Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Eiduka: "Ar tik labu sniegumu otrajā posmā pārsteidzu arī pati sevi"

Agris Suveizda

Eiduka: "Ar tik labu sniegumu otrajā posmā pārsteidzu arī pati sevi"
Patrīcija Eiduka. Foto: Mārtiņš Ziders/Rīgas Viļņi/LOK

Latvijas distanču slēpotājai Patrīcijai Eidukai ar labajiem rezultātiem iepriekšējā nedēļā Pasaules kausa (PK) otrajā posmā Lillehammerē izdevās pārsteigt arī pašai sevi, otrdien sarunā ar ziņu aģentūru LETA atzina latviešu slēpotāja.

Lillehammerē Eiduka desmit kilometru distancē brīvajā stilā ar atsevišķu startu ieņēma 11.vietu, sprintā brīvajā stilā - 12.vietu, bet 20 kilometros klasiskajā stilā ar kopēju startu finišēja 25.vietā. "Gribētos teikt, ka pamazām sāku ieskrieties. Jāsaka godīgi, ka nebiju domājusi, ka nedēļas nogalē izdosies nostartēt tik labi. Izdevās arī pašai sevi pārsteigt," par rezultātiem Lillehammerē saka 22 gadus vecā slēpotāja.

Pirmajā posmā Somijas pilsētā Rukā Latvijas sportiste sprintā klasiskajā stilā ieņēma 39.vietu, desmit kilometros klasikā bija 30., bet 20 kilometru iedzīšanā brīvajā stilā izcīnīja 21.vietu. Eiduka saka, ka pirmajā posmā viss tika izdarīts apmēram tā, kā viņa to bija iedomājusies. "Varbūt sprintā klasiskajā stilā gribējās labāk nostartēt, bet jau iepriekš sapratu, ka vēl nebūšu tik labā sportiskajā formā, ka vēl tikai ieskrienos. Līdz ar to arī pirmo posmu vērtēju kā izdevušos," saka slēpotāja.

Viņa skaidro, ka ieskriešanās ir vairāki iemesli. Pirmām kārtām, treniņprocess ir bijis nedaudz atšķirīgs, un treniņplāns netika pielāgots tā, lai savā labākajā formā Eiduka būtu jau sezonas sākumā. Lielu lomu spēlē arī jaunā komanda, kuras sastāvā šosezon ir sportiste. "Joprojām nespēju beigt priecāties par iekļaušanos Lielbritānijas komandā. Es pie viņiem jau jūtos kā savējo vidū. Ar viņiem kopā strādāju tikai trīs četras nedēļas, bet sajūta ir tāda, it kā pazītu viņus jau vairākus gadus," apmierināta ar izdarīto izvēli, Polijas komandu, ar kuru kopā viņa trenējās iepriekšējās trīs sezonas, nomainot ar Lielbritānijas vienību.

"Viņi mani ir tik labi uzņēmuši, ka man tas bija pat mazliet negaidīti. Es treneriem patiesi ieinteresēju, un pārējie sportisti ir tik laipni un atsaucīgi. Varu teikt tikai to labāko," piebilst Eiduka. Viņa uzsver, ka dalība Lielbritānijas izlasē, kur sasniegtie rezultāti ir vēl augstāki nekā Polijas vienībā, ir solis augšup Latvijas slēpotājas karjerā. Endrjū Masgreivs, piemēram, piektdien desmit kilometru distancē ar atsevišķu startu izcīnīja ceturto vietu. "Poļiem tik augstas klases sportistu nebija, arī tāpēc, ka komanda bija ļoti jauna. Mēs visas Polijas izlasē bijām junioru un U-23 vecuma slēpotājas. Arī tāpēc rezultāti nebija tik labi, kā tas šobrīd ir britiem," saka sportiste.

Iepriekš Eiduka PK posmos bija ieņēmusi arī augstākas vietas, ierindojoties astotajā un desmitajā vietā, taču piektdien desmit kilometru distancē ar atsevišķu startu izcīnītā 11.vieta deva arī karjeras Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktu rekordu (16,73 punkti). "Protams, PK posmos esmu bijusi arī nedaudz augstākās vietās, taču šos FIS punktus noteikti vērtēju augstāk. Jau iepriekš bija zināms, ka sportiste izlaidīs trešo PK posmu šonedēļ Norvēģijas trasē Beitustēlenē. "Šonedēļ mazliet atpūšos. Jau svētdien lidoju uz Šveici, kur decembra vidū notiks nākamais PK posms Davosā. Pēc tam nākamās sacensības būs "Tour de Ski" gadu mijā," par plāniem decembrī saka Eiduka.

