Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Japānas tramplīnlēcējs Kasai gatavojas savām devītajām olimpiskajām spēlēm

Rolands Eliņš

Japānas tramplīnlēcējs Kasai gatavojas savām devītajām olimpiskajām spēlēm
Noriaki Kasai. Foto: EPA/Scanpix

Ziemas olimpisko spēļu rekordists Noriaki Kasai publiski apliecinājis, ka cer un turpina gatavoties piedalīties savās devītajās olimpiskajās spēlēs, tēmējot uz dalību Pekinas 2022. gada olimpiskajās spēlēs.

„Es vēlos pierādīt savas spējas un atgriezties Pasaules kausa apritē, lai varētu piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs,” sarunā ar savas valsts medijiem atzinis Noriaki Kasai. „Tas ir mans mērķis, kas mani mudina turpināt trenēties un palīdz saglabāt motivāciju.”

„Ko šobrīd varu darīt pandēmijas laikā? Skrienu un veicu muskuļu treniņus. Uzskatu, ka esmu labā fiziskajā formā,” norāda Japānas tramplīnlēcējs.

Kasai pēc pāris mēnešiem apritēs 48 gadi. Pekinas olimpisko spēļu norises laikā viņam būs 49 gadi.
Kasai ar saviem ilggadējiem panākumiem kļuvis pazīstams kā viens no 21. gadsimta tramplīnlēkšanas sporta simboliem, taču iepriekšējā sezona viņam neizdevās. Viņš arvien biežāk netika Japānas izlasē startam Pasaules kausā, PK ietvaros piedaloties tikai septiņās sacensībās, kurās pie PK punktiem netika pirmoreiz kopš 1991. gada.

Kasai gan norāda, ka ir apņēmības pilns atgriezties PK līmenī, sākotnēji startējot nedaudz zemāka līmeņa sacensībās. Viņš atzīst, ka Japānā ir spēcīga jauno tramplīnlēcēju paaudze, kas arī cenšas ielauzties izlasē, kas viņa uzdevumu padarīs vēl grūtāku.

Olimpiskajās spēlēs Kasai debitēja 1992. gadā, 19 gadu vecumā. Viņš piedalījies visās nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs, iegūstot trīs olimpiskās medaļas. Phjončhanas spēlēs Kasai individuālajās disciplīnās ieguva 21. un 33. vietu, bet komandu sacensībās ar Japānas izlasi ieguva sesto vietu. Kasai ilgās karjeras panākumu sarakstā 17 uzvaras PK posmos, divas trešās vietas PK sezonas kopvērtējumā, pasaules čempiona tituls un vairākas PČ medaļas. Viņš ir visu laiku vecākais sportists, kurš kāpis uz goda pjedestāla tramplīnlēkšanas PK posmā, paveicot to gandrīz 44 gadu vecumā.

Kasai pieder arī cits līdz šim neatkārtots sasniegums – viņš ir vienīgais, kurš piedalījies astoņās ziemas olimpiskajās spēlēs. Kopumā 13 citi sportisti ir piedalījušies vismaz astoņās vasaras olimpiskajās spēlēs, bet tikai trīs bijuši biežāki OS dalībnieki – Īenam Milleram (Kanāda) ir desmit olimpisko spēļu pieredze, bet Latvijas šāvējam Afanasijam Kuzminam un austrietim Hūbertam Raudašlam – deviņu.

Izmantotie resursi:
https://yle.fi/urheilu/3-11293945

     [+] [-]

, 2020-04-07 16:59, pirms 4 gadiem
Diemžēl, bet tas nav retums, kad prāts nespēj pieņemt vienkāršu loģiku-ķermenis ir tieši tāds kāds viņš katrā vecumā, un tas 48 gados vairs nekad nebūs tāds kāds tas bija pat 40.
Par cik japāņu komandas galvenais treneris Mijahira pateica, ka Kasai nekādu priekšrocību nebūs, tad pastāv ļoti liela varbūtība Pekinas OS viņu neieraudzīt.

  +2 [+] [-]

, 2020-04-07 17:22, pirms 4 gadiem
Ja jau piemin, ka Kasai ir vecākais tramplīnlēcējs PK posmā uz goda pjedestāla, tad vajadzēja pieminēt to, ka viņš ir arī vecākais uzvarētājs PK posmā. Uz goda pjedestāla viņš pēdējo reizi kāpa gandrīz 45 gadu vecumā, nevis 44, kā rakstā minēts. It kā sīkums, bet šajā gadījumā ar šādiem rekordiem, manuprāt, katrs gads ir svarīgs.

  -2 [+] [-]

, 2020-04-07 18:13, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Diemžēl, bet tas nav retums, kad prāts nespēj pieņemt vienkāršu loģiku-ķermenis ir tieši tāds kāds viņš katrā vecumā, un tas 48 gados vairs nekad nebūs tāds kāds tas bija pat 40.
Par cik japāņu komandas galvenais treneris Mijahira pateica, ka Kasai nekādu priekšrocību nebūs, tad pastāv ļoti liela varbūtība Pekinas OS viņu neieraudzīt.
Nu 49 gados tikt uz OS noteikti ir grutak, kaa uzrakstit gudru komentaru.

