Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Tramplīnlēcējs Kobajaši otro reizi karjerā uzvar Pasaules kausa kopvērtējumā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Tramplīnlēcējs Kobajaši otro reizi karjerā uzvar Pasaules kausa kopvērtējumā
Rjoju Kobajaši. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Japānas tramplīnlēcējs ar slēpēm Rjoju Kobajaši svētdien nodrošināja uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā, par sezonas čempionu kļūstot otro reizi karjerā.

Pasaules kausa sezona noslēdzās svētdien Planicā, kur tramplīnlēcēji spēkojās uz lielās jaudas tramplīna. Kobajaši pārsvars pār vācieti Karlu Gaigeru pirms sezonas pēdējām sacensībām bija 89 punkti, bet par uzvaru pienākas 100 punkti, tādējādi japānis bija tikpat kā neaizsniedzams kopvērtējumā.

Sezonu ar uzvaru noslēdza pasaules čempions lidojumos ar slēpēm Māriuss Linnvīks no Norvēģijas, kurš izpildīja 241,5 un 245,5 metru tālus lēcienus. Viņš abos lēcienos bija pirmais un uzvarēja ar summā izcīnītu 455,1 punktu.

Otro vietu ar 446,8 punktiem ieņēma japānis Jukija Sato, aiz kura palika pieci mājinieki, no kuriem labākais ar 438,6 punktiem bija Peters Prevcs.

Kobajaši bija astotais, taču tas viņam neliedza izcīnīt uzvaru kopvērtējumā, kur viņš par 106 punktiem pārspēja svētdien 16.vietu ieņēmušo Gaigeru.

25 gadus vecais Kobajaši kopvērtējumā uzvarēja, neskatoties uz to, ka decembrī Covid-19 inficēšanās dēļ bija spiests izlaist vairākas sacensības. Tāpat kā 2018./2019.gada sezonā, kad viņš pirmo reizi uzvarēja kopvērtējumā, arī šogad Kobajaši izcīnīja prestižo Četru tramplīnu turnejas trofeju.

Mazo kristāla globusu sacensībās uz lielās jaudas tramplīniem ieguva slovēnis Žiga Jelars, kurš četru sacensību summā par desmit punktiem pārspēja savu tautieti Timi Zajcu.

Izmantotie resursi:
LETA