Pasaules kausa kopvērtējumā Eiduka ar 224 punktiem ieņem 16.pozīciju, bet līdere ar 528 punktiem ir norvēģiete Tīrila Venga, kura par 76 punktiem apsteidz zviedrieti Frīdu Kārlsoni. Eiduka pēc PK otrā posma ir līdere U-23 ieskaitē, kur otrās vietas īpašnieci norvēģieti Helēni Mariji Fosesholmu pārspēj par 48 punktiem. Pasaules čempionāts šosezon paredzēts februāra un marta mijā Slovēnijas pilsētā Planīcā. Eiduka sezonu sāka novembra vidū Muonio trasē Somijā, kur spēcīgā konkurencē izcīnīja devīto vietu FIS sacensībās desmit kilometru distancē brīvajā stilā. Nedēļu pirms Pasaules kausa sākuma latviete Beitustēlenē desmit kilometros brīvajā stilā bija 12.pozīcijā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2022-12-06 22:50, pirms gada
Prieks par Eidukas augšupejošo līkni sacensību rezultātos! Gribās domāt, ka griesti vēl nav sasniegti un iekļaušanās Lielbritānijas komandā to veicinās. Šis varētu būt arī impulss distanču slēpošanas tālākai attīstībai, lietu sakārtošanai, lai sportistiem nav jāmeklē palīdzība ārzemēs. Pārējiem slēpotājiem šo situāciju ir jāizmanto.

     [+] [-]

, 2022-12-06 22:56, pirms gada
Pirmo impulsu lietu sakārtošana redzējām olimpisko ceļazīmju sadalē...

     [+] [-]

, 2022-12-06 23:04, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Pirmo impulsu lietu sakārtošana redzējām olimpisko ceļazīmju sadalē...
tagad jau ir skaidrs, ka uz nākamajām OS Patrīcija būs nodrošinājusi kvotas arī citām. Līdz ar to ir iespēja plānveidīgāk strādāt un gatavot sportistes, lai izvairītos no liekām intrigām ārpus trases.

     [+] [-]

, 2022-12-07 08:39, pirms gada
Protams prieks par Eiduku, bet ņemot iepriekšējo pieredzi ar poļiem vērā, nez kāpēc, lai briti sev audzinātu konkurenti.

     [+] [-]

, 2022-12-07 09:23, pirms gada
morgans rakstīja: Protams prieks par Eiduku, bet ņemot iepriekšējo pieredzi ar poļiem vērā, nez kāpēc, lai briti sev audzinātu konkurenti.
tie britu sportisti ir ļoti ieguvuši no tā, ka dzīvo un trenējas Norvēģijā. Pieļauju, ka tāpēc ir arī atvērtāki pret citiem savā komandā. Eiduka viņiem arī nav tieša konkurente + palīdz uzturēt treneru un servisa izmaksas, jo paši pazaudēja valsts atbalstu pirms šīs sezonas.

     [+] [-]

, 2022-12-07 21:10, pirms gada
Britus atbalsta Norvēģu Team Aker Dæhlie privātā komanda,kuras viens no īpašniekiem un sponsoriem ir pats Bjorn Dæhlie! Tāpēc arī Patrīcija ir liela ieguvēja no šīs sadarbības!
https://www.teamakerdahlie.com/news...

     [+] [-]

, 2022-12-07 21:16, pirms gada
morgans rakstīja: Protams prieks par Eiduku, bet ņemot iepriekšējo pieredzi ar poļiem vērā, nez kāpēc, lai briti sev audzinātu konkurenti.
Briti tur ir tikai kompānijas pēc un paši tiek audzināti,apakšā tam visam ir daudz nopietnāka kompānija!

     [+] [-]

, 2022-12-07 21:44, pirms gada
v-mann rakstīja: Britus atbalsta Norvēģu Team Aker Dæhlie privātā komanda,kuras viens no īpašniekiem un sponsoriem ir pats Bjorn Dæhlie! Tāpēc arī Patrīcija ir liela ieguvēja no šīs sadarbības!
https://www.teamakerdahlie.com/news/sterk-deltagelse-fra-team-aker-dhlie-i-helgens-verdenscup-i-langrenn-p-lillehammer?fbclid=IwAR2vtI1y0WVL2bxjbln7oNTA4uy5Nk1nt7gDhhrIFOo1RaAwHFWu4FHPuSw
jā, un kopumā jāņem vērā arī tas, ka ar poļiem ir forši, bet Norvēģijas slēpošanā ir cits līmenis visos aspektos.

     [+] [-]

, 2023-01-03 23:41, pirms gada
Malacis ! Laimīgu Jauno gadu ! Kā man patīk sportisti ar entuaizmu, nezinu kā pateikties ! Pats esmu vairākos sportos piedalījies organizējis turnīrus !

     [+] [-]

, 2023-01-03 23:44, pirms gada
Lai tev veiksmīga šī nedēļa Jaunajā gadā ! Kur var noskatīties tavus slēpojumus !? Linku varēsi ielikt !