     [+] [-]

, 2020-04-07 18:21, pirms 4 gadiem
rediss77 rakstīja: Nu 49 gados tikt uz OS noteikti ir grutak, kaa uzrakstit gudru komentaru.
Bez iemesla uzbrauci Namejam.

     [+] [-]

, 2020-04-07 18:33, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Bez iemesla uzbrauci Namejam.
Viss kārtībā!
Cilvēkam vienkārši sagribējās izvemt uzkrājušos žulti.

     [+] [-]

, 2020-04-07 18:37, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Viss kārtībā!
Cilvēkam vienkārši sagribējās izvemt uzkrājušos žulti.
Es arī domāju, ka Kasai netiks uz OS 2022, taču mana interese par KK tikai palielināsies, ja tur startēs tāda leģenda, jo neticu, ka sezonas sākumā viņš tiks PK sastāvā.

     [+] [-]

, 2020-04-07 18:43, pirms 4 gadiem
Ja par Japānas tramplīnlēkšanu, tad ļoti ceru, ka Daiki Ito startēs vēl 2 sezonas, jo viņš joprojām ir "naģožnijs komandņiks" (Kurdjukova vārdiem).
Daiki bija vecākais tramplīnlēcējs, kurs iekļuva top 30 aizvadītajā sezonā.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-07 19:07, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es arī domāju, ka Kasai netiks uz OS 2022, taču mana interese par KK tikai palielināsies, ja tur startēs tāda leģenda, jo neticu, ka sezonas sākumā viņš tiks PK sastāvā.
Redzot kā tagad attīstās Japānas izlase, tad par Noriaki iespējām esmu ļoti skeptisks.
Jā, man arī pēdējās sezonās interesē, kas notiek KK. Kaut vai tāpēc, ka tur ik palaikam startē sportisti, kuri iepriekšējās sezonās itin veiksmīgi startējuši PK.

     [+] [-]

, 2020-04-07 19:08, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ja par Japānas tramplīnlēkšanu, tad ļoti ceru, ka Daiki Ito startēs vēl 2 sezonas, jo viņš joprojām ir "naģožnijs komandņiks" (Kurdjukova vārdiem).
Daiki bija vecākais tramplīnlēcējs, kurs iekļuva top 30 aizvadītajā sezonā.
Viss viņa paša rokās.
Viņam gana daudz konkurentu elpo pakausī.

     [+] [-]

, 2020-04-07 19:11, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Viss viņa paša rokās.
Viņam gana daudz konkurentu elpo pakausī.
Ar visu to joprojām viens no labākajiem japāņiem. Protams, nav teikts, ka tā būs arī turpmāk, bet viņa sakarā esmu diezgan optimistiski noskaņots.

     [+] [-]

, 2020-04-07 19:40, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ar visu to joprojām viens no labākajiem japāņiem. Protams, nav teikts, ka tā būs arī turpmāk, bet viņa sakarā esmu diezgan optimistiski noskaņots.
Es neesmu japāņu fans, bet par Noriaki fanot ir svēta lieta, jo tik unikālu sportistu pasaulē var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem.
Mani vairāk interesē, piemēram, vai Amans saņemsies uz Pekinas OS, un tur atkal paspīdēs.

     [+] [-]

, 2020-04-07 20:44, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Es neesmu japāņu fans, bet par Noriaki fanot ir svēta lieta, jo tik unikālu sportistu pasaulē var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem.
Mani vairāk interesē, piemēram, vai Amans saņemsies uz Pekinas OS, un tur atkal paspīdēs.
Par tām OS, atceros, ka Šveicei pirms iepriekšējām spēlēm bija stingri kritēriji, ka, šķiet, vismaz reizi ir jāiekļūst top 6 kādā no PK posmiem Olimpiskajā sezonā līdz noteiktam laikam, tāpēc šveiciešiem OS 2018 bija tikai 2 tramplīnlēcēji - Ammans un Dešvandens.

     [+] [-]

, 2020-04-07 21:06, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Par tām OS, atceros, ka Šveicei pirms iepriekšējām spēlēm bija stingri kritēriji, ka, šķiet, vismaz reizi ir jāiekļūst top 6 kādā no PK posmiem Olimpiskajā sezonā līdz noteiktam laikam, tāpēc šveiciešiem OS 2018 bija tikai 2 tramplīnlēcēji - Ammans un Dešvandens.
Itkā jau gana loģiski kritēriji, bet no šodienas skata punkta no šveiciešiem uz Pekinu varētu atlasīties tikai Paiers.

     [+] [-]

, 2020-04-07 21:12, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Itkā jau gana loģiski kritēriji, bet no šodienas skata punkta no šveiciešiem uz Pekinu varētu atlasīties tikai Paiers.
Es labprāt redzētu Šveici arī komandu sacensībās, bet saprotu arī Šveici, ja nesūtīs, jo cerību uz medaļām tāpat nav.

     [+] [-]

, 2020-04-07 22:04, pirms 4 gadiem
Sudrabs Socos olimpiskajas speles.Domaju so faktu vajadzeja pieminet,jo 41 gadu vecuma izcinija sudrabu!!!!!!