Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:274, Did:0, useCase: 3

Kvitfjellas nobraucienā un Jansruda pēdējā startā uzvar Pariss

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kvitfjellas nobraucienā un Jansruda pēdējā startā uzvar Pariss
Četils Jansruds. Foto: IMAGO/GEPA

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Kvitfjellā, otrajā dienā vīrieši vēlreiz sacentās nobraucienā, kas bija pēdējās sacensības olimpiskajam un pasaules čempionam Četilam Jansrudam. Otro reizi šajā sezonā uzvaru svinēja itālis Dominiks Pariss, bet norvēģis Jansruds uzrādīja 52.rezultātu.

Bormio nobrauciena uzvarētājs Dominiks Pariss bija nepārspēts arī Kvitfjellas nobrauciena otrajā dienā, izcīnot 21.uzvaru karjerā un 17.nobraucienā. Labāk nekā dienu iepriekš veicās mājiniekam un bronzas medaļas ieguvējam olimpiskajās spēlēs supergigantā Aleksandram Omutam Kildem, kurš šoreiz nepalika ārpus trijnieka, izcīnot otro vietu un nosargājot līderpozīcijas nobrauciena kopvērtējumā.

Vienīgais, kurš abas dienas iekļuva trijniekā, bija pirmā nobrauciena dalītās uzvaras ieguvējs Nils Hintermans (Šveice), kurš atkal uzrādīja identisku, šoreiz dalot trešo vietu ar savu tautieti un olimpisko čempionu Beatu Foicu, kurš iepriekšējā dienā palika tūdaļ aiz pjedestāla. Pasaules kausa kopvērtējuma līderis Marko Odermats nerādīja tādu sniegumu kā sezonas pirmajā pusē un abas dienas Kvifellā palika ārpus desmitnieka.

Pirmās dienas pārsteiguma autors un uzvarētājs Kamerons Aleksanders no Kanādas ierindojās 16.vietā.

Četils Jansruds jau sezonas sākumā bija paziņojis, ka Kvitfjellā liks punktu aktīvajām sportiskajām gaitām. Karjeras laikā norvēģis izcīnījis piecas olimpiskās un trīs pasaules čempionāta medaļas, kā arī Pasaules kausa posmos svinējis 23 uzvaras, no kurām septiņas savā mājas trasē Kvitfjellā, kur arī tika iegūtas karjeras pirmās trīs uzvaras.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, otrās sacensības nobraucienā vīriešiem, Kvitfjella (Norvēģija), 61 dalībnieks

V.SportistsValstsRezultāts
1.Dominiks ParissItālija1:43.92
2.Aleksandrs KildeNorvēģija+0.55
3.Nils HintermansŠveice+0.81
3.Beats FoicsŠveice+0.81
5.Raians Kohrans-SīglsASV+1.06
6.Vincents KrihmairsAustrija+1.20

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice1236
2.Aleksandrs KildeNorvēģija950
3.Matiass MaijersAustrija776
4.Beats FoicsŠveice689
5.Henriks KristofersensNorvēģija659
6.Vincents KrihmairsAustrija604

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem nobraucienā pēc 10 no 11 sacensībām

V.SportistsValstsPunkti
1.Aleksandrs KildeNorvēģija570
2.Beats FoicsŠveice547
3.Matiass MaijersAustrija486
4.Dominiks ParissItālija482
5.Marko OdermatsŠveice437