ātruma disciplīnās dalībnieki
Foto: D.Doršs

Par vēsturē pirmo Latvijas čempionu kalnu slēpošanas nobrauciena disciplīnā otrdien salīdzinoši negaidīti kļuva Elvis Opmanis, kurš apsteidza Kristapu Zvejnieku, kamēr dāmām titulu ieguva Agnese Āboltiņa.

Vēsturē pirmais Latvijas čempionāts ātruma disciplīnās otrdien sākās Somijā. Nobrauciena sacensībām bija FIS "Entry league" (ENL) līmenis, vīriem 33 dalībnieku vidū uzvaru dalot somiem Andreasam Romaram un Sampo Kankunenam, kuri distanci veica ar identisku rezultātu. Uzvarētājiem 0,09 sekundes zaudēja Opmanis, kurš par šo rezultātu saņēma 57,45 FIS kategorijas punktus, kamēr trīskārtējais olimpietis Kristaps Zvejnieks zaudēja 0,27 sekundes un tika pie 61,34 punktiem.

Opmanis šosezon nobrauciena sacensībās piedalījies jau septiņas reizes, kas ir lielākais skaits starp Latvijas sportistiem, kamēr Kristaps Zvejnieks to darījis četras reizes.

Pie Latvijas čempionāta bronzas tika Miks Zvejnieks, bet kopumā no Latvijas sacensībās piedalījās septiņi sportisti.

Tikmēr dāmām uzvaru guva somiete Dženija Vouri, kurai 0,32 sekundes zaudēja Āboltiņa, nopelnot 150,56 FIS punktus. Latvijas sudrabu guva Betija Burkovska. Viņas divas bija vienīgās mūsu valsts pārstāves sacensībās.

Latvijas čempionāts tiek rīkots vienlaicīgi ar Somijas čempionātu, līdz ar to otrdien sportistiem bija vēl vienas sacensības. Somijas čempionāta ietvaros uzvarētājs tika noskaidrots divu braucienu summā, kurās Opmanis guva trešo vietu, turklāt Kristaps Zvejnieks bija arī aiz sava brāļa Mika. Arī šeit dāmu sacensībās Latvijas sportistu ieskaitē Āboltiņa ļoti pārliecinoši bija priekšā Burkovskai.

Turpinājumā, ja korekcijas neievīsies laika apstākļi, trešdien un ceturtdien notiks Somijas un Latvijas čempionāti Alpu kombinācijā, bet piektdien nacionālo meistarsacīkšu ietvaros tiks aizvadītas supergiganta sacensības.

Latvijas čempionāts tehniskajās disciplīnās Somijā notiek jau daudzus gadus un šogad tika aizvadīts marta otrajā pusē.